OVERNIGHTS


Har du prøvd overnight oats?
Jeg er hektet :grin:
Overnight oats er rett og slett havregryn som har stått i væske natten over.
Resultatet blir en tykk, kremaktig og deilig grøt.


For å lage overnight oats blander du sammen like deler havregryn og væske.
Av væske kan det meste brukes, melk, kesam, vann, saft, kaffe, osv. Jeg synes det er best med melkeprodukter.
Putt skålen med væske og havregryn i kjøleskapet og la det kose seg i kjøleskapet natten over, eller minimum tre timer.
Når du skal spise er det bare å ha over ønsket topping.
Ingen kokkelering med andre ord!

Vi må forresten finne et norsk ord til dette, har du et forslag?
Overnatten grøt høres noe tregt ut.


I denne versjonen blandet jeg sammen 80 gram havregryn, 1 boks Yoplait dobbel 0 kokosyoghurt og 1 dl melk som jeg blandet sammen og lot stå i kjøleskapet natten over.
Nå var det bare å røre rundt og helle blandingen i en skål.
Jeg hadde over litt ekstra melk, blåbær og en god skje med peanøttsmør.
Med presskannen på bordet – ekstra god kaffe, blomster og tente lys ble måltidet perfekt.
Søndagskos før jobb.

Ønsker dere alle en herlig søndag.
Kristine

26 kommentarer
    1. Så artig at du testet ut overnight oats! De armrikanse/engelske bloggerne har jo heelt dill a på det- så det må jo være godt 🙂 selv har jeg ikke prøvd!

    2. Det så godt ut 😀 I Sverige kaller de det davosgrøt. Vet ikke hva det er på norsk da. Det hørtes i hvert fall godt ut med kokosyoghurt i! Nam!

    3. Spiser du grøten din kald? 🙂 Har selv prøvd overnight oats som varm rett og det ble veldig godt :-)Hade selvsagt litt mer væske i da.

    4. Jeg bare elsker bloggen din.
      Hver dag finner jeg noe nytt jeg har lyst til å prøve å lage.
      Men, jeg lurte på om du kan lage et innlegg med “basic” varer fra iherb.
      Litt sånn must-have liste 🙂
      Hadde i så fall vært supert!

    5. Spesielt. Jeg er veldig kresen på grøten min, og dermed skeptisk til denne. MEN – jeg skal prøve det. Jeg kan ikke si jeg ikke liker noe før jeg har prøvd det. Derfor må det prøves snart 🙂

    6. Fant bloggen din helt tilfeldig. Du ser fantastisk ut! Så bare lurte jeg på en ting; trener du bare styrke? Har du aldri noen mølleøkter, spinning og den slags? Altså kondisjon 🙂

    7. Tror att det brukar kallas bircher muesli också! Det är i iallafall väldigt gott!

    8. Svellegrøt, raw/rå havregrøt, sleepy oats?
      Det er ihvertfall kjempegodt! men lenge siden jeg har smakt nå, og da er det bare en ting å gjøre, hoho! ;p

    9. ja, jeg har brukt det MYE! elsker det! Så kan man lage utallige varianter med forskjellige toppinger, smaker etc… prøv havregryn med en kuttet banan, ts rå kakao pulver, litt sjokolade proteinpulver, chia eller linfrø, litt nøtter, mandel melk og søting (stevia, agave eller noe).. kjempe godt 😉

    10. sovende grøt, fordi den sover i kjøleskapet natten over =)
      fantastisk med en ny versjon, jeg spiser havregrøt hver dag.

    11. Smart tips – dette må jeg prøve ut. Er avhengig av havregrøten min om morgenen, men bra med litt variasjoner i hvordan man lager den 🙂 Takk for tipset – gleder meg til å teste det!

    12. Det så godt ut!! Jeg har en Yoplait kokosyoughurt i kjøleskapet, så jeg tror jeg skal prøve dette til frokost i morgen.
      Men kan man også velge å varme det litt??

    13. Spiste overnight oats jeg også idag! Blandet havregryn, biola naturell yoghurt og cottage cheese. Toppet med banan og frosne blåbær, yum! 🙂

    14. JEg pleier ofte å la havregrynene stå i vann over natten for så å koke de opp, men dette var jo enda smartere og mer tidsbesparende! Ha en fin søndag:)

    15. Slumregrøt! Fordi grøten sover i kjøleskapet over natta, og fordi man kan slumre litt ekstra når man slipper å koke grøten på morgenen… 😉

    16. Kaldbakt havregrynsgrøt…?
      Dette må eg prøva 😀 Eg er kjempeglad i havregryn, og prøver å variera i ulike variantar for å ikkje gå lei!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg