Denne kaken lagde jeg til mine gjester i går.
Oppskriften fant jeg i mammas gamle, selvskrevende kokebok.
Sjokoladebomben ble en stor suksess og er allerede nesten spist opp. Beskjeden var at dette var en av de beste kakene jeg noen sinne hadde laget.
Jeg har redusert mengden smør og byttet ut nesten all sukkeret med sukrin, på den måten sparer man flere tusen kalorier.
Det er fortsatt en mektig kake, men husk at det er lov å unne seg selv litt ekstra i blant.
Sjokoladebombe med isfyll
Bunn
1 pakke oreo, 200 g
100 g smør
Mos kjeksen fint.
Jeg gjorde dette ved å ha kjeksen i en pose. Ha så en pose over den første posen og “hakk” med en kjevle.
Smelt smøret og bland med kjeksen.
Fordel blandingen utover en sprinkelform.
Sett kaldt mens du lager sjokoladefyllet.
Sjokoladefyll
110 g mørk sjokolade
0,25 dl fløte
30 g smør
1 dl melis
2 dl sukrinmelis
Varm opp fløten i en kjele.
Ha i smør.
Ta kjelen av platen og ha i hakket sjokolade.
Rør godt og ha i melis.
Fordel sjokoladerøren over bunnen og sett kalt, mens du klargjør isfyllet.
Isfyll
2 liter vaniljeis
1 ts økologisk vaniljepulver, eventuelt vaniljepulver
Vent til isen er myk.
Bland inn vaniljepulver og hakket sjokolade.
Smør utover kaken og sett i fryseren.
Sjokoladeglasur
150 g sjokolade
0,5 dl fløte
1,5 dl sukrinmelis
Til glasuren brukte jeg lys sjokolade fordi jeg synes det er best. Du må gjerne bruke mørk sjokolade om du liker det bedre.
Varm opp fløten og ha i sjokoladen.
La blandingen stå kaldt i minimum en time.
Ha så i sukrinmelis og pisk godt.
Smør utover kaken.
Om kaken ikke skal spises med en gang plasserer du den i fryseren til den skal spises.
Ta den opp i romtemperatur 20 minutter før den skal nytes.
Håper sjokoladebomben faller i smak.
Det gjorde den her
Kristine ♥
så god ut, men hva er det som er så sunt / sunnere med den?
Åh, denne skal jeg prøve å lage! 🙂
Når du mener “sett kaldt”, mener du å sette den i kjøleskapet el. i fryseren? 🙂
Forresten, den så utrolig god ut!
Wilde:
Det var den også 🙂
Beate:
Hehe? Det er godt med ferie, håper du koser deg 🙂
Marte Kristine:
hehe? Det er lov med kake, men du må vente til etter frokost 😉
Kjerstins:
Håper de liker den 🙂
Camilla:
De er kjøpt på matvareforetningen, det var opprinnelig kakestrøssel i dem 😉
karoline:
Det var den 🙂
Å, så utrolig koselig. Tusen hjertelig takk 🙂
Martine:
Gjør det. Håper den smaker 🙂
Sigrid:
Vanlig melis har litt annerledes struktur og smak, jeg valgte derfor å bruke litt vanlig melis også. Det er godt mulig det går strålende å bare bruke sukrin 🙂
lovelyliller.com:
Absolutt 🙂
Mia:
Jaja, en kan ikke alltid lykkes. Neste gang går det forhåpentligvis bedre 🙂
Silje:
Det var den også 🙂
frisksomenfisk:
Så godt å høre at de falt i smak.
Kan tenke meg at det ble enda bedre med hjemmelaget musli 🙂
Jeg bruker bakepulver i en del retter, men jeg glemmer det ofte.
Marita:
Smaken er jo det viktigste 😉
DEN så nam ut!
Ah! Den så god ut 🙂
Nå har jeg vært på ferie så lenge og gleder meg bare til å lage masse mat 😉
Åå, den så sinnsykt god ut!! Tenkt til å drepe meg her på en fredagsmorgen du eller?? hehe! Fristet ikke så mye med frokost nå lenger:p
DEN skal jeg lage til ungene!
Heihei! Hvor har du kjøpt d lille røret du blander BCAA og Glutamine i?? D va liten og grei størrelse på d.. =)
Forresten; Jeg har skrevet om bloggen din på bloggen min! http://www.kiaratiara.com/?p=1116 :))
Den så nyyyydelig ut!
Ååh, vann i munnen…. Denne må jeg virkelig prøve ut! 😀
Det så supergodt ut! Er det noen grunn til at du ikke bytter ut all melisen med sukrinmelis?
mmm sikkert nydelig 😀
Prøvde meg som baker selv i går jeg! Med hampmel, sukrin og havregryn. Skulle bli kjeks, ble noe ala “brent gugge”. Jaja, er vel bare til å prøve igjen! Kaken din så veeldig god ut hvert fall:)
Den såg kjempe god ut..:D
Forresten!
Driver å prøver ut bakverk for tiden(sunne). Tør jeg spør hvorfor du ikke bruker bakepulver?:)
Nomnom! Den skal prøves:)
Lagde muslibollene dine i dag! Kjempegode, men fy så mettende;) Sunt, mettende og godt. Oppdrag utført! – Brukte en egenlaget musliblanding. Det ble suksess:D Kommer absolutt til å lage de igjen!
Så flink du er til å bake! Når jeg baker kake ser de ikke ut, men de smaker godt da:)
Spisemonsteret:
Hvem elsker vel ikke sjokolade 😉
Namm 😛
miriamsl:
Sukrin både smaker og ser ut som sukker, så det blir nesten akkurat likt 🙂
Anna:
Hjertelig takk Anna. Det er dere som gjør det gøy å blogge med slike koselige ord 🙂
Jeg skal tenke på facebook siden, je gsynes det er litt rart å promotere meg selv på en slik måte.
Så utrolig god ut! Må testet ut en gang 🙂 Takk for en fantastisk bra blogg!
Du må skaffe deg facebook-side 🙂
naaam det så godt ut! Blir detn oen særlig annerledes smak på kaken når man bruker sukrin isteet for sukker?:-)