IGJEN


Da er mandagen her igjen.
Til noens jubel og andres fortvilelse.
De fleste av dere er kanskje i full gang med jobb etter ferien?
Det føles ofte tungt å komme i gang, etter fri noen friuker.
Fortvil ikke! Prøv å gjør det beste ut av hver dag :grin:
Finn små ting som gjør dagen litt bedre. Om det så er å kjøpe en blomsterbukett til å ha på kjøkkenbordet, tenne lys under middagen, nyte en is til dessert, ta et langt bad, en god treningsøkt eller synke ned i sofaen med en bok. Ofte skal det ikke så mye til. Finn små ting som får deg til å smile, og sett pris på øyeblikket.
Innstilling har også mye å si. Alt starter med tanken.
Start dagen med å tanke at dette blir en bra dag og tenk på en ting du gleder deg til i løpet av det neste døgnet.
Jeg kan love deg at dette blir en bra uke!
For deg. For meg. For all som ønsker å gjøre uken gla’.


Spera er som de fleste av oss.
Hun liker ikke mandager!
Dermed gjør hun det beste ut av den.
Ligger pal på sofaen, god plassert på en pute, gjesper, mjauer etter kos og sover.
Vi skulle gjort det samme, eller hva? 


Det ble mange sunnifiserings-ønsker på gårsdagens sandwich innlegg.
De aller fleste ønskene dere kom med, har jeg allerede laget.
Du finner for eksempel skillingsboller her, eller fastelavnsboller her.
Gulerotkake har jeg også laget, den finner du her.
Eller kanskje gulrotmuffins frister mer? Her har du oppskriften.
En sunnere utgave av chips.
Oppskrift på krydderkake finner du her.
Suksessterte har jeg oppskrift på her.  
Bamsemums, sjokoladefondant, kokosis og isen snackis, har jeg derimot ikke prøvd meg på enda. Her har jeg en jobb å gjøre.
Jeg gleder meg til å prøve noe nytt på kjøkkenet.


Det ble en veldig god og enkel brunsj i dag.
Igjen, det er en blanding av restemat og og annet tilgjengelig i kjøleskapet.
Kanelmarinert skinkebiff med søtpotet, egg, salat og eple.
Skinkebiffen er marinert i 1 ts kanel, 1 ts yacon sirup, 1 ts vann og 1 ts olje. Stek så på middels varme 2 -3 minutter på hver side.
Søtpoteten bakes i ovnen på 200 grader i cirka 40 minutter. Bak flere av gangen. De holder seg flere dager i kjøleskapet. Jeg skar denne i skiver og hadde over et dryss kanel.
Salaten består av ruccola, tomat, gul og rød paprika, rødløk og granateple med en dæsj kokosolje over.
Eggene stekes på middels varme i cirka 3 minutter i en panne.
Masse gode smaker, masse god næring og masse herlige farger for øyet.


Jeg ønsker deg en riktig fin uke.
Vi nærmer oss august med stromskritt. Til min store skrekk! Det betyr at høsten er rundt hjørnet.
Den tid, den sorg.
Vi får gjøre det beste ut av sommerdagene og la de vare så lenge som mulig :grin:
Ha en god mandag.

Kristine

13 kommentarer
    1. Hei Kristine!
      Jeg har kyst å begynne med super foods, men er ikke sikker på hvilke produkter og hvor mange ulike produkter som anbefales å gå på? Ser du har lagt ut et innlegg tidligere om superfood, men det var fra 2011. Bruker du de samme produktene som nå som da?
      🙂 Ha en fin uke

    2. Ok!! Tidenes TIPS her hvis du ikke allerede vet det fra før:
      Quest bar cookies!! når jeg kom over dette prøvde jeg det ut umiddelbart og alle som har en questbar liggende bør prøve.. Det tar ti min og er veldig enkelt.
      del baren i 6 like deler, rull de så godt det går og klem de flate.
      Legg de på et bakepapir og ha de i ovnen på 175 grader i 7 min. Ta de ut, snu de (de vil ha fått tydelig farge på undersiden på dette tidspunktet), og klem de litt ned før du har de i ovnen i ytterligere 2 min for å få litt farge på begge sider.
      Ferdig!! Sprøe i ytterkant, chewie i midten. Dess lenger de avkjøles, dess sprøere blir de.
      for øyeblikket hadde jeg strawberry cheesecake liggende og de ble gode som kjeks. Venter chocolate chip om noen dager og skal prøve med de og!

    3. Hei 🙂 har kjøpt fiberhusk – men skjønner ikke helt hva det erstatter, hvordan jeg skal bruke det? 🙂

    4. Wow! Du er jo rene magien på kjøkkenet. Så utrolig mye godt du har laget 😀 Du må være ganske oppfinnsom og kreativ for å finne opp alt dette, så du har all grunn til å være stolt av deg selv 🙂

    5. Mye god inspirasjon nok engang Kristine… Og heeelt enig i at man kan tenke seg til en god dag!:) ha en herlig uke, herlige menneske!

    6. Åh, snackis-isen er det lenge siden jeg har spist! Finnes den fortsatt i Norge? Skulle veldig gjerne hatt en sunn oppskrift av den hvertfall! 😀

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg