KYLLING, IS & KAKE

Jeg kom meg aldri på trening i går.
Da jeg la meg for å ta en liten powernap, våknet jeg ikke før i morges!
Det ble virkelig en god og lang natts søvn.
Jeg sov fra halv åtte i går kveld til halv ni i morges.
Tretten deilige timer. Jeg skal love deg at jeg følte meg uthvilt.


Dagens middag ble kylling med ovnsbakte grønnsaker og ertepure.
Jeg liker mat som lager seg selv uten at jeg trenger å gjøre for mye.
Jeg tok en hel Holte kylling, krydret med hvitløk, paprika, chili, cumin og tandorikrydder.
På samme stekbrett la jeg en tomat som jeg hadde hvitløk og oregano på, og en skrelt rødløk.
Inn i ovnen på 180 grader i 50 minutter.
Jeg spiser ikke hele kyllingen til et måltid, dermed har jeg lunsj i morgen også. Herlig!
Bak gjerne en del grønnsaker når du først er i gang. De holder seg i et par dager i kjøleskapet. Restemat er alltid godt å ha.


Etter at du har tatt kyllingen ut av ovnen skal den hvile i 5 minutter, da kan du lage ertepureen.
Kok ertene i 3 minutter, jeg brukte 1/2 pose frosne erter, og mos dem sammen med 1 hvitløksfedd og 2 ss creme fraiche (kan erstattes med kesam).
Så er maten klar.
 

Jeg fikk en pakke fra iHerb igjen i dag.
Tre bokser med Wild Alaskan Pink Salmon og to bokser med Wild Alaskan Sockeye Salmon.
Disse boksene inneholder kun laks og litt havsalt. Ingen olje, væske eller merkelige tilsetningsstoffer.
Boksemat er genialt når man har dårlig tid eller er på farten.
Selv bruker jeg mye tunfisk på boks i matpakker. Det er så enkelt. Nå blir det laks også.


Er det flere enn meg som får utrolig lyst på is nå som det er så varmt?
Jeg har konstant lyst på is!
Og dermed ble det nettopp is til dessert :grin: 
Har du lyst har du lov.
Dream is med brownies og karamell og dream is med cookie dough og sjokobiter toppet med en hjemmelaget sjokoladekjeks (oppskrift her).


Når jeg først var i gang med å bake sjokoladekjeks tidligere i dag, fikk jeg lyst på banankake også.
Jeg slang sammen en banansjokoladekake.
Da ble det dobbel dessert! Og det på en tirsdag.
Livets herlige små gleder.
Jeg serverte halve kaken med Hennig Olsen Easy is og bananbiter.
Resten av kaken blir nok spist til kvelds.


Banansjokoladekake

1 banan, jo mer moden jo bedre
3 ss kokosmel
2 ss kakao
1 ts bakepulver
30 g mocca-protein
0,5 dl melk
2 egg
1 ss sukrin

Mos bananen og ha i kokosmel, kakao, bakepulver, proteinpulver og melk.
Pisk eggene sammen med sukrin.
Ha banansjokolademiksen over eggeblandingen og rør godt.
Hell deigen i en form, jeg brukte en brødform.
Om du ønsker kan du legge bananskiver oppå kaken før du steker den.
Stek på 175 grader i 25 minutter.
Server.


På tide å løfte kroppen og komme seg på trening.
Det blir rygg og bryst.
– Nedtrekk
– Stående roing
– Benkpress
– Flyes
– Enarms roing
– Face pull

Ha en god kveld :grin:
Kristine 

22 kommentarer
    1. Så utrolig flink du er til å lage mat, Kristine! Har fulgt bloggen din i over ett halv år, og du er til stor inspirasjon for meg, og sikkert for mange andre også. Liker at du blogger så variert, og at du skriver så ærlig. Godt for oss andre å høre at også du dropper treningen en gang i blandt 🙂

    2. Marte:
      Takk for hyggelige ord Marte:)
      Som Ellen skriver over, myoprotein har lang holdbarhet. Jeg tror det er omtrent to års holdbarhet som står på boksen.
      Du vil ikke angre, jeg elsker det proteinpulveret 🙂

    3. Linda Marie Stuhaug:
      Spesielt nå som det er så varmt. Jeg blir helt slått ut av denne varmen!
      Prøv ertepureen, friskt og godt 🙂

    4. jeg har et spørsmål angående København, hvor kjøpte du det lakrid goderiet hen og sjokolademelken? Setter stor pris på svar, skal til København snart selv skjønner du 🙂 <3<3<3

    5. Hittade in på din blogg av en ren slump, men hit kommer jag definitivt återkomma! All mat du lagar ser helt fantastisk nu, älskar när man får lite inspiration! 🙂

    6. Ååå nam!! Tror jeg skal teste den kaken da jeg nettopp observerte at bananene mine var blitt litt vel modne i varmen.. Og tuuusen takk for at du husket på å skrive hvilken form du brukte, slik jeg etterspurte!! Supert! 🙂

    7. Dette må prøves ut!!
      Til Marte, myoprotein holder seg i evigheter, for det er tørt pulver 🙂

    8. Hei :))) Elsker bloggen din! Har lyst på ALLE dessertene du lager, så har nå kommet til det standpunkt at eg må skaffe med myoprotein mocca. Eg skal ut å reise i 3mnd, så lurer på om du vet kor lenge det holder seg? Er det lang holdbarhet/datostempling på den?
      Håper på svar rask, ettersom eg nesten ikke klarer å vente med å bestille !

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg