Sjokoladekake Med God Samvittighet

Det var forespørsel om oppskrift på sjokoladekaken jeg lagde i går.
Her kommer den :mrgreen:
Dette er dessidert den beste av mine kake-oppskrifter!


Sjokoladekake med is-topping

Kake:
1 egg
2 hvitter
15 g sjokoladeprotein
15 g hi-maiz
15 g mandelmel
10 g 100 % kakao
2 ss sukrin
1 ts fiberhusk
Litt kanel, kardemomme og vaniljeesens

Glasur:
3 hvitter
15 g kakao
2 ss sukrin
1 ss splenda

Stivpisk egghvitene med sukrin.
Bland sammen egg, sjokoladeprotein, hi-maiz, mandelmel, fiberhusk, kanel, kardemomme og vaniljeesens. Tilsett et par ss med vann om massen blir tørr. Bland så sjokoladeblandingen med de stivpiskede egghvitene. Ha deigen i en form og stek på 180 grader i 20 -25 minutter. Avkjøl kaken.
I mellomtiden lager du glasuren.
Stivpisk egghvitene, tilsett sukrin og splenda og pisk litt til. Ha til slutt i kakao og pisk forsiktig før du setter glasuren i fryseren i 30 minutter. Rør om et par ganger underveis. 
Når kaken er avkjølt brer du glasuren over.

Hele kaken innholder:
355 kcal, 50 g protein, 13 g fett og 11 g karbohydrater.
Jeg spiste hele kaken med den beste samvittighet :grin:

14 kommentarer
    1. Dina:
      Eller eventuelt bare droppe det, det er jo kakaopulver i kaken fra før av 🙂
      Tine:
      Det kan du, men da lønner det seg kanskje å ta litt ekstra kakao i 🙂
      Inez:
      Du kan erstatte det med litt ekstra mel og kakaopulver.
      Maria:
      Jo, men de har forskjellig konsistens, og jeg synes det blir best med en blanding.
      Victoria:
      Takk for tipset 🙂
      Silje:
      Gå på helsekosten, det er der jeg har kjøpt alt 🙂
      Fredrik:
      Denne smaker like godt, tørr jeg påstå! Men det er noe eget med mammas bakst 😉

    2. Hvor får man tak i noen av de litt mer spesielle ingrediensene til kaken? De har liksom ikke sånt på kiwi hvertfall :p

    3. Yammi, kaker er et fristende syn for øyet…En annen side med sykt mye fristende ( dog i en noe usunnere versjon, men får mye inspirasjon ) er; foodgawker.com…En fryd for øyet, om ikke annet! 😀

    4. Åh, for en herlig kake! Skal prøve å lage en selv- og også spise hele med god samvittighet! Gleder meg 🙂 Hyggelig at du deler oppskrifter!

    5. Ah namnam:) Har dessverre ikke halvparten av ingrediensene en gang, ellers skulle jeg prøvd den ut!
      SV: har ikke pulsklokke jeg heller, men skal kjøpe en før jeg flytter til Frankrike. Blir lettere å holde styr på treningen da:)

    6. Så helt nydelig ut..nam:D Kan man bruke kakao istede for proteinpulver, og hva er egentlig fiberhusk?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg