GROVBRØD MED GODSAKER

Havregryn, spelt, nøtter, frukt og kesam.
Et proteinrikt og fantastisk godt grovbrød :grin:
Perfekt til søndagsfrokosten eller som matpakke.

Grovbrød med godsaker

Til 4 brød

4 dl havregryn
10 dl spelt mel
10 dl rugmel
4 dl mandelmel
4 dl mager kesam
2 ss honning
2 dl skummet melk
6 dl vann
1 ts salt
2 ss bakepulver
5 dl nøttifrutt (frukt og nøtteblanding)

Bland alt det tørre i en bolle.
Tilsett resten og elt godt.
Stek på 200 grader nest nederst i ovenen i 50 minutter.
De siste 10 minuttene spruter du litt vann over brødene, da får de en ekstra har skorpe.

Jeg lagde like så godt fire brød når jeg først var i gang.
Det er deilig å ha i fryseren.
Noen av brødene skar jeg opp i skiver før jeg frøs det, mens resten delte jeg i to.
Nydelig med nystekt og varmt brød med brunost og sukkerfritt syltetøy.
Mmmm….

Riktig god søndag :grin:
Kristine ♥

36 kommentarer
    1. Chassi:
      Det er ikke nødvendig å hakke nøttene, nei.
      Jeg synes det er godt med store biter 😀
      Da får det bli peanøttpulver neste gang, jeg synes det var bedre enn brownie versjonen.
      Kos deg 🙂

    2. Rita:
      Nei, jeg er på 4 semester.
      Altså andre året 🙂
      Jeg er litt delt på hva jeg vil, jeg vil både jobbe innenfor kost og trening og med spiseforstyrrelse og kost. Målet er å starte for meg selv, men det blir noen år til 🙂

    3. Benedicte:
      Hehe? Ja, jeg tenkte hvorfor ikke. Når jeg først bakte, kunne jeg jo lage mange.
      Men det hadde vært et problem om de hadde smakt vondt 😉
      Håper du har hatt en super helg 🙂

    4. Hurra, så bra. 😀
      Ikke hakke nøttene engang? Det var jo det beste med hele oppskriften i så fall.
      Jeg ga opp peanøttpulveret på iHerb, men kjøpte chocolate fudge brownie i stedet, og fy filler det var SINNSYKT godt det også.
      Klem på deg!

    5. Hei! Er det siste året av bachelor i ernæring du går? Hva har du tenkt å gjøre etterpå?

    6. Hei Kristine!
      Liker bloggen din veldig godt, du er inspirerende ! 🙂
      Lurer på om du kan anbefale et protein pulver, og smak.
      Når du trener kardio, foretrekker du elipsemaskin eller mølle? og har du begge deler hjemme?
      Hvis jeg ønsker å bli sterkere og få større muskler, hvor mange sett og rep vil du anbefale meg å trene?

    7. Hei Kristine!
      Jeg må bare berømme deg for at jeg begynte å trene styrke.
      Hele livet har jeg vært sprek og sunn, men etter en kjip opplvelse skled alt ut og veien tilbake til en sunn kropp har vært lang. Jeg har jogget mye, fordi jeg har innbilt meg at det gir kroppen mest.
      Etter jeg begynte å trene mer bevisst styrke har kroppen blitt sterkere og fettprosenten peker enda lenger i riktig i retning.
      Tusen takk! Du inspirerer 🙂

    8. Ooh, det så ut som et godt brød, takk for oppskrift! Bruker du maskin når du baker brød, eller elter du for hånd?

    9. Hva er det for kjøkkenmaskin du har som fikser både å bake brød og lage godis? Føler jeg trenger en sånn! 😉

    10. Bakermester Kristinepus 😉 Det fristet veldig med nybakt grovbrød nå, altså!
      Håper du har en fin søndagskveld, søta! 🙂

    11. Jummy, det så skikkelig godt ut! Ikke så mye som slår hjemmelaget brød gitt. Du, jeg lurte på en ting, jeg har fulgt bloggen din en stund og fått med meg at du har fulgt Booty Building programmet til Silje Mariela. Kunne du skrevet litt om dine erfaringer/resultater med programmet, dietten etc. Jeg er veldig nysgjerrig på programmet, men kunne tenke meg å høre hva du syns før jeg hiver meg på. Tusen takk for veldig inspirerende og motiverende blogg!:) God søndag til deg!

    12. Søndag er jo en perfekt dag for å bake brød! Har begynt å spise litt brød igjen så da er det fint med litt inspirasjon. Håper du får en herlig søndag! 🙂

    13. Nå fikk jeg lyst til å bake brød! Veldig lenge siden sist jeg gjorde det. 🙂 Flink du er Kristine, ha en super søndag! 🙂

    14. For en deilig brødoppskrift! Så virkelig god ut! Søndagsfrokosten i boks da ja 😉 og like greit å klemme til med flere brød når man er i siget ja! Ha en videre flott Søndag Kristine 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg