LEK OG HA DET GØT


Dagens lunsj.
Fylt kylling med ovnsbakte grønnsaker og potetmos.
Det er nesten vanskelig å tro noen enkle råvarer som grønnsaker, kylling og poteter kan bli noe så lekkert.
Fantasien har ingen grenser dere.
Sunn mat er morsomt, godt og deilig :grin:
Lek med råvarer og mat.
Ha det gøy og prøv noe nytt.
Mat skal ikke være kjedelig, men en daglig glede.
Det verste som kan skje er at det ikke blir så bra, og det er ikke verre enn at man må prøve på nytt.


Spinatfylt kylling

Ta en eller to kyllingfileter avhengig av hvor mye mat du vil ha.
Bank dem flate med en kjevle eller kjele.
Jeg brukte frossen spinat som jeg tinte i mikroen. Bruker du fersk må den nok stekes litt i pannen først.
Bland finhakket hvitløk og hakket løk i spinaten.
Legg på spinatblandingen og full sammen kyllingen.
Bak i ovnen på 200 grader i 20 minutter.


Ovnsbakte grønnsaker

Her kan du bruke de grønnsakene du ønsker.
Jeg brukte rød og oransje paprika, løk og squash.
Del grønnsakene i biter og skiver.
Ha gjerne over krydder, jeg bruker hvitløk, chili og basilikum.
Ha grønnsakene i ovnen sammen med kyllingen, på 200 grader i 20 minutter.


Potetmos

Bruk ønsket mengde poteter.
Del dem i to og kok i 15 minutter.
Tilsett hvitpepper, et hvitløksfedd, 1 ts meierismør og 1 ts kokosolje.
Mos med en stavmikser.
Du kan droppe kokosolje og smør.


En god dessert fortjener jeg også på en fredag.
Sjokolade slår alltid ann.
Kokos-sjokolademousse med kokoskrem og frukt.
Eple, kiwi, jordbær og bringebær.

Kokos-sjokolademousse

2 eggehviter, 1 ts kokosmel, 1 ss sukrin, 1 ts kokosolje, 1 ss kakaopulver, 1 ss sjokoladeprotein, 1 gelatinplate, 3 ss varmt vann

Bløtlegg gelatinplaten i kaldt vann. Smelt den så i 3 ss kokende vann.
Stivpisk de to eggehvitene.
Bland sammen kokosmel, sukrin, kakaopulver og mocca-protein. Ved blandingen inn i de stivpiskede eggehvitene.
Tilsett smeltet kokosolje og den smeltede gelatinplaten.
Sett kaldt i 30 minutter.
Vil du ha en ren sjokolademousse uten kokossmak kan du droppe kokosmelet og kokosoljen.

Kokoskrem

5 ss kesam, 1 ts kokosolje, 1 ts kokosmasse, 1 ss sukrinmelis

Bland alt sammen.
Bruk gjerne med en el-visp. Da blir kremen luftig.


Jeg oppdaget at mocca-proteinboksen hvert øyeblikk er tom under bakingen.
Krise!
Dermed hoppet jeg over pc’en og bestille en ny bøtte med en gang.
Jeg vil forresten tipse om at MyRevolution har 10 % på alle sine produkter nå, inkludert min elskede Mocca-protein :grin: Dessuten er det gratis frakt for bestillinger over 300 kroner. Perfekt anledning til å slå til.


Nå har jeg akkurat kommet inn døren.
Jeg trodde et øyeblikk at jeg ikke ville rekke trening i dag.
Denne uken har jeg satt alt for mange planer på agendaen.
Nå har jeg tatt meg en Celsius og skal ta fem minutter før jeg kommer meg på trening.
Da blir det ben.
Knebøy, markløft og utfall vil stå på planen.


Bare å komme seg avgårde.
Get your ass moving.
Ha en riktig god helg :grin:

Kristine 

18 kommentarer
    1. Therese:
      Det er på samme måte som sukker og melis. Melisen fungerer best i glasurer, i kesam og slikt, mens sukrin fungerer best i bakst, i te og lignende 🙂

    2. vividus:
      Hei du og tusen takk for utrolig koselige ord.
      Jeg setter veldig pris på det. Slike kommentarer gjør tiden man bruker på bloggingen verdt det 🙂
      Helt ærlig, jeg er skikkelig dum på data og HTM. Jeg har prøvd å endre det, men ikke fått det til. Det hjalp meg masse. Da skal jeg klare å endre det. Tusen takk og god klem tilbake 🙂

    3. Hei Kristine!
      Først og fremst må jeg bare takke deg for en kjempeinspirerende blogg, jeg har fulgt med i flere år nå! Jeg får alltid lyst til å prøve nye og spennende oppskrifter når du deler, og har hatt suksess med flere av dem. Jeg tuller ikke når jeg sier at du har vært en stor hjelp på vei ut av spiseforstyrrelsen jeg fikk for noen år siden. Du har fått meg til å innse hvor viktig ikke bare mat er, men MYE mat, og for det er jeg vanvittig takknemlig! Håper du tar dette til deg, for du er så utrolig flott. Ikke la noen fortelle deg noe annet!
      Uansett, jeg lurte også på en liten ting. Kunne du ordnet html-en din så man kan se hele innleggene når man leser i arkivet og kategoriene? Ut fra designet ditt regner jeg med at du kan litt om html, så dette er absolutt ikke for å belære deg. Det ville bare gjort det såå mye enklere å lese gjennom arkivet og se etter gamle oppskrifter o.l. 🙂 For å gjøre dette gjør du følgende:
      – Gå inn på Design > Rediger > Maler (HTML) > Kategori.
      – Søk (ctrl + f) etter .
      – Fjern maxchars=”200″, men ikke fjern >.
      – Gjør det samme i malen Arkiv.
      Haha, nå høres jeg ut som deeeen stalkeren, men jeg er bare blitt veldigveldig glad i denne bloggen og vet at det sannsynligvis er mange godbiter i arkivet.
      Stor lørdagsklem til deg!

    4. Er lunsj det første måltidet du spiser? 🙂 hvor mange måltid spiser du?

    5. jeg er så veldig enig i deg. her samles familien alltid til middag. det skal være koselig, gøy og en hyggestund. sunt skal det også gjerne være 😉

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg