hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

NYDELIG PEANTT ISKAKE

  • 18.05.2013, 11:10


                                                                                                                                                                                              Reklame // inneholder ad-linker


Hipp, hipp, hurra!
Hper dere alle hadde en herlig 17 mai feiring.
P etterskudd; gratulerer s mye med dagen :grin:
Som flere av dere allerede har ftt med dere via facebook her eller instagram her, bakte jeg peantt iskake til feiringen.
Den ble en suksess og falt i smak bde hos de proteinpulverbrukende treningsfreakene og de "normale" sukkervante.  
En litt sunnere kake som vil bli elsket.
Dette er en soleklar ny favoritt!



Peantt iskake
For English please scroll down.
Dette blir en stor kake.
Jeg brukte en avlang form 25 *35 cm, bruker du en rund form vil jeg tro du kan halvere oppskriften.

Bunn
300 g peanttsmr
150 g peantter
2 egg
3 ss fibersirup, eventuelt honning eller yaconsirup

Ismasse
1 boks flte, 3 dl
2 pakker philadelphia, 400 g
3 egg
4 ss sukringold
1/3 ts kologisk vaniljepulver, eventuelt vaniljesukker

Topping
Ca 80 g  sjokolade, jeg brukte sukrinsjokolade
0,5 dl flte
Peantter

Start med bunnen.
Bland sammen peanttsmr, egg og yacon sirup (eller stning). Ha i peantter og hell massen i en form.
Stek p 200 grader i 12 minutter.
Avkjl.

Mens bunnen avkjles lager du ismassen.
Skill eggeplommene fra eggehvitene.
Pisk flten stiv.
Bland philadelphia med eggeplommer og vaniljepulver. Bland s ostemassen inn i flten.
Stivpisk eggehvitene med sukrin og vend de inn i oste- og fltemassen.
Hell blandingen over bunnen og sett i fryseren.

Smelt sjokoladen til toppingen sammen med flten. Jeg brukte mikroen, med du kan ogs bruke en kjele. Kok opp flyten og ha i sjokolade. Rr rundt til sjokoladen er smeltet.
Hell blandingen over ismassen og str over peantter.
Sett iskaken i fryseren i minimum 4 timer.
Kaken kan oppbevares en ukes tid i fryseren, men husk at den m tine 10 -15 minutter p kjkkenbenken om den har sttt lenge i fryseren.



Peanut butter ice cream cake

Bottom
300 g peanut butter
150 g peanuts
2 eggs
3 tablespoons yacon sirup, or honey / erythritol / sweetener

Ice cream
1,2 cups whipping cream
1,6 cups cream cheese
3 eggs
4 tablespoons erythritol / sweetener
1/3 teaspoon vanilla powder

Icing
85 g of dark chocolate
0,2 cup whipping cream
Peanuts

Start with the peanut butter bottom.
Mix together peanut butter, eggs and yacon syrup (or sweetener). Add the peanuts and pour into a mold.
Bake at 390 F for 12 minutes.
Cool completely.

Separate the egg yolks from the egg whites.
Whip the cream.
Mix cream cheese with egg yolks and vanilla powder. Mix the cheese mixture into the cream.
Whip the egg whites with sweetener and fold them into the cheese mixture.
Pour the mixture over the bottom and place in the freezer.

For the icing, bring the cream to boil. Add the chocolate and stir until it's completely melted.
Pour the chocolate sauce over the cake and sprinkle with peanuts.
Put the cake in the freezer for at least 4 hours.


Dette er en sann festkake som vil falle i smak hos de fleste.
Jeg kan med hnden p hjerte si at det er en av de beste kakene jeg har smakt noensinne, ja, den topper sukkerbombene.
Lag.
Forelsk deg.
Nyt :grin:


Kristine

Kristina

18.05.2013 kl. 11:31
Gjett om jeg skal lage denne i helgen =D Takker for oppksrfiten <3

Anna

18.05.2013 kl. 11:48
thank you for this kristina:-)

Sadaf

18.05.2013 kl. 12:13
Digggger deg! <3

Lena

18.05.2013 kl. 14:13
Nam! Ogs s overkommelige ingredienser d! Er berre g p rimi liksom, supert for oss som ikkje er like aktive iherb-brukera:) takk for denne kristine, skal S lagast!

Cecilie Lykke

18.05.2013 kl. 14:20
Dette s helt nydelig ut! :-)

Maire

18.05.2013 kl. 14:24
Jeg elsker iskake, s vet neste feiring skal denne prves ut:)

Hper du hadde en flott dag i gr:)

Lovelyliller.com

18.05.2013 kl. 15:15
NICE :D noe av det mest fristende jeg har sett i hele mai :D right up my alley!

