LIME CHEESECAKE

                                                                                                                                                                  Reklame // inneholder ad-linker


Hei kjære du.
Har du hatt en fin Sankthans feiring? :grin:
Jeg lagde en nydelig ostekake som jeg hadde med bort i går.
Den falt i smak hos flere.
Cheesecake betyr sommer og sol for meg. Spesielt når man bruker friske smaker som lime og bær.
Det er bare å la seg friste, søndag er jo perfekt bakedag.
Kaken er sunn, sukkerfri, glutenfri og proteinrik, så hiv innpå!

Lime cheesecake

Bunn
30 g mandelmel
2 eggeplommer (bruk plommene som er til overs fra fyllet, eventuelt kan du bruke et helt egg)
1 ss sukrin+

Fyll
2 hvitter
4 ss sukringold
1 boks mager kesam
Økologisk vaniljepulver
1 lime
3 gelatinplater
3 ss varmt vann

Star med å lage bunnen.
Pisk eggeplommene med sukrin til eggedosis.
Vend inn mandelmelet.
Ha røren i en kakeform og stek på 180 grader i 15 – 20 minutter.
Avkjøl.

Til fyllet bløtlegger du gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Pisk eggehvitene med 2 ss sukrin.
Bland kesam sammen med vaniljepulver og 2 ss sukrin.
Klem ut saften av limen og ha i kesamblandingen.
Smelt gelatinplatene i varmt vann.
Vend kesamblandingen inn i de stivpiskede eggehvitene.
Hell så den smeltede gelatinen forsiktig inn i blandingen, litt om gangen.
Ha massen over bunnen og sett kaldt minimum 1 time.  


Jeg serverte ostekaken med limemarinerte jordbær.
Det passet perfekt til ostemassen, men jordbærene kan også spises alene eller over kesam.
Det syrlige og friske fra limen gjør seg utmerket med søte og deilige jordbær.

Limemarinerte jordbær

400 g jordbær
Saften fra 1/2 lime
1 ss sukrin+

Del jordbærene i 4 eller 6 biter avhengig av størrelsen.
Ha i limesaft og sukrin og rør godt.
La stå minimum 10 minutter for marinering.
Nydelig.

Håper det smaker, enjoy.
Ha en stålende dag :grin:

Kristine

24 kommentarer

Siste innlegg