Jeg rakk en bakerunde før jobb i dag.
Det å stå på kjøkkenet har for meg samme betydning som trening. Det er terapi for sjelen hvor jeg får løst problemer og tenkt igjennom ting.
Jeg elsker det
I dag ble det saftige brownie muffins med nutella glasur.
Å ha bønner i bakst høres merkelig ut.
Ikke vær redd, bare prøv.
Flere og flere oppdager stadig hvor godt det er å bake med bønner. Baksten blir ekstra saftig g man trenger mindre mel, samtidig som bønner inneholder mye proteiner og fiber.
Brownie Muffins
1 boks røde eller hvite bønner, eller kikerter
1 egg
1 eggehvite
4 ss kesam
0,5 dl melk
6 dråper stevia sjokolade
4 ss kakaopulver
4 ss sukrin
3 ss kokosmel, kan byttes med annen tørrvare / meltype
Skyll bønnene godt.
Mos dem med en stavmikser.
Band sammen det hele egget, eggehviten, melk, stevia og kesam.
Ha i kakaopulver, sukrin, kokosmel.
Bland så inn de moste bønnene.
Ha deigen i muffinsformer og stek på 180 grader i 15 minutter.
Nutella glasur
3 ss hasselnøttsmør, eventuelt annen nøttesmør
3 ss kakaopulver
4 dråper stevia english toffee (kan droppes)
2 ss yacon sirup
Bland sammen alle ingrediensene.
Smak deg gjerne til underveis.
Vil du ha en mørkere glasur, tilsett mer kakao
Håper det smaker.
Ha en god torsdagskveld
Kristine ♥
Hei Kristine! Har ikke bønner i skapet akkurat nå, er det mulig å erstatte bønnene med noe annet? Må prøve med bønner en dag også 🙂
Karoline:
Så hyggelig å høre 😀
Disse var helt fantastisk gode! Til og med familien min som ikke akkurat er frelst på sunn mat likte disse:-)
Tuva:
Nei, det er til åtte -ni stykker 🙂
Husk at bønnene gir mye fyll.
Pauline:
Hei du, så godt å høre at du er på bedringensvei. Fortsett like bra 🙂
Jeg fikk åtte eller ni muffins, husker ikke helt nøyaktig 🙂
Line:
Åtte eller ni stykker 🙂
Hvor mange muffins får du ut av oppskriften? 🙂
Disse få fantastisk gode ut! Jeg elsker bloggen din, du har motivert med til å bli frisk fra anoreksi! Jeg er på bedringens vei, og er svert positiv til ‘recovery’ 🙂 også lurer jeg på; hvor mange muffinser fikk du av oppskriften?
Ha en forsatt fin dag og stå på Kristine, du er et ordentlig godt forbilde! 🙂
Ser nydelig ut 🙂
NAM! Du er så flink til å lage så mye fristende – virkelig inspirirende:-) Utrolig fint for oss andre som ikke har mye tid til å stå på kjøkkenet og prøve oss frem selv:-P Tusen takk!
Så herlige de ser ut, Kristine! 😀 men oppskriften ser liten ut, er det beregnet
bare én muffins?
Karina Dale:
Så hyggelig å høre Karina 🙂
Det gjør meg glad.
Ellen:
Herlig, blir det bakerunde med en gang 🙂
Håper det smaker!
Jacqueline Dahlstrøm:
Prøv du 🙂
Jona (Mammalivet i Berlin):
Bønnemel?
Det har jeg ikke testet, kanskje jeg må det 🙂
mmm denne på testes! Bønner er bra! Og bønnemel er også genialt. Jeg bruker mye finmalt kikertemel i bakst. Knallgodt!
Hiver meg på her – NAM! 😀
Oi, for en gangs skyld har jeg alle ingrediensene du bruker, så dette må prøves ut!! Herlig at det er andre enn meg som liker å spise en sunnere variant av Nutella! <3 Ha en fin dag! 😀
Ej e bønnefrelst etter dine oppskrifte 🙂 Du he jo sett kor monge gonga ej he tagga dej på instagram etter å ha laga cookie dough – og det e berre en brøkdel av alle gongane ej he laga det! Dinne skal garantert testast ut! Den sjokoladekaka med bønne du la ut en gong e også storfavoritt 🙂
Anja Karoline:
Sunt søtt = sant 🙂
Vilde:
Gi det et forsøk, du vil ikke angre 🙂
Gunnhild:
Gjett om 🙂
Maja Nordic:
Godt og sunt 🙂
nina:
Jeg har serverte til mine kresene småbrødre også, og de likte det! 🙂 Bønner er tingen;)
Å bake med bønner er genialt, elsker det!! Til og med min skeptiske, mistenksomlige “spiser-kun-ekte-bakst”-samboer synes det er okei pluss, det hadde jeg aldri trodd! 😀
Bra idee med bruk av bønner isteden for mel! 🙂
Klem!
Ååh, nam! 😀
Nam, ser godt ut. Kanskje jeg skal prøve å bake med bønner… Vi får se 🙂
OMG naam! 🙂