Christine

18.05.2013 kl. 18:50
Ser nam ut! :)

Erica

18.05.2013 kl. 19:31
Oooh, den s digg ut!:)

Hvor fant du denne oppskriften?

vilblifrisk

18.05.2013 kl. 20:04
Enig med Lovelyliller! Dette s utrolig fristende ut. Siklesikle*

nsker deg en riktig god pinse<3

VibekeSten

18.05.2013 kl. 20:52
Oi, denne skal jeg lage med en gang butikkene er pne igjen!:)

Anna

18.05.2013 kl. 22:01
laga denne i dag kristine. det var en stor glede da minstemann p fem ville ha mer enn et stykke. som mamme synes jeg det er undvendig mye sukker ute gr. ja til sunne kaker som smaker godt. takk :-)

ManMind

19.05.2013 kl. 11:56
Ser deilig ut! Den tror jeg nesten jeg m teste ut. Ha en fin dag :)

projecthealthy

19.05.2013 kl. 22:10
OMG! Denne frister veeeldig mye ;-) Skal definitivt notere meg oppskriften og teste denne en gang!

Hper 17. mai og pinsehelgen var/er flott ^^,

Nina

20.05.2013 kl. 11:28
Hvor lyder det lkkert. Bruger du almindelige saltede peanuts?

Rosalinda

20.05.2013 kl. 15:20
Yummiii...heller du toppingen over ismassen etter at den har stivnet i fryseren?

Kan man bruke philadelphia light?

Og hvis man skal bruke vanlig sukker, bruker man da 4 ss eller mindre?

Kristine

20.05.2013 kl. 17:39
Rosalinda:
Du kan bruke Philadelphia light, ja.
Og du kan bytte ut sukrin med lik mengde sukker.
Det lnner seg la ismassen stivne litt fr du har p sjokoladeblandingen :)

Kristine

20.05.2013 kl. 17:40
Nina:
Vanlige salte ntter :)

Erica

20.05.2013 kl. 18:16
Jeg spr igjen og hper p svar denne gang: Hvor fant du denne oppskriften? :)

Kristine

20.05.2013 kl. 18:25
Anna:
Det var utrolig herlig hre Anna.
Jeg blir s glad nr oppskriftene blir brukt og satt pris p :)

Kristine

20.05.2013 kl. 18:25
VibekeSten:
Hper det smaker :)

Kristine

20.05.2013 kl. 18:26
Erica:
Jeg fant den p. Jeg flger s og si aldri en oppskrift :)

Kristine

20.05.2013 kl. 18:27
Lena:
Det er ikke ndvendig ha halve iHerb for lage mye godt ;)
Hper det smaker Lena :)

Kristine

20.05.2013 kl. 18:27
Sadaf:
Takk for det :)

Kristine

20.05.2013 kl. 18:40
Erica:
Som jeg har svart deg over, jeg fant den p.

Erica

20.05.2013 kl. 20:16
h, beklager..S ikke den i stad :/

Men uansett, s utrolig flink du er! :)

lisaskramh

20.05.2013 kl. 21:35
Wow den kaken s helt fantastisk ut!! Skal prve meg p den nr dietten er over :)

Kristine

21.05.2013 kl. 10:58
Erica:
Ser ogs at jeg svarte samtidig som du spurte igjen.
Jeg liker best leke meg rundt p kjkkenet, det er da jeg opplever at jeg fr best resultater :) Av og til bruker jeg en oppskrift, men da gir jeg krediten til den som har funnet p oppskriften.

Silje

22.05.2013 kl. 18:32
Dette sg bare helt nyyyydelig ut..:D

Marit

29.05.2013 kl. 16:36
Wow, den kaka s helt magisk ut!

Kristine

29.05.2013 kl. 19:47
Marit:
Den var virkelig god :)

Kristin

09.06.2013 kl. 20:27
Hvis man f.eks. vil bruke stevia (i pulverform) i stedet for sukrin, hvordan blir dette i forhold til mengden, ettersom den steviaen jeg bruker er fem ganger stere enn vanlig sukker? :)

Kristine

11.06.2013 kl. 17:07
Kristin:
Prv deg litt frem. Smak p deigen underveis s merker du hvor mye du trenger :)

Tone

02.07.2014 kl. 12:36
Denne sg helt nydelig ut! Skal prves til min ssters bursdag! :D Tror du det gr an

Bruke sukrinmelis? Eller gir det en annen konsistens?

Kristine

02.07.2014 kl. 18:46
Tone:
Denne er kjempe god. Den vil nok bli en suksess :)
Jeg vil tro det gr like bra bruke sukrinmelis.

Ingvild

25.05.2015 kl. 16:10
Heii, jeg lurte p om det gikk an bytte ut sukrin med honning? Men vet du hvor mye honning jeg burde ha i iforhold til sukrinen? :-) Ser helt nyyydelig god ut m jeg si!!

Kristine

25.05.2015 kl. 20:17
Ingvild:
Det gr naturligvis bruke honning, men honning har en veldig, ja hva skal man si, honning smak, s da vil iskaken smake honning. Jeg vil derfor ikke anbefale det. Da burde du heller bruke sukker :)

Ida

14.05.2017 kl. 20:24
Hei! Kan jeg bruke vanlig peanttsmr istede for den som str i oppskrift?

Kristine

14.05.2017 kl. 21:27
Ida:
Du kan bruke alle typer peanttsmr :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no