FREDAGSFRI


Jeg våknet med en ordentlig deilig helgefølelse og lå å koste lenge med pusene før jeg stod opp.
Så slo det meg plutselig, jeg jobber hele helgen!
Nedtur.
Da jeg i tillegg kom på at jeg faktisk ikke har en fri helg før julaften, fikk jeg små angst og hadde mest lyst til å bli i senga.


Jeg har dårlige dager jeg også.
Men det er i grunn helt ok.
Uten dårlige dager ville vi ikke merket eller satt pris på de gode.
Dessuten bruker jeg slike dager på å gjøre akkurat det jeg vil, kose meg og bare ta et minutt av gangen.


Tidligere i dag koblet jeg ut med litt meg-tid.
Costume, tente lys, proteinskiver med assorter pålegg, sharon, jordbær (frosne som er tint i mikroen), physalis og en chai latte.
Jeg følte meg straks mye bedre til sinns.


ProteinSkiver
1 egg, 1 hvitte, 50 g cottage cheese, 1 stor ss kokosmel, 1 stor ss pofiber (eller mer mel), 1 ts fiberhusk, 1/2 ts bakepulver, ca 0,5 dl vann, litt salt
Skill eggehviten fra plommen. Bland sammen den ene plommen (eller begge om du ønsker det) med cottage cheese, kokosmel, pofiber, fiberhusk, bakepulver, salt og vann. Stivpisk de to eggehvitene. Bland forsiktig de stivpiskede eggehvitene inn i degigen. Form 4 store klatter på en bakeplate. Stek på 200 grader i 15 – 20 minutter.
Jeg smurte wasabi, ketchup og sennep på noen og hadde over spekeskinke og cherrytomater.
Resten av skivene ble servert med sjokoladepålegg.

SjokoladePålegg
4 ss kesam, 4 ss philadelphia light, 1 ss mocca-protein, 1 ss kakaopulver, 1 ss sukrinmelis og 4 dråper stevia sjokolade.
Bland alle ingrediensene sammen og spis alene eller bruk som pålegg.


Chai-latten
1 pose chai te, jeg brukte Pukka, 1 ss kakaopulver, 1 ts sukrin, 2,5 dl vann, 1 dl melk
Kok opp vann med te, kakaopulver og sukrin. Hell over i et glass. Varm opp melken og skum den. Du kan bruke en melkeskummer eller eventuelt en visp. Hell melken over teen. Server.

Som du kanskje skjønner så er matlagingslysten (det er vel egentlig ikke et reelt ord) tilbake.
Jeg har allerede planer om å bake noe senere i dag :grin:
Allerede står det en deig klar i kjøleskapet og godgjør seg.
Jippi, jeg elsker å bake!


Middagen er akkurat fortært.
Det ble en enkel og lett variant, da jeg har planer om å ta meg en tur på trening snart.
Speltlompe pizza kjenner dere nok igjen.


I dag smurte jeg lompene med tomatpure før jeg hadde på rødløk, ost og pesto.
Inn i ovnen på 225 grader i cirka 8 minutter.

Riktig god helg.
Håper du har fri og kan nyte dagene :grin:
Kristine

25 kommentarer
    1. Anonym:
      Hehe… Jo takk for det du.
      Du er ikke den eneste som sier det og jeg føler det samme selv.
      Jeg vet at jeg var alt for tynn i sommer, men det kommer seg sakte men sikkert noen kilo på 🙂

    2. siljeeira:
      Jeg har noen dager fri altså, bare ikke sammenhengende.
      Jeg har gått på en smell før og vet veldig godt at hvile er viktig.
      God kveld søta 🙂

    3. trine:
      Du skal ikke kjøpe mat som HAR gått ut på dato, men som går ut på dato dagen etterpå. Du får halv pris på matvarer som går ut dagen etter 🙂

      Jeg ser på mat som en invistering i egen helse. Det er min kropp, mitt liv og min fremtid jeg legger penger i. Jeg er usikker på hvor mye penger jeg bruker i uken, men rundt 2000 kroner i måneden.

      Håper du har hatt en super helg 🙂

    4. HAdia:
      Tusen takk for en kjempe koselig kommentar 🙂
      Jeg bruker mager kesam, ikke vanilje varianten…den er full av sukker 😉

    5. vilblifrisk:
      Det er sant.
      Også blir det utrolig deilig når juleferien kommer, da skal jeg bare kose meg og være lat 😉

    6. Ragnhild Isabella:
      Jeg liker å lage ting selv fra bunnen av, men det kan være greit med enkle løsninger i ny og ne også da 🙂

    7. Utrolig bra blogg du har! Digger å lese om den deilige og sunne maten du lager 🙂
      Jeg får så mange gode og sunne tips om mat som man kan bruke både før og
      etter trening 🙂 Dessuten ser du utrolig sprek ut!!
      Blir herved fast leser! Stå på!! 🙂

    8. Jeg vil bare først si at jeg ikke sier det for å være negativ, men for å være positiv. Jeg ser deg ofte trenene i Sandvika og jeg ser at du har lakt på deg. Men det er flott 🙂 I sommer var du alt for tynn i mine øyne og kiloene kler deg vedlig. Nå ser du sunn, sprek og frisk ut. Solstrålen er tilbake 🙂 Håper du fortsetter sånn.

    9. Heiia! 😀
      Digger bloggen din, og jeg har ofte lyst til å lage meg slike ting som du lager og sånt, men så ser jeg på ingrediensene og skjønner ikke en eneste ting, annet enn at du ofte bruker cottage cheese eller kesam. De andre navnene er helt greske for meg. Tror du at du kunne ha laget et innlegg hvor du skriver hva de produktene du bruker i maten er byttet ut i stedet for?
      Og hvor du kjøper de produktene, i hvilke butikker og sånt? 🙂
      Helst ikke på nett 😛
      Hadde virkelig satt pris på det! Har så lyst til å lage meg mye av det spennende flinke du lager!

    10. God morgen skjønne deg <3
      NÅ må du passe på så du ikke jobber så mye at du sliter deg ut da, det er ikke bra det heller. Men jeg tipper at du har god kontroll:) Ville bare si fra:)
      Proteinskivene så kjempedeilige ut, MÅ prøves i løpet av helgen:) OM jeg får tid:)
      Bar du koser deg mellom slagene også, det er så viktig!!
      Ha en fin fin lørdag søta! Klem til deg

    11. Hei du
      Et lite hjertesukk herfra.
      Jeg får småangst av hvor mye penger jeg bruker på mat! en lite mellommåltid med en boks cc, en liten eske bær er liksom 50 kr. alene, en middag med ferske grønnsaker som asparges, champignon, (gode) tomater, og en bra proteinkilde koster, også kommer resten av dagen med x antall måltider. Ville selvsagt ikke byttet i et billig kosthold typ to skiver kneip til frokost og spagetti til middag, men lurer på om du vet ca hvor mye du bruker i uka på mat?
      Skal sies at det går en del kroner i brus og tyggis, hadde blitt rik dersom jeg klarte å avvenne meg med dette. Mat skal jo være godt også, så å spise proteinkilder osv. som ikke er så gode, bare fordi de er billige er jo litt stusslig.
      Forsøkte meg på rema-tipset ditt i dag, med mat som har gåt tut på dato, men iflg. mattilsynet får de visstnok ikke selge dette, så alt ble konfiskert i kassen. *sur*
      Elsker bloggen din! God helg- du lyser sikkert opp dagene for de som legger turen innom elixia 🙂

    12. Heisann 🙂 Ville bare si at du er en forferdelig stor inspirasjon for meg! Du er alltid så blid og glad og jeg håper du vet at det smitter over til leserne dine! Men jeg bare lurte på hvilken type kesam du brukte til å lage sjokoladepålegget? Vaniljekesam?

    13. Elsker matinnleggene dine. Så mye bra mat! Spiser selv lavkarbo, så det meste du spiser er jo midt i blinken for meg 🙂 Håper du får en god helg til tross for jobbing.

    14. Så mange deilige retter. Inspirasjon!! Forstår godt at det er demotiverende med mye jobb, men da setter du kanskje ekstra stor pris på små gleder som denne dagen med deilig mat, et ukeblad og noen tente lys=) Husk å ta deg tid til deg selv og faktisk unn deg noe så enkelt som ekstra god mat, et langt, varmt bad eller et kafebesøk:) Klem fra meg<3

    15. Herlig Kristine! Den maten så utrolig god ut.. Fikk veldig lyst på sjokolade nå =P Ja, en balanse i livet er viktig.. ‘without the rain there would be no rainbow’
      Ha en super helg! 😀 klem

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg