www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

PROTEINRIK PASTA

  • 10.04.2012, 18:40


Jeg tenkte at det m vre mulig lage en magrere versjon, en proteinpasta-versjon.
Og jammen gikk det ikke supert.
Bde konsistens og smak ble veldig bra, det blir mye pasta fremover!



Proteinrik pasta

1 egg
1 eggehvite
100 g mager kesam

3 ts fiberhusk

Pisk det hele egget og eggehviten lett sammen med en gaffel.
Ha i kesam og fiberhusk.
Rr til alt er godt blandet.
La rren st svelle i fem minutter.
Ta ut deigen og legg den p et bakepapir.
Ta en nytt ark med bakepapir og smr med 1 ts olje. Legg dette bakepapiret over deigklumpen.
Kvel deigen flat ved kjevle opp bakepapiret.
Stek p 150 grader i 10 minutter.
Skjr i lange strimler..
Server.


Dette var utrolig enket, for ikke snakke om; magert og proteinrikt.
En ny favoritt.
Pastaen bde smakte og gjorde godt.
Jeg serverte proteinpastaen med et godt dryss parmesan, ovnsbakt paprika (legg hele st paprika p et stekebrett og stek p 200 grader i 40 minutter)  og kremet sopp- og kjttsaus (biff, sopp og finhakket hvitlk stekt lett fr jeg hadde i mager creme fraiche og litt soyasaus).
Kjempe godt!



Ellers hadde jeg en god kt p rygg og mage i dag.
Den s slik ut:
-Chins
Kroppsvekt: 6 repetisjoner     helt selv - ny rekord :mrgreen:
Kroppsvekt: 4 repetisjoner
Med strikk: 5 repetisjoner
Med strikk: 5 repetisjoner
Med assistanse: 8 repetisjoner
-T-bar roing
35 kg: 7 repetisjoner
35 kg: 6 repetisjoner
35 kg: 6 repetisjoner
37,5 kg: 5 repetisjoner
37,5 kg: 5 repetisjoner
-Enarms roing
18 kg: 6 repetisjoner
20 kg: 5 repetisjoner
20 kg: 5 repetisjoner
22 kg: 5 repetisjoner
-Omvendt flyes
vekt nr 2: 15 repetisjoner
vekt nr 2: 10 repetisjoner
vekt nr 1: 13 repetisjoner
vekt nr 1: 12 repetisjoner
-Hengende benhev
Kroppsvekt: 16 repetisjoner
3 kg: 6 repetisjoner
4 kg: 5 repetisjoner
4 kg: 5 repetisjoner


N er jeg i gang med desserten.
Jeg gadd ikke lage noe fanzy, s det ble enkelt og greit en god frukttallerken.
Vannmelon, appelsin, jordbr, bringebr og blbr.
Masse vitaminer og antioksidanter.
Da blir det heller noe mer tidskrevende til kveldsmat.


Kristine 

Sara

10.04.2012 kl. 18:53
Jss, det der m testes :) Ble pastaen myk? Bare forestilte meg at den kom til bli litt spr, men s ikke snn ut p bildene :)

Marie

10.04.2012 kl. 18:56
, det hrtes og s jammen godt ut! Skulle nske du var min personlige kokk ^^

dinlykke om Trening og kosthold

10.04.2012 kl. 19:09
Genialt!! Har faktisk ogs tenk at det mtte vre mulig lage sunn og proteinrik pasta! Kjempefint!!! :) Ha en fin tirsdag Kristine! :)

Sara

10.04.2012 kl. 19:28
Jeg mtte bare lage n, og dette var jo bare helt geniaaalt :D Tusen takk! Smakte jo faktisk pasta. Jeg toppet med litt sukkerfri ketshup, en klype salt og oregano! Kjeeempe godt :D

Synne

10.04.2012 kl. 19:46
OHMYGOD!! tror jeg elsker deg like mye som pasta n :P

Mira

10.04.2012 kl. 19:47
Spennende, n ble jeg s nysgjerrig at det er nesten at jeg gr p butikken for handle kesam med en gang! M prves :)

fitnessista

10.04.2012 kl. 19:48
Du er s oppfinnsom med maten! Digger oppskriftene dine :D S ut som en herlig kt ogs, det liker jeg :)

Linda

10.04.2012 kl. 20:09
Prvd, prvd, prvd. ja, det var s smart kristine =)

Susann

10.04.2012 kl. 20:42
Hva er nringsinnholdet?

Susann

10.04.2012 kl. 20:43
P pastaen alts :)

Mia

10.04.2012 kl. 20:48
Smart! Tenk at s enkle ingredienser kan lage pasta, tror dette smaker mye bedre enn miracle noodlesene=) Er det mulig bruke to egg tror du? Istedenfor et egg og en eggehvite?

Stine

10.04.2012 kl. 20:57
S utrolig godt ut!

Kan jeg sprre hvor mange kalorier det var tilsammen i den pastaen?

Er det like mange karlorier i 100g i den pastaen, som i vanlig fullkorn pasta/pasta (360 kcal) ? :)

Hper du kan svare meg! <3 :) Digger bloggen din foresten!

Du er serrist en stoooor inspirasjons kilde for meg, digger deg! :)

Louise

10.04.2012 kl. 21:10
WOW! S smart!!! Flink Kristine ^^, Det skal jeg prve. Gratulerer med ny chins-rekord. Det er kjempebra!!!

Charlotte Inderhaug

10.04.2012 kl. 21:17
Oi, s sterk du er :-) Imponert over chins!

clarsgaard

10.04.2012 kl. 21:26
DET skal prves!

Kristine Mowmow

10.04.2012 kl. 22:14
Det der er jo for godt til vre sant!! :D

Cecilie Lykke

10.04.2012 kl. 22:22
Sykt bra klare 6 chins alene! Kjrer du bredt, smalt eller omvendt grep?

Herlig den pastaen s ut, men syns da at fullkornspasta gjr godt for kroppen og, jeg da :)

Birgitte

10.04.2012 kl. 22:31
S herlig ! Den pastaoppskriften m testes ut, jeg elsker pasta men spiser der alt for sjeldent pga det er "s farlig", hehe :)

Jeanette (Min lavkarboverden)

10.04.2012 kl. 22:47
Smart :-)

Lone

10.04.2012 kl. 23:03
S genialt ! :-D

Stine Malvik

10.04.2012 kl. 23:08
Utrolig smart! Takk for tips :)
jeg bruker lage pasta,men den er ikke helt poerfekt i konsistensen enda XD

Benedikte

10.04.2012 kl. 23:51
S genialt! M prve oppskriften din neste gang jeg skal lage meg pasta!

;D

Hanne

11.04.2012 kl. 00:03
Nam!! S flink du er ;) jeg blir like imponert hver gang!!

Bare lurer, hva er t-bar roing, og hva er omvendt flyes? Og hvordan tar du hengende beinhev med vekt? Jeg ser det for meg helt merkelig tror jeg!
WOW! Pasta skal i alle fall testes ut! :D

Ida L

11.04.2012 kl. 08:22
En sunn pastaoppskrift var akkurat de jeg trengte!! :D

Du steker pastaen med det bakepapiret opp sant?

SuperMerethe

11.04.2012 kl. 09:08
Jesus Maria, den pastaen s faktisk magisk ut!! DU er helt R p oppskrifter :D

Jeg skal dessverre ikke spise egg i en periode n, men dersom jeg tar det tilbake i kosten skal dette helt klart vre noe av det frste jeg tester ut! :D

SV: Haha, you got that right ;D Fluff up your life! hehe..

Har ikke du testet fluff enda?? Ohman, da er det p tide prve, Kristine! Det er kjempeenkelt og S godt =) Mums. La oss fluffe "sammen" i kveld ;)

Kvardagskos

11.04.2012 kl. 10:31
Ojoj! No M det jo bli pasta til middag, for frst gang p leeenge :)

Tusen takk for superflott oppskrift :)

God Onsdag, Klem fr Kvardagskos!

rannveigmarlene

11.04.2012 kl. 11:59
Interessant bruk av ingredienser! Gleder meg til prve ut :-)

Charlotte

11.04.2012 kl. 12:04
Gjett om jeg skal prve denne!! Takk!

Marit

11.04.2012 kl. 13:34
Det s veldig godt ut ;-)

K

11.04.2012 kl. 15:27
. Nam. Det s veldig godt ut! Jeg tler dessverre ikke melk. Har du noe forslag til hva jeg kan bytte ut kesamen med?

Siv

11.04.2012 kl. 20:02
Nydelig pasta!! Ogs s mettende! Dette blir GARANTERT favoritten fremover! Takk for nok en super oppskrift! :D

Mia

11.04.2012 kl. 21:19
Pastaen var kjempegod! Gumler i meg n=) Tusen takk for oppskrift!

Fia

12.04.2012 kl. 17:11
Nringsinnhold? :-)

Kristine

13.04.2012 kl. 19:59
Sara:
S herlig kommentar.
Veldig hyggelig hre at det falt i smak :)

Kristine

13.04.2012 kl. 19:59
Susann:
Se svaret til Stine.
178 kcal, 23 g protein, 8 g fett og 5 g karbs :)

Kristine

13.04.2012 kl. 19:59
Mia:
Du kan gjerne bruke to egg, ja. Men tilsett kanskje litt mer fiberhusk da to egg har mer masse en et egg og en eggehvite :)

Kristine

13.04.2012 kl. 20:01
Stine:
Dette her er enkel matte. La meg vise dere hvordan jeg regner.
1 egg = 76 kcal, 7 g protein, 6 g fett og 0 g karb
1 eggehvite = 16 kcal, 4 g protein, 0 gfett, 0 g karb
100 g mager kesam = 74 kcal, 12 g protein, 1 g fett og 4 g karb
3 ts fiberhusk, ca 12 g = 1 kcal, 0 g protein, 0 g fett og 0 g karb

Om du legger sammen disse tallene fr du at hele pasta oppskriften inneholder:
169 kcal, 23 g protein, 7 g fett og 5 g karbs.
I tillegg kommer det kanskje til 1 g fett fra oljen som man bruker til smre bakepapiret med, men i og med at mesteparten av oljen sitter igjen p bakepapiret er det ikke mye snakke om, men la oss gjre det enkelt legge til 1 gram fett og 9 kcal (1 gram fett = 9 kalorier).
Da har man 178 kcal, 23 g protein, 8 g fett og 5 g karbs. I tillegg veier denne oppskriften over 200 g. Det vil si at oppskriften har under 89 kcal per 100 g. Alts er dette en mye magrere pasta enn vanilje pasta. Vanlig pasta bestr stort sett av karbohydrater, mens i denne pastaen er det hovedsakelig protein, slik at fordelingen av nringsemner er ogs veldig forskjellig.

Kristine

13.04.2012 kl. 20:02
Cecilie Lykke:
Jeg kjrer chins med smalt grep, er svakere i bredt ;)
Prv pastaen, det er veldig god :) Ellers er jeg enig med deg, fullkornspasta er ogs et godt alternativ, jeg fr bare litt vondt i magen av den!

Kristine

13.04.2012 kl. 20:03
Hanne:
Benhev med vekt tar jeg ved ha en manual mellom bena.
Angende de andre velsene vil jeg anbefale ske de opp p youtube :) Det er litt vanskelig skulle forklare med ord. Hehe? Men t-bar row er blitt en ny favoritt p rygg :)

Kristine

13.04.2012 kl. 20:04
Ida L:
Nei, jeg tok av bakepapiret opp nr jeg steke. Men jeg tipper det fungerer bra og steke med ogs ;)

Kristine

13.04.2012 kl. 20:04
Kvardagskos:
Har du ftt prvd deg p pasta?
Hper det falt i smak etter mange r uten :)

Kristine

13.04.2012 kl. 20:05
K:
Hva med soya yoghurt? Eller om det finnes en soya / melkefri variant av philadelphia. Det vil g veldig bra :)

Kristine

13.04.2012 kl. 20:12
Siv:
Ja, den metter bedre enn vanlig pasta synes n jeg :)
Veldig hyggelig hre at oppskriftene blir tatt godt i mot.

Kristine

13.04.2012 kl. 20:12
Mia:
S herlig at pastaen falt i smak :)

Kristine

13.04.2012 kl. 20:31
Fia:
Se over :)

June

14.04.2012 kl. 14:47
Hei:) steker du pastaen i ovnen med bakepapir under og over pastaen? eller tar du av det over?

Ingrid

20.04.2012 kl. 09:05
Denne skal prves i dag:D denne holder kanskje bare til 1 person? og fyller den et helt bakepapir? :)

karin

24.04.2012 kl. 14:31
Tror du dette kunne funke som en slags pizzabunn ogs, om man smrer/kjevler den rund, forsteker ogs har p topping? Eller vil den bli for myk? Steke den lenger evt?

Kristine

24.04.2012 kl. 20:10
karin:
Ja, det tror jeg :)
Stek den p nederste rille i ovnen p sterkere varme.

Hanna

26.04.2012 kl. 18:18
Takk for at du gir meg og kjresten bedre middager! JIPPI!

Laila

30.04.2012 kl. 20:29
Ett ord: HURRA! :D

Endelig pasta - som er glutenfri smaker godt =D

Kristine

02.05.2012 kl. 11:03
Laila:
Hei, s herlig at pastaen ble tatt godt i mot. Det er s koselig hre at ting jeg lager blir likt hos andre :)

Lisa

05.05.2012 kl. 21:23
Prvde denne for frste gang idag, og den smakte helt fantastisk! :-D

Til en pastaelsker som ikke har spist pasta p over et halvt r, var dette ren og skjr glede!!

Line

07.05.2012 kl. 16:21
NAM! Laget den nettopp. Utrolig god, og ikke minst mye sunnere og bedre enn vanlig pasta! Takk for oppskrift:)

Nina

20.05.2012 kl. 16:54
tusen takk for oppskriften! Jeg m innrmme at jeg var litt skeptisk da pastaen sto i ovnen, men resultatet ble jo kjempebra! Smakte som ekte pasta :)

Kristine

21.05.2012 kl. 11:32
Nina:
Den er kjempe godt!
Herlig at den faller i smak hos flere :)

Budeias lavkarbo

20.10.2012 kl. 00:54
Takk for oppskrift! Har lagnet den originale noen ganger, men den er for feit og har for mange kalorier. Dette gleder jeg meg til!

Kristine

21.10.2012 kl. 18:29
Budeias lavkarbo:
Hper det smaker :)

<3

28.04.2014 kl. 21:48
Merker du at det ikke er vanlig pasta? Smaker det annerledes?

Hvordan er kosistensen? Mamma er litt skeptisk skjnner du s

Vil egentlig prve lage uten at hun merker noe til at pastaen

Hennes ikke er med.. Tror du hun merker noe? Isfall hva? :) ser

Helt nydelig ut og jeg er s glad i pasta, spiser det litt for mye :)

Kristine

29.04.2014 kl. 17:41
<3:
Denne ligner mer p taglitelle enn p vanlig pasta. Om dere er glad i fersk taglitelle vil nok denne falle i smak :)

Challan

02.05.2017 kl. 09:23
Vil det bli like bra om man bytter ut kesam mager, med kesam, creme fraiche eller tyrkisk yoghurt tror du?

Kristine

02.05.2017 kl. 16:29
Challan:
Det tror jeg :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits