www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

PROTEINRIK PASTA

  • 10.04.2012, 18:40


Jeg tenkte at det må være mulig å lage en magrere versjon, en proteinpasta-versjon.
Og jammen gikk det ikke supert.
Både konsistens og smak ble veldig bra, det blir mye pasta fremover!



Proteinrik pasta

1 egg
1 eggehvite
100 g mager kesam

3 ts fiberhusk

Pisk det hele egget og eggehviten lett sammen med en gaffel.
Ha i kesam og fiberhusk.
Rør til alt er godt blandet.
La røren stå å svelle i fem minutter.
Ta ut deigen og legg den på et bakepapir.
Ta en nytt ark med bakepapir og smør med 1 ts olje. Legg dette bakepapiret over deigklumpen.
Kvel deigen flat ved å kjevle oppå bakepapiret.
Stek på 150 grader i 10 minutter.
Skjær i lange strimler..
Server.


Dette var utrolig enket, for ikke å snakke om; magert og proteinrikt.
En ny favoritt.
Pastaen både smakte og gjorde godt.
Jeg serverte proteinpastaen med et godt dryss parmesan, ovnsbakt paprika (legg hele søt paprika på et stekebrett og stek på 200 grader i 40 minutter)  og kremet sopp- og kjøttsaus (biff, sopp og finhakket hvitløk stekt lett før jeg hadde i mager creme fraiche og litt soyasaus).
Kjempe godt!



Ellers hadde jeg en god økt på rygg og mage i dag.
Den så slik ut:
-Chins
Kroppsvekt: 6 repetisjoner     helt selv - ny rekord :mrgreen:
Kroppsvekt: 4 repetisjoner
Med strikk: 5 repetisjoner
Med strikk: 5 repetisjoner
Med assistanse: 8 repetisjoner
-T-bar roing
35 kg: 7 repetisjoner
35 kg: 6 repetisjoner
35 kg: 6 repetisjoner
37,5 kg: 5 repetisjoner
37,5 kg: 5 repetisjoner
-Enarms roing
18 kg: 6 repetisjoner
20 kg: 5 repetisjoner
20 kg: 5 repetisjoner
22 kg: 5 repetisjoner
-Omvendt flyes
vekt nr 2: 15 repetisjoner
vekt nr 2: 10 repetisjoner
vekt nr 1: 13 repetisjoner
vekt nr 1: 12 repetisjoner
-Hengende benhev
Kroppsvekt: 16 repetisjoner
3 kg: 6 repetisjoner
4 kg: 5 repetisjoner
4 kg: 5 repetisjoner


Nå er jeg i gang med desserten.
Jeg gadd ikke lage noe fanzy, så det ble enkelt og greit en god frukttallerken.
Vannmelon, appelsin, jordbær, bringebær og blåbær.
Masse vitaminer og antioksidanter.
Da blir det heller noe mer tidskrevende til kveldsmat.


Kristine 

Sara

10.04.2012 kl. 18:53
Jøss, det der må testes :) Ble pastaen myk? Bare forestilte meg at den kom til å bli litt sprø, men så ikke sånn ut på bildene :)

Marie

10.04.2012 kl. 18:56
Å, det hørtes og så jammen godt ut! Skulle ønske du var min personlige kokk ^^

dinlykke om Trening og kosthold

10.04.2012 kl. 19:09
Genialt!! Har faktisk også tenk at det måtte være mulig å lage sunn og proteinrik pasta! Kjempefint!!! :) Ha en fin tirsdag Kristine! :)

Sara

10.04.2012 kl. 19:28
Jeg måtte bare lage nå, og dette var jo bare helt geniaaalt :D Tusen takk! Smakte jo faktisk pasta. Jeg toppet med litt sukkerfri ketshup, en klype salt og oregano! Kjeeempe godt :D

