CHOCO VANILLA CHEESECAKE


At jeg er glad i søtt, er dere fult klar over fra før.
Stort sett prøver jeg å velge sunnere alternativer i hverdagen.
Da nyter jeg godisen min med den beste samvittighet i helgen ;-)
Som regel spiser jeg noe enkelt og søtt som kesam, skyr eller cottage cheese med frukt, bær, sukrin eller lignende, proteinpannekaker, tørket frukt eller en proteinkaffe.
Andre ganger slår jeg til og baker.
Jeg er utrolig glad i å stå på kjøkkenet.
Det at jeg i tillegg kan dele oppskriftene her og alle gode tilbakemeldingene dere gir, motiverer og varmer et mat-hjerte.


I går kveld laget jeg ostekake.
Sjokoladebunn med vaniljekaramellfyll og sjokoladetopping.
Sukkerfri, proteinrik og super sunn.

CHOCOLATE VANILLA CHEESECAKE

Bunn
3 ss mandelmel
1 ss kakao
1 ss sukrinmelis
1/5 ts salt
1 -2 ss melk

Ostemasse
100 g mager kesam
100 g dobbel 0 % vaniljeyoghurt (eller annen yoghurt eller mer kesam)
1 ss yaconsirup, eventuelt honning
2 ss sukrinmelis
10 dråper stevia vanilje
2 plater gelatin
2 ss kokende vann

Topping
Du kan droppe toppingen eller eventuelt bruke mørk sjokolade som du smelter.
2 ss kokosolje
2 ss kakaopulver
1 ss sukrinmelis
6 dråper stevia sjokolade

Bland sammen alle ingrediensene til bunnen og most ned i muffinsformer.
Du kan også lage en kake og bytte ut muffinsformene med en større form.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Smelt de så i de to spiseskjeene med varmt vann.
Bland sammen kesam, yoghurt, sukrinmelis, yaconsirup og stevia. Tilsett den smeltede gelatinen og hell massen over bunnen.
Sett kaldt i minimum 30 minutter.
Til toppingen smelter du kokosolje og blander den med kakao, sukrinmelis og stevia.
Hell sjokoladen over ostemassen og sett kaldt i minimum 10 minutter.
Nyt.


Det er flere steg på denne kaken og det kan virke som mye bry, men jeg skal love deg at det er verdt det.
Sjokolademarsipan-bunnen smaker fantastisk med karamell-lignende ostemasse og deilig sjokoladetrekk.
Den beste kaken jeg har spist på lenge.
Nesten for god til å være sunn :grin:

Kristine 

18 kommentarer
    1. Wow, du fortesetter å imponere med gode oppskrifter 🙂
      Har du bestilt sukrin fra iherb? og hva med forskjellige typer mel?

    2. Så utrolig godt ut! Har du mulighet til å legge ut næringsholdet for en muffins?

    3. Hei!
      Hvor mange muffinsformer ble det? Har innmari lyst til å teste å lage de nå 😉

    4. OG HUN GJØR DET IGJEN !!!! Du er så flink, Kristine ! Gode oppskrifter året rundt med deg,hihi. Jeg er helt enig med sunne ukedager også kan man heller unne seg noe godt med god samvittighet i helgene. Du er et godt forbilde og jeg ser virkelig opp til deg 🙂 Stå på, girlpower ! Klem.

    5. Har nettopp begynt å følge bloggen din, og er vanvittig imponert OG inspirert! Denne så utrolig god ut! Hvor får du tak i alle disse sunne alternativene til ingredienser??? Jeg har så lyst til å prøve selv:))

    6. Har nettopp begynt å følge bloggen din, og er vanvittig imponert OG inspirert! Denne så utrolig god ut! Hvor får du tak i alle disse sunne alternativene til ingredienser??? Jeg har avlyst til å prøve selv:))

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg