SJOKOLADE OG KARAMELL


Dagens bakerunde resulterte i en utrolig saftig og god sjokoladekake toppet med en kremet karamellglasur.
Mørk kake og søt topping :grin:
Jada, jeg elsker søtt!
Når det i tillegg er proteinrikt, magert, sukkerfritt og magevennlig blir jeg jublende.

Sjokoladekake

2 egg
2 eggehviter
6 ss sukrin
5 ss kesam
4 ss kakaopulver
2 ts bakepulver
30 g mandelmel*
6 dråper stevia sjokolade
Litt vaniljepulver

Pisk egg og eggehviter med sukrin til eggedosis.
Bland inn kesam, stevia og vaniljepulver.
Tilsett mandelmel, kakao og bakepulver.
Ha røren i en form.
Stek på 175 grader i 25 minutter.
*Har du ikke mandelmel kan du bytte det ut med en annen tørrvare som speltmel, bokhvetemel eller lignende.

Karamellglasur

200 g philadelphia light
2 ss sukrin gold
4 ss yacon sirup
6 dråper stevia english toffee

Bland alt sammen og ha over kaken.
La det gjerne stå litt, da setter glasuren seg i kaken.
Mmmm..


Sjokoladekaken kan gjerne spises alene uten glasur.
Den er god med en kraftig sjokoladesmak.
Tilsett gjerne litt ekstra søtning i kaken om du ikke skal ha glasur.
Karamellglasuren er søt og søter derfor opp sjokoladekaken, alene kan den virke litt bitter.
Spis gjerne glasuren alene.
Her forsvant halvparten ut av bollen, før jeg fikk den på kaken. Så god!

Kristine

25 kommentarer

Siste innlegg