Synne

10.04.2012 kl. 19:46
OHMYGOD!! tror jeg elsker deg like mye som pasta nå :P

Mira

10.04.2012 kl. 19:47
Spennende, nå ble jeg så nysgjerrig at det er nesten at jeg går på butikken for å handle kesam med en gang! Må prøves :)

fitnessista

10.04.2012 kl. 19:48
Du er så oppfinnsom med maten! Digger oppskriftene dine :D Så ut som en herlig økt også, det liker jeg :)

Linda

10.04.2012 kl. 20:09
Prøvd, prøvd, prøvd. ja, det var sååå smart kristine =)

Susann

10.04.2012 kl. 20:42
Hva er næringsinnholdet?

Susann

10.04.2012 kl. 20:43
På pastaen altså :)

Mia

10.04.2012 kl. 20:48
Smart! Tenk at så enkle ingredienser kan lage pasta, tror dette smaker mye bedre enn miracle noodlesene=) Er det mulig å bruke to egg tror du? Istedenfor et egg og en eggehvite?

Stine

10.04.2012 kl. 20:57
Så utrolig godt ut!

Kan jeg spørre hvor mange kalorier det var tilsammen i den pastaen?

Er det like mange karlorier i 100g i den pastaen, som i vanlig fullkorn pasta/pasta (360 kcal) ? :)

Håper du kan svare meg! <3 :) Digger bloggen din foresten!

Du er serriøst en stoooor inspirasjons kilde for meg, digger deg! :)

Louise

10.04.2012 kl. 21:10
WOW! Så smart!!! Flink Kristine ^^, Det skal jeg prøve. Gratulerer med ny chins-rekord. Det er kjempebra!!!

Charlotte Inderhaug

10.04.2012 kl. 21:17
Oi, så sterk du er :-) Imponert over chins!

clarsgaard

10.04.2012 kl. 21:26
DET skal prøves!

Kristine Mowmow

10.04.2012 kl. 22:14
Det der er jo for godt til å være sant!! :D

Cecilie Lykke

10.04.2012 kl. 22:22
Sykt bra å klare 6 chins alene! Kjører du bredt, smalt eller omvendt grep?

Herlig den pastaen så ut, men syns da at fullkornspasta gjør godt for kroppen og, jeg da :)

Birgitte

10.04.2012 kl. 22:31
Så herlig ! Den pastaoppskriften må testes ut, jeg elsker pasta men spiser der alt for sjeldent pga det er "så farlig", hehe :)

Jeanette (Min lavkarboverden)

10.04.2012 kl. 22:47
Smart :-)

Lone

10.04.2012 kl. 23:03
Så genialt ! :-D

Stine Malvik

10.04.2012 kl. 23:08
Utrolig smart! Takk for tips :)
jeg bruker å lage pasta,men den er ikke helt poerfekt i konsistensen enda XD

Benedikte

10.04.2012 kl. 23:51
Så genialt! Må prøve oppskriften din neste gang jeg skal lage meg pasta!

;D

Hanne

11.04.2012 kl. 00:03
Nam!! Så flink du er ;) jeg blir like imponert hver gang!!

Bare lurer, hva er t-bar roing, og hva er omvendt flyes? Og hvordan tar du hengende beinhev med vekt? Jeg ser det for meg helt merkelig tror jeg!
WOW! Pasta skal i alle fall testes ut! :D

Ida L

11.04.2012 kl. 08:22
En sunn pastaoppskrift var akkurat de jeg trengte!! :D

Du steker pastaen med det bakepapiret oppå sant?

SuperMerethe

11.04.2012 kl. 09:08
Jesus Maria, den pastaen så faktisk magisk ut!! DU er helt RÅ på oppskrifter :D

Jeg skal dessverre ikke spise egg i en periode nå, men dersom jeg tar det tilbake i kosten skal dette helt klart være noe av det første jeg tester ut! :D

SV: Haha, you got that right ;D Fluff up your life! hehe..

Har ikke du testet fluff enda?? Ohman, da er det på tide å prøve, Kristine! Det er kjempeenkelt og SÅÅ godt =) Mums. La oss fluffe "sammen" i kveld ;)

Kvardagskos

11.04.2012 kl. 10:31
Ojoj! No MÅ det jo bli pasta til middag, for først gang på leeenge :)

Tusen takk for superflott oppskrift :)

God Onsdag, Klem frå Kvardagskos!

rannveigmarlene

11.04.2012 kl. 11:59
Interessant bruk av ingredienser! Gleder meg til å prøve ut :-)

Charlotte

11.04.2012 kl. 12:04
Gjett om jeg skal prøve denne!! Takk!

Marit

11.04.2012 kl. 13:34
Det så veldig godt ut ;-)

K

11.04.2012 kl. 15:27
Åå. Nam. Det så veldig godt ut! Jeg tåler dessverre ikke melk. Har du noe forslag til hva jeg kan bytte ut kesamen med?

Siv

11.04.2012 kl. 20:02
Nydelig pasta!! Også så mettende! Dette blir GARANTERT favoritten fremover! Takk for nok en super oppskrift! :D

Mia

11.04.2012 kl. 21:19
Pastaen var kjempegod! Gumler i meg nå=) Tusen takk for oppskrift!

Fia

12.04.2012 kl. 17:11
Næringsinnhold? :-)

Kristine

13.04.2012 kl. 19:59
Sara:
Så herlig kommentar.
Veldig hyggelig å høre at det falt i smak :)

Kristine

13.04.2012 kl. 19:59
Susann:
Se svaret til Stine.
178 kcal, 23 g protein, 8 g fett og 5 g karbs :)

Kristine

13.04.2012 kl. 19:59
Mia:
Du kan gjerne bruke to egg, ja. Men tilsett kanskje litt mer fiberhusk da to egg har mer masse en et egg og en eggehvite :)

Kristine

13.04.2012 kl. 20:01
Stine:
Dette her er enkel matte. La meg vise dere hvordan jeg regner.
1 egg = 76 kcal, 7 g protein, 6 g fett og 0 g karb
1 eggehvite = 16 kcal, 4 g protein, 0 gfett, 0 g karb
100 g mager kesam = 74 kcal, 12 g protein, 1 g fett og 4 g karb
3 ts fiberhusk, ca 12 g = 1 kcal, 0 g protein, 0 g fett og 0 g karb

Om du legger sammen disse tallene får du at hele pasta oppskriften inneholder:
169 kcal, 23 g protein, 7 g fett og 5 g karbs.
I tillegg kommer det kanskje til 1 g fett fra oljen som man bruker til å smøre bakepapiret med, men i og med at mesteparten av oljen sitter igjen på bakepapiret er det ikke mye å snakke om, men la oss gjøre det enkelt å legge til 1 gram fett og 9 kcal (1 gram fett = 9 kalorier).
Da har man 178 kcal, 23 g protein, 8 g fett og 5 g karbs. I tillegg veier denne oppskriften over 200 g. Det vil si at oppskriften har under 89 kcal per 100 g. Altså er dette en mye magrere pasta enn vanilje pasta. Vanlig pasta består stort sett av karbohydrater, mens i denne pastaen er det hovedsakelig protein, slik at fordelingen av næringsemner er også veldig forskjellig.

Kristine

13.04.2012 kl. 20:02
Cecilie Lykke:
Jeg kjører chins med smalt grep, er svakere i bredt ;)
Prøv pastaen, det er veldig god :) Ellers er jeg enig med deg, fullkornspasta er også et godt alternativ, jeg får bare litt vondt i magen av den!

Kristine

13.04.2012 kl. 20:03
Hanne:
Benhev med vekt tar jeg ved å ha en manual mellom bena.
Angående de andre øvelsene vil jeg anbefale å søke de opp på youtube :) Det er litt vanskelig å skulle forklare med ord. Hehe? Men t-bar row er blitt en ny favoritt på rygg :)

Kristine

13.04.2012 kl. 20:04
Ida L:
Nei, jeg tok av bakepapiret oppå når jeg steke. Men jeg tipper det fungerer bra og steke med også ;)

Kristine

13.04.2012 kl. 20:04
Kvardagskos:
Har du fått prøvd deg på pasta?
Håper det falt i smak etter mange år uten :)

Kristine

13.04.2012 kl. 20:05
K:
Hva med soya yoghurt? Eller om det finnes en soya / melkefri variant av philadelphia. Det vil gå veldig bra :)

Kristine

13.04.2012 kl. 20:12
Siv:
Ja, den metter bedre enn vanlig pasta synes nå jeg :)
Veldig hyggelig å høre at oppskriftene blir tatt godt i mot.

Kristine

13.04.2012 kl. 20:12
Mia:
Så herlig at pastaen falt i smak :)

Kristine

13.04.2012 kl. 20:31
Fia:
Se over :)

June

14.04.2012 kl. 14:47
Hei:) steker du pastaen i ovnen med bakepapir under og over pastaen? eller tar du av det over?

Ingrid

20.04.2012 kl. 09:05
Denne skal prøves i dag:D denne holder kanskje bare til 1 person? og fyller den et helt bakepapir? :)

karin

24.04.2012 kl. 14:31
Tror du dette kunne funke som en slags pizzabunn også, om man smører/kjevler den rund, forsteker også har på topping? Eller vil den bli for myk? Steke den lenger evt?

Kristine

24.04.2012 kl. 20:10
karin:
Ja, det tror jeg :)
Stek den på nederste rille i ovnen på sterkere varme.

Hanna

26.04.2012 kl. 18:18
Takk for at du gir meg og kjæresten bedre middager! JIPPI!

Laila

30.04.2012 kl. 20:29
Ett ord: HURRA! :D

Endelig pasta - som er glutenfri å smaker godt =D

Kristine

02.05.2012 kl. 11:03
Laila:
Hei, så herlig at pastaen ble tatt godt i mot. Det er så koselig å høre at ting jeg lager blir likt hos andre :)

Lisa

05.05.2012 kl. 21:23
Prøvde denne for første gang idag, og den smakte helt fantastisk! :-D

Til en pastaelsker som ikke har spist pasta på over et halvt år, var dette ren og skjær glede!!

Line

07.05.2012 kl. 16:21
NAM! Laget den nettopp. Utrolig god, og ikke minst mye sunnere og bedre enn vanlig pasta! Takk for oppskrift:)

Nina

20.05.2012 kl. 16:54
tusen takk for oppskriften! Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk da pastaen sto i ovnen, men resultatet ble jo kjempebra! Smakte som ekte pasta :)

Kristine

21.05.2012 kl. 11:32
Nina:
Den er kjempe godt!
Herlig at den faller i smak hos flere :)

Budeias lavkarbo

20.10.2012 kl. 00:54
Takk for oppskrift! Har lagnet den originale noen ganger, men den er for feit og har for mange kalorier. Dette gleder jeg meg til!

Kristine

21.10.2012 kl. 18:29
Budeias lavkarbo:
Håper det smaker :)

<3

28.04.2014 kl. 21:48
Merker du at det ikke er vanlig pasta? Smaker det annerledes?

Hvordan er kosistensen? Mamma er litt skeptisk skjønner du så

Vil egentlig prøve å lage uten at hun merker noe til at pastaen

Hennes ikke er med.. Tror du hun merker noe? Isåfall hva? :) ser

Helt nydelig ut og jeg er så glad i pasta, spiser det litt for mye :)

Kristine

29.04.2014 kl. 17:41
<3:
Denne ligner mer på taglitelle enn på vanlig pasta. Om dere er glad i fersk taglitelle vil nok denne falle i smak :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits