TILBAKE

Hei dere!
Jeg er tilbake hjemme :razz:
Det ble en lang reise i går kveld og natt. Flyet var forsinket og det ble mye venting. Tolv timer brukte vi fra hotellet i Hellas og hjem til Norge! Jeg var i seg nærmere ni i morges og fikk bare sove et par timer før det plutselig var søndag. Hode og kropp er ikke helt opplagt i dag. Dermed har jeg lagt den etterlengtede styrkeøkten på vent til i morgen. Jaja, sånn er det. Jeg får stupe i seng tidlig i kveld. Da er jeg klar til en ny og fresh uke i morgen.
Ferien har vært absolutt fantastisk og jeg kunne ikke vært mer fornøyd, selv om jeg nå gleder meg til hverdagen igjen.


Til lunsj måtte jeg få varmen i kroppen. Jeg hadde også lyst på hjemmelagde pannekaker. Proteinpannekaker har vært savnet.
Ja takk – begge deler!
Da ble det en kopp med brokkolisuppe toppet med feta ost og rødløk, sammen med bananpannekaker med gresk yoghurt, bringebær, kakaonibs, rått cashewnøttsmør og kokosflak.
Som du skjønner har jeg tatt med en del godsaker fra Hellas. Økologisk extra virgin oliven olje, oliven, 3 spann økologisk lokallaget gresk yoghurt, ja, totalt 4,5 liter gresk yoghurt (!!!), økologisk feta ost, masse deilige tomater, fersken og nektariner, var med i kofferten hjem. Dette er matvarer som jeg forelsket meg i der borte. Ekte gresk yoghurt smaker ufattelig mye bedre enn den du får kjøpt i Norge. Det samme gjelder feta osten. Frukten og grønnsakene smaker også mye ferskere og søtere. Jeg hadde overvekt på flyturen hjem grunnet all maten jeg hadde med! PØ kaller meg lille søte matnerd.

Enkel brokkolisuppe

1/2 brokkoli
1/3 gul løk
1 buljongterning
1 fedd hakket hvitløk
1 cm finhakket chili
2 dl vann
Kokt skinke i biter, valgfritt,

Ha vann i en kjele sammen med buljongterningen.
Del opp grønnsakene og ha i vannet sammen med hvitløk og chili.
Kok opp og la koke i 4 -6 minutter.
Mos suppen med en stavmikser.
Tilsett kokt skinke i biter. Kylling, fisk, kikerter og egg passer også ypperlig i suppe.
Ha suppen i en tallerken og topp med feta ost eller for eksempel revet parmesan.

Bananpannekaker

1 banan
2 ss mandelmel
2 egg
4 ss melk
1 ts sukrin
Kanel og kardemomme

Mos bananen.
Bland inn de resterende ingrediensene.
Stek pannekakene i en panne på middels varme i to minutter på hver side. Jeg har litt kokosolje i pannen.
Spises som de er, eller server med noe godt på toppen.

Det har hopet seg opp med arbeid mens jeg har vært borte.
Selv om jeg har jobbet rundt fire timer hver dag i løpet av ferien, er det langt mindre enn hva jeg gjør hjemme. 
Dagen i dag har gått med til å iherdig prøve å komme asjur med mail og lignende. Om du har sendt meg mail denne uken, ber jeg deg være tålmodig. Jeg jobber med saken nå. Grunnet et slitent og søvnig hode, går det noe tregere i dag. Jeg skal få svart dere alle i løpet av de nærmeste dagene.

X-antall glass med kakao har gått med i løpet av dagen for å holde varmen.
Norge føles veldig kaldt i forhold til Hellas. Å gå fra 40 grader til 5, har gjort at jeg må ikle meg fleecegenser og ullsokker!
En deilig kopp kakao varmer kroppen godt innenfra og smaker dessuten fantastisk godt.
Viste du forresten at kakao inneholder stoffer som øker lykkefølelsen, de essensielle aminosyren fenylalanin og anandamide? Nok en grunn til å drikke kakao!


Denne varianten her ble utrolig god.
Jeg brukte mørk sjokolade og sjokoladeprotein, som gjøre kakaoen tykk og fyldig. På toppen har jeg litt pisket kremfløte og kakaonibs. Mmmm…

Proteinrik kakao

2 ss 100 % kakao
3 dl melk, jeg brukte mandelmelk
0,5 dl vann
2 -4 biter mørk sjokolade
1 ss sukrin
20 g mocca-protein, kan sløyfes

Ha vann i en kjele sammen med hakket mørk sjokolade. Varm opp til sjokoladen smelter.
Tilsett kakaopulver og rør. Ha i melk og sukrin.
Varm opp til kakaoen er varm og det ryker av kjelen.
Rør inn proteinpulver. Server og kos deg.

Da får jeg fortsette arbeidsdagen.
Ha en riktig god søndagskveld:grin:
Nyt det som er igjen av helgen og lad opp til en ny uke.

Kristine

19 kommentarer
    1. Blir hoppende glad (haha) om det kommer noen varianter uten melkeprodukter (og uten altformye spesialprodukter)..litt kravstor her :p Men du er vel glad i litt utfordringer? 🙂 Ha en fin dag, Kristine!

    2. Ingen ting å klage på!! 🙂 Er ganske klar for høst nå, så jeg har det som plommen i egget 😉 Er sant det, suppetiden kommer nå 🙂 Spennede å se om du kommer med noen nye suppevarianter utover da 😉

    3. marieboe:
      Hehe… Været har jo vært bra i Norge også, så vi skal ikke klage på det.
      Suppe er mer vintermat enn sommermat, så det går ofte i glemmeboken på denne årstiden.

    4. Linn Veronica:
      Hva? Det hørtes jo helt håpløst ut!
      Vi reiste med Apollo ja.
      Ja, det var godt å komme seg i seng etter en lang reise 🙂

    5. Godt at du har fått fylt på lagrene, og er klar for en by uke. Gøy å ha deg tilbake for oss også, og du skuffer virkelig ikke! Så mange herlige mattips på en gang! Herrrlig! Go’natt vakre kvinne!

    6. Deilig med ferie da! Gleder meg stort til jeg kan ut å reise 🙂 Den brokkolisuppen så veldig god ut, skal testes 🙂

    7. Reiste dere med Apollo? isåfall hadde også vi samme problem med at flyet var “forskinka”
      pga teknisk problemer, men sannheten var at de hadde kansellert flyturene fra
      norge til hellas, kun for å få samlet alle fra sverige og norge på et fly. :/
      Men… det var sikkert veldig godt og komme seg hjem igjen og kan jeg tenke meg. 🙂

    8. Det så heeelt greit ut med den turen!! Velger å ikke bli misunnelig, hehe. Takk for “tildsendt solskinn” 🙂
      Grønnsakssuppe har jeg glemt å lage noen måneder – frista meg skikkelig nå 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg