MAT MÅ MAN HA


Da er helgen her allerede.
Som tiden flyr.
Jeg har skole hele denne helgen.
I morgen er det eksamen, det er bare å stå på.


Jeg må vise dere denne herligheten som jeg spiste i går.
Selv om det ble en hviledag i går, må kroppen ha mat.
Du vet; uten mat og drikke duger helten ikke.


– Appelsin og eple
– Knekkebrød toast
Jeg hadde ikke brød og fikk veldig lyst på toast.
På knekkebrødene hadde jeg wasbi, ketchup, lettere jarlsberg og skinke.
1 minutt i mikroen og den er klar.
– Proteinkakao
3 dl skummet melk, 2 ss kakao, 15 g mocca-protein og 1 ss sukrin.
Alt blander jeg sammen i en bolle og varmer i en mikro.
På toppen har jeg lett pisket varm melk.
– Bolle med mye godt. Denne var himmelsk!
I bunnen har jeg sjokoladekesam, kesam blandet med kakao, sukrinmelis og stevia sjokolade.
Deretter har jeg en halv boks med cottage cheese.
På toppen har jeg gojibær, mulberries, pistasjnøtter, sukkerfri melkesjokolade og en cinnamon roll Questbar.


I går ble det en hviledag.
Jeg følte rett og slett ikke for å trene.
I dag derimot, spratt jeg opp klokken fem i morges og var super gira og klar for trening.
Det ble en god styrkeøkt på ben og skuldre.
For en helt fantastisk start på dagen :grin:

– Knebøy
4 sett * 8 -10 repetisjoner
– Markløft
4 sett * 8 -10 repetisjoner
– Benpress
4 sett * 6 -8 repetisjoner
– Leg ex
3 sett * 12 repetisjoner
– Gående utfall
3 sett * 10 repetisjoner
– Skulderpress
4 sett * 8 -10 repetisjoner


Til dagens middag laget jeg en grateng.
Jeg er fan av rask og enkel mat som gjør seg selv.
I en grateng eller form kan du stort sett bruke det du har tilgjengelig.
Ta noen grønnsaker, en proteinkilde og topp med ost.
Du kan også gjerne tilsette ris, grov pasta eller potetbiter.


Jeg hadde brokkoli og blomkål i buketter, poteter i biter, hakket rødløk og kylling i skiver i en brødform.
Litt chili og finhakket hvitløk strødde jeg over.
Deretter helte jeg over et glass med hot sukkerfri tacosaus.
På toppen har jeg lettere jarlsberg og mozarella.
Inn i ovnen på 200 grader i 20 -25 minutter.


Alt i et form.
Her trenger du ikke servere noe ved siden av.
Jeg toppet med en kladd kesam.
Godt.


Til dessert laget jeg proteinpannekaker.
Jeg toppet de med kesam, bringebær, blåbær og et dryss sukrin.
Pannekaker er en fast favoritt.
Det er raskt, enkelt og kjempe godt.
Denne oppskriften har dere sett før.
Det er blitt en av favorittpannekakene mine.
Du trenger bare tre ingredienser og du får kjøpt alt på matbutikken.


Ta 1 egg, 2 eggehviter og 100 g cottage cheese.
Miks alt sammen. Bruk en stavmikser eller en gaffel og mos ut noen av klumpene.
Jeg tilsatte i tillegg litt kanel, kardemomme og et par dråper stevia vanilje.
Stek på middels varme i en panne.
Jeg bruker kokosolje i min panne.
Server lune pannekaker som de er eller med god topping.

Riktig god fredag dere :grin:
God helg.

Kristine

21 kommentarer
    1. Det ser kjempe godt ut og er sikkert veldig sunt, men det kan umulig være billig?
      Hvordan får du råd til alt dette? Kanskje det er bloggen, men visst du ser vekk i fra diverste sponsorer, hvordan hadde du finansiert alt dette da?

    2. Alt du lager ser super godt ut!
      når er det du skal være med på “ettermiddagen” på tv2? :)) det må jeg få med meg!

    3. Hei Kristine!
      har du mulighet til endre innstillingene på arkivet slik at man ikke trenger å trykke på en og en overskrift for å se et innlegg, men at alle innleggene kommer opp samtidig? heh, litt vanskelig forklart, men håper du skjønner ;P

    4. Hei 🙂 jeg er elendig med mat, og kommer sikkert med et spørsmål som høres teit ut for de fleste. Here it comes: steker du kjøttet FØR du har det i formen og inn i stekeovnen, eller steikes det i formen?

    5. Vil først bare si at bloggen din er en av mine inspirasjoner når det kommer til mat og trening:D
      Hadde et lite spørsmål: Jeg pleier ofte å trene om morningen, type 10 min etter jeg har stått opp( treningssenteret er rett ved huset mitt!) Pleier ikke å spise noe før trening, men lurte på om det er lurt å spise noe før trening, og eventuelt hva?:)

    6. Flink du er! Både med mat og vektkontrollen.
      Ofte kan det være minst like slitsomt å gå opp i vekt som ned. Fint at du er så ærlig om det på bloggen også. Tror det er noe mange lesere “setter pris på” å høre. Enn så rart det må høres ut :p
      Jeg har forresten også et spm til deg. BCAA boksen min begynner å gå tom, og jeg lurer på hvordan variant du foretrekker? Ser du har prøvd ut en del forskjellige 🙂
      Masse lykke til på eksamen i morgen, håper det går bra!

    7. Du lager så mye fristende, jeg elsker matinnleggene dine! Masse lykke til på eksamen, flotte deg 🙂

    8. Hei Kristine! Jeg bare lurte på hva du studerer nå? Hva utdanner du deg til, og
      hadde du realfag på videregående? 🙂
      Jeg er en jente på 16 som gjerne ville blitt noe innenfor ernæring/kostholdsveiledning,
      men jeg tror rett og slett ikke matteferdighetene mine duger til noen slags
      “høy” utdanning, haha. Kunne du fortalt litt om din utdanning? 🙂

    9. Flinke jenta! Er helt enig med deg ang. rask og enkel mat, har kyllingfilet og (snart) ostegratinerte tomater i ovnen nå – elsker at maten lager seg selv 😀 Og du – den questbaren er jo bare himmelsk. Har du smakt en del av de andre eller? 🙂

    10. Tenkte å legge igjen en kommentar å si at jeg blir veldig glad av å lese bloggen din!
      Selv er jeg svært glad i å trene og spise sunt, og ikke alltid jeg klarer å unne meg gode ting!
      Du derimot, inspirer med raske, enkle og (mer eller mindre) oppskrifter som en kan lage uten å måtte tilsette mye “substitution” varer. Det synes jeg er flott å se, til tross for at du også bruker det, noe jeg forstår til det fulle!
      Fortsett med det du driver med!

    11. Mmm, her var det mye godt! Du er så flink til å dandere og arrangere maten din, slik at det ser så innbydende ut!
      Spørs nok om jeg ikke skal herme etter den bollen din med mye godt i. Så jo helt himmelsk ut! 😀
      Lykke til på eksamen i morgen frøken, det nailer du sikkert!
      Ha en super helg!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg