www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

PÅSKELIG APPELSINFROMASJ

  • 27.03.2013, 15:51


Appelsin er for meg påske, påskeappelsin :grin:
Etter banan og eple er appelsin den frukten vi spiser mest av i Norge.
Gjennomsnittlig spiser vi åtte kilo appelsiner i året.
En appelsin inneholder dagsbehovet vårt for vitamin C. I tillegg inneholder den søte frukten mye fiber, folat, jern, fosfor og vitamin A.
Og den smaker jo så godt!


Med inspirasjon fra appelsinen laget jeg en riktig så god påskedessert,
appelsinfromasj.
Kremet, luftig og god med smak av appelsin.
I tillegg er den sukkerfri og proteinrik.



Appelsinfromasj


3 appelsiner
300 g skyr naturell (gresk yoghurt, mager kesam eller yoghurt naturell kan også brukes)
2 ss sukrin
2 gelatinplater
0,5 dl varmt vann, nesten kokende
2 eggehviter

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Klem ut vannet og ha dem i det varme vannet.
Mos ut all saften av appelsinene.
Bland appelsinsaften med skyr.
Ha i den smeltede gelatinen.
Stivpisk de to eggehvitene.
Tilsett sukrin og pisk litt til.
Vend så eggehvitene forsiktig inn i osteblandingen.
Fordel i skåler og sett kaldt i minimum 1 time.
Nyt.


Jeg brukte appelsinskallet som skåler til fromasjen.
Ble det ikke lekkert?
På toppen har jeg litt kremfløte og appelsinskall.


Ta en bit!
Ønsker dere alle en riktig god påske.
Nyt appelsinen i solveggen, vi har jo et herlig vær nå  :grin:


Kristine

Lovelyliller.com

27.03.2013 kl. 16:05
appelsin er veldig påske selv om det gikk mest i potetgull og kvikklunch her på tur ^^ :D I tromsø snør vi ned i dag,men det er "fint vær" inne :*

Kristiane

27.03.2013 kl. 16:35
Nam! Det så veldig friskt og godt ut. Du er genial :) :)

Stine

27.03.2013 kl. 16:39
Hehe.. Spørsmålet passer kanskje ikke til innlegget, men kan man erstatte bakepro med noe annet? Tenkte jeg skulle prøve meg på glutenfri/melkefri kanelsnurrer på hytta, men har ikke bakepro!

Camilla

27.03.2013 kl. 17:44
Hei

Hva syns du om Frenzy fat Loss i forhold til T-rex? Er det evt en annen type du liker bedre?

Julia

27.03.2013 kl. 18:05
Nammmm ser sykt godt ut! <3 :P

Lisa

27.03.2013 kl. 19:12
hvor mange porsjoner blir det? (:

Linda

27.03.2013 kl. 21:22
Lagde den protein desserten med kakao og vann i :-) Men brukte vanlig bake kakao fra rema 1000. Dette gjør vel den altfor usunn kom jeg på etterpå?..Burde man bruke kakao fra iherb? :-) Elsker dessert og synes det var supergodt, men siden jeg trener og vil ha muskler så vil jeg ha "riktig" kost :-)
Mmm., såg kjempegodt ut! Hvor mange skall fylte du?

misforstaaelsen

28.03.2013 kl. 00:56
Det ser kjempegodt ut! :)

Maire

28.03.2013 kl. 07:37
For en utrolig flott dessert:)

Kristine

28.03.2013 kl. 10:33
Maire:
God var den også :)

Kristine

28.03.2013 kl. 10:33
misforstaaelsen:
Prøv den :)

Kristine

28.03.2013 kl. 10:34
Linda Marie Stuhaug:
Jeg fylte 4 skall og 4 porsjonsskåler :)
Kos deg :)

Kristine

28.03.2013 kl. 10:36
Linda:
Om den bakekakaoen du har har et rent kakaoinnhold, så er det en bra kakao-variant.
Jeg har mange kakao-pulvre, også vanlige fra matbutikken. Så lenge de ikke inneholder sukker eller andre tilsettningsstoffer, er det en bra variant :)
Nyt desserten din :)

Kristine

28.03.2013 kl. 10:36
Lisa:
Det kommer ann på hvor store skåler du bruker ;)

Kristine

28.03.2013 kl. 10:36
Julia:
Det var det også :)

Kristine

28.03.2013 kl. 10:39
Camilla:
Vel, en fettforbrenner gjør ikke noen stor forskjell, spesielt ikke de du får kjøpt i Norge. Jeg har ikke testet Frenzy Fat Loss, så jeg kan ikke uttale meg om den, men T-rex synes jeg er helt ok. Nå er det mange år siden jeg har brukt den. I og med at jeg ikke bruker fettforbrennere, da det er bortkastet penger, er jeg ikke den rette personen til å uttale meg ;)

Kristine

28.03.2013 kl. 10:40
Stine:
Bakepro kan byttes ut mot annen tørrvare.
Altså annet proteinpulver eller annet mel :)

Kristine

28.03.2013 kl. 10:40
Kristiane:
Takk for det du :)

Kristine

28.03.2013 kl. 10:41
Lovelyliller.com:
Kvikklunsj hører påsken med ;)

Malin

28.03.2013 kl. 11:46
digger bloggen din. kunne du blitt med i bloglovin.com , da er det enkelere å følge innleggene dine :D keep up the good work. inspo <3

Malin

28.03.2013 kl. 11:54
ååh unnskyld, så det nå *følger deg på bloglovin* hihi :)

Kristine

28.03.2013 kl. 12:09
Malin:
Så koselig, takk for det Malin :)

Cecilie Lykke

28.03.2013 kl. 17:00
Så morsom og kreativ måte å oppbevare den på :) Du er så flink, Kristine!

Anne Lene

29.03.2013 kl. 09:30
Hei! Min skilte seg litt, toppen ble god da! Er det noen grunn til at sukrinen skal i eggehvitten og ikke i osteblandingen? Smaken var nydelig men " pen" ble den ikke :)

Sara

30.03.2013 kl. 17:57
Jeg så denne posten tidlig i dag og synes det såg så utrolig godt ut. Så jeg kjørte på butikken før den stengte og kjøpte alt jeg trengte! Nå står appelsinene i kjøleskapet mens lammelåret er i ovnen. Nå venter bare gjestene! Takk for en super oppskrift. En perfekt påskeaften dessert :)

Kristine

30.03.2013 kl. 18:15
Sara:
Det hørtes ut som om påskeaften blir herlig.
Håper det smaker. Kos deg :)

Kristine

30.03.2013 kl. 18:19
Anne Lene:
Da har du ikke blandet gelatinblandingen godt nok.
Altså at når hvittene og osteblandingen blandes sammen, så ble det ujevnt fordelt.
Men det viktigste er jo smaken ;)

Kristine

30.03.2013 kl. 18:21
Cecilie Lykke:
God fantasi ;) Hehe..

maren sørum

31.03.2013 kl. 16:59
vet du næringsinnholdet? :)

Kristine

31.03.2013 kl. 21:23
maren sørum:
Det har jeg ikke regnet på.

M

01.04.2013 kl. 17:34
Ah, høres utrolig god ut, mulig jeg må prøve den selvom jeg ikke tåler appelsin. Appelsin er jo såååå godt!!

Kristine

01.04.2013 kl. 17:45
M:
Tåler ikke appelsin?
Å, så kjedelig! Jaja, det er da mye annet godt man kan spise :)

Kristine

01.04.2013 kl. 18:10
så kult med appelsinskallet:) fromasj på den måten der blir aldri feil!

Marielle Kongsvold

06.04.2013 kl. 23:18
Det så helt fantastisk godt ut! Jeg konkurrerer i kickboxing og må være obs på vekten min. I perioder kan det være litt vanskelig å motivere meg i matveien - men hver gang jeg tar turen til bloggen din får jeg ny inspirasjon på matfronten. Du lager mye spennende! Liker bloggen din! :) Om du har tid får du ta en liten tur på min blogg (mariellekongsvold.blogg.no) for å se :)

Kristine

07.04.2013 kl. 19:53
Marielle Kongsvold:
Takk for en kjempe koselig kommentar. Jeg titter innom deg nå:)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits