PLOMMEPAI TIL EN


God søndagskveld.
Da er vi kommet til slutten av denne helgen allerede. Håper dere har hatt noen gode dager.
Jeg måtte selvfølgelig slå til med en bakerunde i dag :mrgreen: Jeg elsker å bake!
Dessuten har jeg en hel del plommer som jeg må bruke. Ja, jeg klarer alltid å finne gode unnskyldninger til å bake!


Jeg slang sammen en enkel plommepai i porsjonsstørrelsen som jeg serverte med litt is.
Fantastisk godt!
Sprø bunn med en fyldig vaniljekrem og deilige plommer.
Håper det smaker.

Plommepai
1 porsjon

Bunn
1 eggehvite, spar på plommen til vaniljekremen
1 ts sukrin
30 g bokhvetemel, eller annet mel
1/3 ts bakepulver

Vaniljekrem
1 eggeplomme
1 ss sukrin
2 ss melk
1/2 ts fiberhusk, eller maizena / potetmel
1/3 ts vaniljepulver, eller vaniljesukker
2 ss kesam

Plommer

Bland sammen alle ingrediensene til bunnen.
Ha røren utover en bakepapirkledd bakplate.
Stek på 175 grader i 5 -6 minutter.

Rør sammen egg, melk, vaniljepulver og kesam.
Ha i jbk-mel / maizena / potetmel.
Varm opp blandingen til det tykner. Kremen skal ikke koke.
Jeg kjørte kremen 20 sekunder i mikroen, du kan også bruke en kjele.
Ha vaniljekremen utover bunnen og legg over plommer i skiver.
Stek på 175 grader i 15 -20 minutter.
Server.


Ser det ikke godt ut?
Mmmm….
Jeg skal love dere at det smakte.
Nyt siste rest av helgen.

Kristine

10 kommentarer

Siste innlegg