ISKREM MED BRINGEBÆR

Gårsdagens iskrem ble så god!
Selv om det var vanskelig å vente på at den skulle stivne, var det verdt det.
Nå som temperaturen holder seg rundt tjue grader, (jippi, la det holde seg slik) er det et must med avkjølende iskrem. 

Vaniljeis med bringebær

3 egg
3 ss sukrin+
1/2 ts vaniljepulver
3 dl fløte,
1 boks kesam, 300 g
Bringebær

Pisk eggene til eggedosis med surkin og vaniljepulver.
Visp fløten stiv.
Bland kesam inn i fløten og vend så inn eggedosisen.
Rør inn bringebær. Disse kan gjerne være frosne.
Sett isen i fryseren i 4 -5 timer.
Rør et par ganger underveis, jeg rørte 3 ganger totalt. Har du en iskremmaskin kan du gjerne bruke den.


Viste du forøvrig at bringebær er et superbær?
Fargestoffene i bringebærene har antioksidative egenskaper og er med å beskytter mot kreft og hjerte- og karsykdommer.  
De har også betennelsesdempende egenskaper samt inneholder godt med b-vitaminet folat, c-vitamin, kalium, jern og kalsium.


Is er en fast følgesvenn i sommeren.
Her kan du variere i det uendelige. Du kan tilsette sjokoladepulver for en sjokoladesmak, sjokoladebiter, andre typer frukt og bær, nøtter, osv, osv. Bare fantasien setter grenser.
Hurra for en sunnere issommer :grin:
Jeg elsker is! Og det i alle former, min issommer består av masse sunn is og moderat med Ben&Jerrys. En salig blanding er det beste i mine øyne.

Kristine

14 kommentarer

Siste innlegg