TRYKK


Jeg tror jeg har funnet verdens beste pre-workout måltid.
For å ha best tykk og energi på trening lønner det seg å få i seg karbohydrater og proteiner en times tid før trening.
Selv kjenner jeg stor forskjell med og uten dette.


Hva med tortilla “kake” med sjokolade, peanøtt og banan?
Mmmmm….
Dette fungerer utmerket til dessert også. Eller kanskje som en søt frokost eller kvelds.

Jeg varmet et par grove tortillalefser raskt i pannen.
Deretter skar jeg de i runde skiver. Det er selvfølgelig ikke nødvendig, men jeg liker at maten min både ser, smaker og gjør godt.
Jeg lagde mørk sjokoladekrem av å røre sammen mager kesam, belgisk sjokoladeprotein, kakaopulver, sukrinmelis og stevia sjokolade.
Peanøttkremen laget jeg av peanøttmel, mager kesam, litt salt, stevia english toffee og sukrinmelis.
En banan ble skåret i skiver.
Til slutt danderte jeg sjokoladekrem, banan, varme tortillalefser og peanøttkrem oppå hverandre i flere lag og toppet meg litt mørk sukkerfri sjokolade.

Da bar det rett på trening.
– Benkpress
30 kg: 7 repetisjoner
32,5 kg: 6 repetisjoner
35 kg: 5 repetisjoner
37,5 kg: 5 repetisjoner
40 kg: 5 repetisjoner
– Skråbenk med manualer
8 kg på hver hånd: 8 repetisjoner
10 kg: 6 repetisjoner
12 kg: 6 repetisjoner
14 kg: 6 repetisjoner
14 kg: 5 repetisjoner
– Sittende skulderpress med manualer
8 kg på hver hånd: 6 repetisjoner
10 kg: 5 repetisjoner
12 kg: 5 repetisjoner
12 kg: 5 repetisjoner
– Skapular sidehev med manualer
3 kg på hver hånd: 8 repetisjoner
4 kg: 6 repetisjoner
6 kg: 6 repetisjoner
8 kg: 5 repetisjoner
6 kg: 5 repetisjoner
– Flyes stående i kabel (aldri gjort før!)
10 kg: 10 repetisjoner
12,5 kg: 9 repetisjoner
15 kg: 7 repetisjoner
17,5 kg: 4 repetisjoner
15 kg: 6 repetisjoner
– Six ways med manualer
3 kg i hver hånd: 15 repetisjoner
3 kg: 14 repetisjoner
2 kg: 16 repetisjoner

Trykket i kroppen er utrolig bra for tiden.
Jeg har godt med energi og blodårene tyter ut både det ene og det andre stedet.  
I dag var trykket spesielt bra.

Dette er før trening (se bort ifra tidens rarest ansiktsuttrykk), da kan du tenke deg hvor bra trykket blir underveis i treningen.
Ti ganger bedre – moro!
Årsaken er nok at kroppen min er fylt med store mengder karbohydrater for tiden.
Jeg har aldri spist så mye karbohydrater som det jeg er nå. 
Mesteparten av tiden føler jeg meg rusa på karbohydrater.
Og det synes jeg egentlig er ganske så greit :grin:


Jeg hadde igjen en del rester fra gårsdagens kveldsmat.
Til middag ble det derfor en blanding av mye rart.
Resultatet ble en slags bønnegryte.
Det ser helt forferdelig ut, en rød smørje, men det smakte veldig godt.
Jeg slang sammen 1/2 boks hakkede tomater, en haug med grønnsaker (gulrot, brokkoli, blomkål, paprika og løk), litt buljong, ferdigstekt karbonadedeig, finhakket hvitløk, chili og krydder (oregano, paprika og pepper). Jeg lot det hele koke til grønnsakene var møre, cirka fem minutter. Tilslutt rørte jeg inn røde bønner.
Når det regner og er trist ute, slik som nå, er det ekstra deilig med varmede gryter og supper.
Bønnegryten varmet opp sjelen :grin:

Kristine

33 kommentarer
    1. Jeg liker måten du poserer på! Stå på videre 🙂 Og gratulerer med ny rekord på chins. Selv greier jeg ikke mer enn én uten avlastning, men det går bare en vei! Ha ei god helg 🙂

    2. Sandra Buene:
      Jeg veier ikke maten min og teller heller ikke kalorier eller næringsemner ned på mikronivå. Jeg har kun en lett oversikt i hodet og har derfor ikke nøyaktige tall, men vet sånn cirka. Nå spiser jeg omtrent 2300 -2500 kcal daglig hvor jeg får i meg rundt 250 gram karbohydrater daglig.
      Mye mat og godt med karbohydrater gjør faktisk bra for kroppen. I dagens lavkarbo hysteri blir man printet inn med en del ting fra mediene og lignende, og jeg var litt redd for at vekten ville fyke opp med en gang jeg økte karbohydratene. Ja, vekten har gått opp noe, men det er hovedsakelig glykogen (som lagres i muskulaturen) og vann (karbohydrater binder vann i kroppen). Fettprosenten derimot har holdt seg nok så stabil 🙂

      Om du reagerer godt med karbs, ville jeg absolutt prøvd å øke de en periode for å se hvordan kroppen reagerer. I hvertfall i en måneds tid.
      Du vil bli sterkere og ha mer energi på trening, som igjen gir bedre resultater. Det jeg tenkte før jeg økte karbsene, var at i verste fall, om jeg gikk opp noen kilo, så vil jeg ha klart å bygge muskler på den tiden. Da kan jeg faktisk bare ta en mini diett etterpå for å få ned det lille fettet som eventuelt har lagt på seg. Sluttresultatet vil da uansett være positivt i form av mer musklemasse 🙂

    3. Martine:
      Musklene våre består av gykogen. Glykogen er karbohydrater. Når du spiser mye karbohydrater fylles musklene og de blir presset mot huden, dermed blir blodårene presset ut mot huden og de synes bedre. Karbohydrater fører derfor til mer trykk i muskulaturen, om du skjønte hva jeg mente 🙂

    4. thea:
      Å, tusen hjertelig takk for det.
      Magen er som alle andre muskelgrupper. Den bør trenes tungt og ikke for økte.
      2 ganger i uken holder mer enn nok.
      Selv trener jeg magen 2 ganger i uken med 1 -3 øvelser hver gang. Favorittøvelsene mine er hengende benhev, situps på BOSU-ball og planken.
      Det skal også sies at fettprosenten må være lav nok til at magerutene skal komme til syne.
      Stor klem tilbake 🙂

    5. Charlotte Inderhaug:
      Det er vel fordi jeg er matvrak. Hehe… Jeg tenker alltid på at jeg vil lage noe godt til mat 😉
      Foreløpig har jeg veldig gode resultater med ekstra med mat og karbs. Nå har jeg bare spist sånn et par uker, og endret jo treningen denne uken. Men jeg skal holde dere oppdatert etter hvert 🙂
      Hyggelig at du følger med 🙂

    6. fitnessblom:
      Det var utrolig koselig å høre du 🙂
      Jeg legger jo en del tid ned i oppskriftene. Å få tilbakemelding om at de faller i smak og at andre også har glede av dem, er veldig koselig. Takk 🙂

    7. Takk for oppskrift, atter en gang! Du er så flink 🙂
      Sitter nå å nyter (*slurp* ups, glasset var visst tomt allerede) et stort glass protein kaffe, takket være inspirasjon fra deg 😀

    8. Nam, det så helt hummelsk ut! Takk for tips og inspirasjon, dette skal jeg absolutte prøve ut 🙂

    9. Hei,
      jeg ser du spiser veldig mye og jeg ser også at det er sunn mat. Men er ikke en kalori en kalori uansett hvor den kommer fra? Slik at hvis man har i seg flere kalorier enn hva man klarer å forbruke så vil man uansett gå opp i vekt?
      For jeg spiser kanskje 1/3 av deg, tror jeg da, trener styrke og kardio 5 ganger i uken, men veier sikkert 10 kg mer enn deg.
      Så hva er greia? Jeg spiser også sunt altså, men ikke alt det der greiene du kjøper på iHerb, har rett og slett ikke råd til det. 🙁

    10. Helt sant at karbohydrater er det som skal til for å kunne gjøre ei skikkelig økt, med mye innsats!
      Økta de så forresten herlig ut, du står virkelig på for tiden, fortsett sånn: du er en skikkelig inspirasjon 🙂

    11. Som du stråler for tiden Kristine! Du ser veldig bra ut 🙂
      Hvor mye karbohydrater får du i deg i løpet av en dag nå ca? Er nysgjerrig jeg! Vi har ganske så lit kropp ut i fra det jeg vet, i tillegg til at jeg også tåler karbohydrater meeget godt. Elsker den rusen, og trykket det gir 🙂
      Mageruter er fancy! Men.. det er også gode gener som må til, det vet jeg 🙂

    12. Flinkis! Ser fantastisk godt ut!!
      Ville bare gi beskjed at jeg har linket deg fra bloggen min! Si ifra hvis jeg skal endre det!
      Stå på! =D

    13. Hva mener du med trykk? Hvordan kan man få blodårene til å syntes, mine syntes bra, men er det fordi jeg trener så mye? 🙂

    14. fy søren, du har den fineste kroppen jeg noensinne har sett på en jente !!
      Hvordan får du så definert mage? hvor ofte trener du den og hvilke øvelser ?
      Hadde virkelig satt pris om du kunne dele dette, da magen er mitt problemområde:(
      STOR KLEM

    15. Så gøy å ha så mye trykk på trening. Og for en flott mage du har, gjør ikke noe å flotte seg med den når sommeren kommer tenker jeg 🙂
      Tror kanskje jeg skal prøve pre-workout-måltidet ditt engang, så kjempegodt ut!

    16. Du er så flink å finne på måltider! Den kaka så veldig god ut 😉
      Gleder meg til å følge deg fremmover, med tanke på mer carbs! Blir sikkert bra trykk.

    17. Hehe, ja! Karbohydrater er deilig rus, for de som tåler det!:p Jeg “tåler” det ikke særlig godt, men kjenner på rusen sånn veldig innimellom da.
      You look superfantastic!

    18. Uuuh, DAT cake! 😀
      Jeg syns karbohydrater er superviktig før trening, for da har du mer energi og presterer bedre – altså du får bedre utbytte og framgang av treninga!
      Bønnegryta så jo veldig godt ut 🙂

    19. Du ser fantastisk flott ut, og jeg elsker magerutene dine!:D
      Jeg leste en innlegg for en stund siden(husker ikke helt når) om fitnessjenter og lav fettprosent. Det er ingen hemmelighet at fettprosenten må ned for å kunne skimte magerutene, men mener vedkommende sa at det var så godt som umulig for en jente og ha en sunn kropp, sunn fettprosent, menstrasjon og mageruter samtidig. Jeg for min del har alltid trodd at dette går ann, men jeg er ikke den med mest erfaring på området. Har du lyst å si noen ord om dette? Det hadde i allefall vert kjempefint!:D

    20. Jeg har virkelig sansen for oppskriftene dine, Kristine! Jeg har prøvd meg på mange av kakene dine og nesten samtlige blir virkelig gode! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg