Nydelig Moussaka

Kan jeg friste med en nydelig middagsrett denne hegen?
Jeg prøvde meg på en norsk versjon av moussakaen.
Det ble fantastisk godt!
Moussaka blir den nye favoritt maten fremmover.

Jeg brukte denne oppskriften og gjorde min egen vri slik at retten ble sunnere.

Sunn og nydelig moussaka

1 pakke karbonadedeig, 400 g
1 rødløk
1 boks hakkede tomater
4 ss tomatpurre
4 ss sukkerfri ketchup
0,5 dl vann
1 ss oregano
Finhakket hvitløk (3 fedd) og chili (1 rød chili)

1 ts smør
1 ts jyttemel eller annen grov mel
1/2 ts fiberhusk
2,5 dl skummet melk
1/4 ts muskatnøtt

6 poteter
Lett ost


Stek karbonadedeig med løk.
Ha i hakkede tomater, tomatpurre, ketchup, vann, chili, hvitløk og oregano.
La kjøttsausen koke noen minutter. Smak til med mer krydder.

Smelt smøret i en kjele. Tilsett mel og fiberhusk. Rør godt og ha i litt melk. Rør om til det blir en klumpefri væske. Tilsett resten av melken og muskatnøtt.
La den hvite sausen koke noen minutter.

Skjær potetene i tynne skiver.

Legg bakepapir i en form.
Ha i kjøttsaus, hvitsaus og potetskiver.
Legg et lag til, kjøttsaus, hvit saus, potetskiver.
Avslutt med et lag kjøttsaus og hvit saus. Topp med revet ost.
Masse ost etter min mening :grin:
Stek på 180 grader i 50 minutter.

Moussaka med poteter var så godt at jeg spiste opp hele formen!
Proteinrikt og magert.
Jeg vurderer å lage det igjen til middag imorgen.
Mmmm…

Beklager så mye at jeg ikke har fått svart på kommentarene deres de siste dagene.
Tiden har ikke strukket til.
Jeg vil dere likevel skal vite at jeg har lest hvert eneste ord og setter utrolig pris på det. Dere er så gode. Hjertelig takk. Jeg skal få svart dere i løpet av helgen.

Ønsker dere alle en riktig herlig helg:grin:
Kristine ♥

28 kommentarer
    1. Karoline:
      Det var utrolig koselig å høre at du synes bloggen er verdt å få frem i søkelyset 🙂
      Jeg skal tenke litt på saken. Jeg synes det er rart og “fremme” meg selv på den måten. Det å reklamere for noe jeg selv gjør er litt merkelig på samme måte som det føles merkelig å si at det jeg gjør med bloggen er bra.

    2. Celine:
      Utrolig koselig at det falt i smak 🙂
      Jeg bruker en lettversjon fra Sverie. Ellers kjøper jeg ofte vanlig jarlsberg eller vita hjertegod her i Norge 🙂

    3. Hei Kristine!
      Jammen inspirerer du på matsiden! Jeg måtte gå hen og lage meg denne moussakaen i dag for den så jo helt herlig ut i tillegg til at den faktisk ikke er så usunn:)
      Den ble veldig god! Men hvilken lettost er det du bruker?

    4. Laget moussakaen i går og spiste litt i går og resten i dag. Den var mektig og kjempegod! Laget den omtrent som du beskrev, men gjorde den litt mer lavkarbo:)

    5. Moussakaen så heeeeelt nyyyydelig ut!!!! <3 Elsker moussaka, lasagne, pizza og liknende mat 🙂 Tror det har noe med den gratinerte osten å gjøre.. Hehe!
      Synes også potet er kjempegodt! - Kan jo brukes til så mye, og den smaker jo herlig med ulike typer krydder! Poteten har fått et ufortjent dårlig rykte av lavkarbo-entusiastene! - Potet inneholder faktisk ikke så mye karbohydrat heller. Dessuten er det karbohydrater av den gode typen. Viktig er det også at potet metter godt og ikke er vanskelig for magen å fordøye! Sliter selv veldig med magen, - men potet takler tarmene bra å fordøye 🙂
      Du, skjønne jente med masse givende matinspirasjon; jeg ønsker deg en riktig god helg! <3

    6. du er så sykt innspirerende! all mat i verden føler jeg er mulig å gjøre sunt nå, herlig 🙂

    7. Ja Kristine, en sånn “like-side”, altså som en fanpage for din blogg. Det synes jeg du fortjener 😀 Beklager at jeg forklarte meg litt dårlig. Men dette er bare tips og idémyldring fra min side.. Du kan jo prøve å gjøre bloggen din “selvstendig” med et .com eller .no-domene kanskje? Få den frem i søkelyset litt, for du skriver om så mye nyttig. Det kan jo være bra nå som du skal publisere en bok/hefte også 😀

    8. Hehe var det meg Hege du svarte? jeg bare spøkte med at du hadde skrevet denne hegen,istedet for helgen.. ^^

    9. Sofie:
      Det passet jo perfekt på dagen 🙂
      Det er viktig å finne en mellomting. Selv om en lever sunt skal det ikke være nødvendig å kutte ut noe. God mat er sunn mat, det gjelder bare å bruke fantasien. Ha en strålende helg 🙂

    10. Hege:
      Jeg vet ikke helt om jeg skjønner hva de mener. Du er redd for å bli som dem fordi de har for mye muskler eller for mye fett? De trener jo hovedsakelig for å bygge kropp, mens jeg trener mer for velvære. Det er nok en stor forskjell. Takk for at synes det søte 🙂

    11. Ele:
      Jeg får vann i munn når jeg tenker på den nå! Den var veldig, veldig god 🙂 Kyllingkjøttdeig fungerer utmerket!

    12. Maren Haugervåg:
      Kjempe godt og relativt enkelt. Det tar ølitt tid å lage, men er verdt hvert sekund.
      Takk for en kjempe kommentar 🙂 Det er deres ord som holder liv i bloggen 🙂

    13. Karoline:
      Mener du som en liker side? Jeg er ikke så inn i datagreier. Det hadde vært moro og få den litt mer ?større?, ja, men jeg er så dum på slikt. Jeg tar gjerne imot tips 🙂

    14. Åh, denne skal jeg prøve i helgen!! Søkte faktisk etter en sunn, hjemmelaget mousakka oppskrift tidligere idag, men fann ingenting bra, så det var veldig bra at jeg fann den her ! 🙂 Du er et finfint forbilde for de som ønsker å leve sunt, siden du lager _skikkelig_ mat,og ikke bare .. barnemat, og at du ikke oppfordrer til at en skal kutte ut alle søtsaker osvosv, men heller prøve sunnere versjoner. Forsett slik:)
      Ha en super helg ^^

    15. Nam, det så godt ut! Trengte virkelig middagstips nå, så dette skal jeg prøve! 😀
      Er fast leser av bloggen din, og jeg ELSKER den!! Du kommer med så utrolig mange bra oppskrifter, og inspirerer meg til å være sunn. Keep up the good work!

    16. Den greske moussakaen er herlig! 🙂
      Men du, Kristine? Hvorfor velger du ikke å gjøre bloggen din “større” ? Lag en facebook-page til den og få den frem i søkelyset litt. Det fortjener du 😀

    17. Får vann i munen av å se på mussakaen din. Takk for oppskriften. Når jeg var i Hellas kunne ikke spise mussaka fordi den var laget med kjøttdeig, nå kan jeg bruke oppskriften din og lage den med kyllingkjøttdeig 🙂

    18. jeg skjønner ikke hvordan du holder deg så lita å spinkel, når du i tillegg er så strek? jeg selv er så kjempe redd for å bli som di andre man ser som trener , blant anner blondejulie, silje mariela osvosv. hva er hemligheten din? kroppen din er jo helt perfekt!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg