OVERNIGHTS


Har du prøvd overnight oats?
Jeg er hektet :grin:
Overnight oats er rett og slett havregryn som har stått i væske natten over.
Resultatet blir en tykk, kremaktig og deilig grøt.


For å lage overnight oats blander du sammen like deler havregryn og væske.
Av væske kan det meste brukes, melk, kesam, vann, saft, kaffe, osv. Jeg synes det er best med melkeprodukter.
Putt skålen med væske og havregryn i kjøleskapet og la det kose seg i kjøleskapet natten over, eller minimum tre timer.
Når du skal spise er det bare å ha over ønsket topping.
Ingen kokkelering med andre ord!

Vi må forresten finne et norsk ord til dette, har du et forslag?
Overnatten grøt høres noe tregt ut.


I denne versjonen blandet jeg sammen 80 gram havregryn, 1 boks Yoplait dobbel 0 kokosyoghurt og 1 dl melk som jeg blandet sammen og lot stå i kjøleskapet natten over.
Nå var det bare å røre rundt og helle blandingen i en skål.
Jeg hadde over litt ekstra melk, blåbær og en god skje med peanøttsmør.
Med presskannen på bordet - ekstra god kaffe, blomster og tente lys ble måltidet perfekt.
Søndagskos før jobb.



Ønsker dere alle en herlig søndag.
Kristine

26 kommentarer

Sara Tokheim

17.06.2012 kl.10:34

Kaldbakt havregrynsgrøt...?

Dette må eg prøva :D Eg er kjempeglad i havregryn, og prøver å variera i ulike variantar for å ikkje gå lei!

Lone

17.06.2012 kl.10:43

det skal jeg prøve ! :-)

Marte W

17.06.2012 kl.10:44

Slumregrøt! Fordi grøten sover i kjøleskapet over natta, og fordi man kan slumre litt ekstra når man slipper å koke grøten på morgenen... ;)

Mia

17.06.2012 kl.10:46

JEg pleier ofte å la havregrynene stå i vann over natten for så å koke de opp, men dette var jo enda smartere og mer tidsbesparende! Ha en fin søndag:)

Kjernesunn

17.06.2012 kl.10:53

Så deilig nå på sommeren når man ikke vil ha noe varmt! :-)
ja, det er ofte best,men det går også å "ihjelkoke" grynene. Det jeg brukte å gjøre var å blande ulike mel med havregryn, la det stå over natten, blande inn bær å ha det i mikroen. Kjempegodt! :D

.

17.06.2012 kl.11:20

Spiste overnight oats jeg også idag! Blandet havregryn, biola naturell yoghurt og cottage cheese. Toppet med banan og frosne blåbær, yum! :-)

Tina,Mamma til Nicolay

17.06.2012 kl.11:33

mm, så veldig godt ut, må testes ut til frokost imorgen ;)

Vilde

17.06.2012 kl.12:16

Nam, det så godt ut! :)

Ha en fin dag på jobb!

jernehelse

17.06.2012 kl.12:28

hva med "svulmede gryn" ;) :P

Ingriiiiiid

17.06.2012 kl.12:31

nattgrøt ;)

Mari

17.06.2012 kl.12:32

Det så godt ut!! Jeg har en Yoplait kokosyoughurt i kjøleskapet, så jeg tror jeg skal prøve dette til frokost i morgen.

Men kan man også velge å varme det litt??

KristineS

17.06.2012 kl.12:52

Smart tips - dette må jeg prøve ut. Er avhengig av havregrøten min om morgenen, men bra med litt variasjoner i hvordan man lager den :) Takk for tipset - gleder meg til å teste det!

Janne

17.06.2012 kl.12:57

sovende grøt, fordi den sover i kjøleskapet natten over =)

fantastisk med en ny versjon, jeg spiser havregrøt hver dag.

michelle

17.06.2012 kl.13:03

ja, jeg har brukt det MYE! elsker det! Så kan man lage utallige varianter med forskjellige toppinger, smaker etc... prøv havregryn med en kuttet banan, ts rå kakao pulver, litt sjokolade proteinpulver, chia eller linfrø, litt nøtter, mandel melk og søting (stevia, agave eller noe).. kjempe godt ;)

Kaia

17.06.2012 kl.13:36

Svellegrøt, raw/rå havregrøt, sleepy oats?

Det er ihvertfall kjempegodt! men lenge siden jeg har smakt nå, og da er det bare en ting å gjøre, hoho! ;p

Andrea

17.06.2012 kl.13:57

Tror att det brukar kallas bircher muesli också! Det är i iallafall väldigt gott!

► m i l a n b a n a n

17.06.2012 kl.14:43

Åhh, dette er godt!! <3 En porsjon står i kjøleskapet nå, og skal spises snart ^^

Emma

17.06.2012 kl.14:47

Fant bloggen din helt tilfeldig. Du ser fantastisk ut! Så bare lurte jeg på en ting; trener du bare styrke? Har du aldri noen mølleøkter, spinning og den slags? Altså kondisjon :)

Ingrid Elisabeth

17.06.2012 kl.16:17

Spesielt. Jeg er veldig kresen på grøten min, og dermed skeptisk til denne. MEN - jeg skal prøve det. Jeg kan ikke si jeg ikke liker noe før jeg har prøvd det. Derfor må det prøves snart :)

freak

17.06.2012 kl.17:09

det kan kalles; dagen derpå grøt

17.06.2012 kl.18:28

Jeg bare elsker bloggen din.

Hver dag finner jeg noe nytt jeg har lyst til å prøve å lage.

Men, jeg lurte på om du kan lage et innlegg med "basic" varer fra iherb.

Litt sånn must-have liste :)

Hadde i så fall vært supert!

Cecilie Lykke

17.06.2012 kl.18:40

Spiser du grøten din kald? :-) Har selv prøvd overnight oats som varm rett og det ble veldig godt :-)Hade selvsagt litt mer væske i da.

Martine

17.06.2012 kl.19:20

Det så godt ut :D I Sverige kaller de det davosgrøt. Vet ikke hva det er på norsk da. Det hørtes i hvert fall godt ut med kokosyoghurt i! Nam!

Ragnhild

18.06.2012 kl.13:10

Så artig at du testet ut overnight oats! De armrikanse/engelske bloggerne har jo heelt dill a på det- så det må jo være godt :) selv har jeg ikke prøvd!

Fitness Vibeke

19.06.2012 kl.08:52

Syns jeg har lært at man ikke skal gjøre dette. Husker du noe om det? Noe med at havregrynen blir mindre hensiktsmessig å få i seg?!

Skriv en ny kommentar

Kristine

22, Oslo

Hei og velkommen til Dedication. Her vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker eller bare vil si hei :) Kontakt: kristinem90@hotmail.com



bloglovin

Blogglisten
Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
















Kategorier

Arkiv

hits