PROTEINBRØD

Gårsdagens bakeprosjekt resulterte i et nydelig brød høyt på proteiner og lavt på fett og karbohydrater. 
Kjempe godt og mettende.
Her kommer oppskriften.



Kristines Proteinbrød

2 egg
200 g mager kesam
4 eggehviter
50 g mandelmel
30 g kruskalki
20 g pofiber
20 g bakepro
1 ss bakepulver
1 ss fiberhusk
1 ss sukrin
1 ts salt

Bland sammen mager kesam og de to eggene.
Ha mandelmel, pofiber, kruskakli, bakepulver, fiberhusk, sukrin og salt i en bolle. Hell over egg-kesam blandingen.
Stivpisk de fire eggehvitene.
Rør deigen forsiktig inn i de eggehvitene. Bruk en skje og rør med rolige bevegelser.
Ha deigen i enn brødform med bakepapir.
Stek på 200 grader nederst i ovnen i 35 minutter. 

Pofiber kan byttes ut med fiberfin (tidligere hi-maiz), bakepro kan byttes ut med annet proteinpulver eller eventuelt annen tørrvare, mandelmel kan byttes ut med annen meltype. 

Hele brødet inneholder:
800 kcal, 116 g protein, 26 g fett og 26 g karbohydrater.
Brødet gav 28 skiver, noe som gir et næringsinnhold per skive på:
28 kcal,  4 g protein, 0,9 g fett og 0,9 g karbohydrater.

Kristine  ♥

55 kommentarer
    1. Hei kristine 🙂
      Da har jeg faila såpass mye på kjøkkenet pga at jeg har drevet å bytta ut produkter jeg ikke har hatt, med de jeg har hatt stående i skapet. Haha. Senest i går skulle jeg teste ut en muffinsoppskrift jeg fant på bloggen din. Haha, det gikk ikke særlig bra 🙂 Så neste gang skal jeg følge oppskriften til punkt og prikke.
      Og så til poenget mitt 🙂
      Jeg tenket å bake brødet her i dag, men før jeg setter i gang må jeg spørre, så jeg slipper enda flere kjøkken.failures! 😛
      Jeg er tom for mandelmel! Går det an å bytte det ut med peanøttmel? Evt bruke mer bakepro?? Også kjøpte jeg noe som heter Fibrex i går, vet du om det kan brukes istedenfor profiber/fiberfin? Haha. Som du ser, kunnskapsnivået er IKKE på topp!
      Tusen takk for en knallbra blogg! 🙂

    2. Klær selges!:
      Jeg er faktisk ikke helt sikker ettersom jeg aldri har kjøpt dette fra iHerb, men jeg ser at næringsinnholdet er nesten det samme, så jeg tror dette er nesten samme sak 🙂

    3. tjukkebollefeita:
      Håper det faller i smak 🙂
      Så koselig å høre at du liker oppskriftene, det varmer et blogghjerte <3

    4. ser helt nydelig ut, og skal absolutt prøves!!
      Er glad i både proteinpannekakene dine og god og mager sjokoladekake <3 Elsker oppskrifter fra deg 😀

    5. Ingrid:
      Hei, så flott du er oppservang 🙂 Jeg hadde glemt å skrive bakepro på ingredienslisten. Den er nå oppdatert 🙂

    6. Sandra:
      Pofiber har de både på Ultra / Centra og på helsekosten. De burde ha det på helsekosten hos deg også 🙂

    7. Heihei:
      Selvfølgelig får du lov til det. Jeg synes bare det er koselig å dele oppskrifter med dere 🙂
      Når jeg skriver næringsinnhold så er det per muffins/pannekake om jeg ikke har skrevet annet.
      Jeg synes det er veldig morsomt å lage mat, jeg elsker å bake og spise 🙂 Ettersom jeg er opptatt av helse har det blitt til at jeg prioriterer sunn mat.
      Takk for at du deler dine tanker og ord 🙂

    8. Mariann:
      Ble det brødbaking i dag?
      Ferskt brød er utrolig godt 🙂
      Tre pakker, ja. Hva for noe spennende har du kjøpt? Elsker iHerb 🙂

    9. Hei Kristine!!
      Jeg ser ikke at det står bakepro i oppskriften? Er det bare jeg som er litt blind..? hehe:) Tenkte jeg ville lage dette brødet i dag! Og vil gjerne bruke bakepro i det slik du nevner…men hvor mye?:)

    10. Nammm! Dette skal definitivt prøves ut. Hehe, det er uttallige oppskrifter jeg har å prøve ut når jeg får tak de riktige ingrediensene ser jeg 😀
      SV: ja, jeg tror egentlig den bare har blitt borte i posten, har aldri problemer med iherb ellers, og det var bare proteinpulver, cacao nibs og stevia 🙂

    11. Dette så virkelig godt ut! Må defintivt testes! 🙂
      Så gjelder det bare å finne pofiber da.. Tror ikke det finnes i nordnorge jeg :p

    12. Namnam, det så ekstremt godt ut! Tenker at det blir brødbaking på meg i morgen 😉
      Jaa, det ble det 😀 Tre pakker er allerede på vei, huffameg :p Kjøpte meg en slik smaksessens til, men husker ikke hvilken. Glemmer alltid hva jeg bestiller, men da blir det en fin overraskelse når pakkene kommer 😀
      Håper du har en fin kveld 🙂

    13. Takk så no at æ forklarte litt dårlig!! Skal ta dem ut skrive på dem at det er fra dæ å legge dem i oppskriftpermen!! Men når du skriv kcal innholde i feks muffins/pannekakene osv e det virkelig så lite i hele røren eller pr stk? Spørr ikke fordi at æ ikke trur du regner rett men det virker så lite i forhold til vanlig kake/muffins osv? Men du lage jo sunnere varianter så det e sikkert derfor!! Du e utrulig flink med å lage mat! Skal prøve å lage noe av det en dag må bare finne motivasjonen til både lage handle inn og ikke minst tørre å smake, men smake det mene æ at æ tørr men kanskje litt skummelt på første smak/forsøk!
      Tusen takk for alt du deler!!

    14. Kan du legge ut et bilde av kjøleskapet ditt en gang / hva du har inni ? Du har alltid så mye spennende mat i matpakken :-))

    15. Ricca:
      Jeg baker aldri grovbrød så det kan jeg dessverre ikke svare på.
      Jeg tror muligens det vil hjelpe og oppbevare dem i kjøleskapet og ikke på kjøkkenbenken 🙂

    16. Karoline:
      Ja, varme og ferske med ost slik at osten smelter er det aller beste 🙂
      Spesielt brunost og jordbærsyltetøy.

    17. Nybakt brød er helt herlig 🙂 Spesielt når det er er rykende varmt og med godt pålegg på. Jeg liker best brød med litt korn og “tyggemotstand.” Dette brødet hørtes veldig godt ut 🙂 Hva liker du best som pålegg på nybakt brød?

    18. Jeg synes ofte at de grovere brødtypene er gode når de kommer ut av ovnen, men blir veldig fort tørre og uspiselige.
      Hva gjør du med det? Mulig jeg burde fryse det ned med en gang det er kaldt.

    19. Mmm, nybakt brød <3
      Jeg elsker hver gang det kommer ut nye oppskrifter! Jeg er litt i farta for tiden, og rekker ikke å bake så mye selv, så da blir det bakeporno fra andre 😉

    20. Det hørtes utrolig godt ut! Du er flink du, Kristine 🙂 Virkelig inspirerende 😀
      Gleder meg til å lage proteinbrødet ditt 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg