www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

ChocoMilk

  • 13.04.2011, 17:30


Jeg er en tur hjemme hos familien i dag.
Da mine brødre satt og drakk sjokolademelk, fikk jeg veldig lyst på dette og lagde min egen versjon med belgisk sjokoladeprotein :cool:
Uansett hvor jeg går har jeg alltid med en liten boks med proteinpulver. Om jeg blir akutt sulten eller sugen, er dette min store redning.
Kroppen vår trenger proteiner for å fungere optimalt,  da det er kroppens byggestener.
Proteinpulver kan derfor være greit å ta i tillegg til vanlig mat hvis du ikke får i det nok proteiner gjennom kosten.
Fordeler med proteinpulver er at det er rimeligere enn vanlig mat (sett opp imot proteinkilder som kylling, skyr, fisk, osv), det er en ren proteinkilde som inneholder lite eller ingen karbohydrater og fett, pulveret tar liten tid å tilberede og kort tid å spise.

Proteinpulver er ikke bare for dem som vil blir store og muskuløse. Du vil verken bli stor eller muskuløs av å ta et par proteinshakes om dagen. Dette krever jevnlig og tung styrketrening og et optimalt kosthold. Det må også sies at det generelt er vanskelig for jenter å bygge muskler og å bli store ettersom de har mindre mengder testosteron i kroppen.

Proteinpulver kan brukes til vektreduksjon, ved at du erstatter deler av kaloririke måltider med en shake. Proteiner gir metthetsfølelse og øker forbrenningen, i tillegg til at det bevarer muskelmasse når du ligger i kaloriunderskudd.
Proteinpulver kan brukes til vektøkning, ved at du tar det i tillegg til vanlig kosthold, da det støtter oppbyggingen av muskelmasse og gir bedre restitusjon.
Proteinpulver kan også brukes til å vedlikeholde muskler og vekt. 


Jeg er stor fan av QNT Metapure's zero carb proteinpulver. Dette har jeg i både belgisk sjokolade og vanilje, hvor sjokoladesmaken er min store favoritt. Mmmmm... Dette proteinpulveret blander seg lett ut i væske, inneholder så og si ingen karbohydrater eller fett og det smaker veldig godt :grin: Zero carb bestiller jeg her.
I tillegg bruker jeg også PVL Whey Cooler, som gir en herlig cocktail smak med sommer følelse. Jeg har denne smaken med tranebær og bringebær.

Lunsj i dag ble choco milk laget av 25 g zero carb belgisk sjokoladeprotein og 2,5 dl soya melk, sammen med knekkebrød med fiskepudding (her smurte jeg knekkebrødet med dijonsennep og hadde over cherrytomat og sursøt sennep), brunost og syltetøy og en håndfull nøtter.
Jeg spiser svært sjeldent knekkebrød, og nå skjønner jeg hvorfor. De metter ingen ting! Jeg var fortsatt sulten etter å ha spist disse fem knekkebrødene. Når jeg er på besøk hos andre får jeg finne meg i at de har annerledes  utvalg på kjøkkenet, og ta best mulig valg utifra de matvarene som finnes .


Nå skal vi grille og kose oss :smile:
Nyt kvelden.

Kristine ♥

lovelyliller :) Givaway nå!

13.04.2011 kl. 19:38
så lurt at du har med deg overallt! kan være lurt ja om man ikke vil spise/drikke det som serveres :) Ha en fin kevld :)

Linda Marie

13.04.2011 kl. 19:58
Belgisk sjokolade er name-nam, har det selv :)

Elvi

13.04.2011 kl. 20:22
Å ha proteinpulver lett tilgjengelig er veldig smart, ikke bare for de som "bygger" kropp, men for alle som er aktive. Men må påpeke at man burde ikke benytte proteinshakes for å gå ned i vekt. Bytt ut de kcal og fete måltidene med magre, balanserte måltider - bruk shakes hvis man trenger noe lettere/raskere en dag. Ellers var tipsene gode :)

Elvi

www.elvi2fitness.blogspot.com

ragnhild

13.04.2011 kl. 21:08
knekkebrød som er så godt! :)

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

13.04.2011 kl. 21:56
Jeg bruker knekkebrød som mellomåltid, ikke som hovedmåltid - for jeg er enig m deg - metter ikke nok! :)

Mjuuugly

13.04.2011 kl. 21:59
Kjenner meg igjen, husker da jeg spiste knekkebrød jeg kunne spise ustoppelig av det, men knekkebrød og brunost er farlig godt da!!

sv: Jeg handler de stedene jeg får tak i økologiske varer som ultra og mega, og så er jeg påå innvandrerbutikker. De er helt geniale, det er så mye artig der og det er veldig billig!!

TID FOR TRENING

13.04.2011 kl. 22:18
Ser perfekt ut dette, spør du meg..

SiljeMariela - BodyWork

13.04.2011 kl. 22:41
Tusen takk for så hygelig tilbakemelding Kristine!;) Håper ting er bra med deg !

faddist

14.04.2011 kl. 11:55
Ja, proteinpulver er smart og enkel måte å få i seg nok proteiner på :) Tror jeg må anskaffe meg det proteinpulvere snart, hører jo bare masse skryt av det!

ina

14.04.2011 kl. 13:28
Ikke dumt å lage sin egen versjon da, mye sunnere og proteinrik i forhold til den vanlige ;)

Kunne ikke du ha videoblogget snart? :D

Lisbeth

14.04.2011 kl. 17:55
Har du prøvd hjemmelagede, grove knekkebrød? Jeg har blitt hekta...! :)

Oppskrift:

3,5 dl grov sammalt rug, 3,5 dl små havregryn, 2 dl gresskarkjerner, 2 dl linfrø, 1,5 dl sesamfrø, 1 dl kruskakli, 1 ts salt, 7-7,5 dl vann

Smaktilsettinger etter ønske (taco-krydder (kjempegodt!) honning, soltørkede tomater etc...)

Bland alt og la svelle 5-10 min.

Smør utover på 2-3 stekebrett m/bakepapir (jeg liker dem tynne, jeg bruker 3 brett)

Varmluftsovn, 160 grader.

Stek først i 10 min. Ta ut og skjær i ønsket størrelse m/pizza-kutter, stek videre i 40 min.

Ta ut og snu hele arket, stek m/bakside opp i 15 min.

Avkjøl på rist. La tørke ute, evt i ovn på lavere temp. med dør åpen.

Oppbevar i fx kakeboks.

Kjempegodt! 2-3 sånne til lunch, med godt pålegg, jummi! :)

Jeg kommer i allefall ikke til å gå tilbake til kjøpeknekkebrød!
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits