PLOMMEBEGJÆR
Jeg laget middag til både PØ og meg selv i dag.
Det er ikke ofte vi spiser middag sammen, rett og slett fordi han jobber mye kveld.
Når PØ først hadde kvelden fri, bestemte jeg meg for å gjøre meg ekstra flid med middagen.
Jeg laget thai-kyllingburgere med søtpotetbåter, salat og dressing.
Sammen med tente lys og blomster på bordet, ble det en real torsdagsfest!
Det falt veldig i smak hos oss begge.
Thai-kyllingburgere, til 2, totalt 4 burgere
200 g kyllingfilet (eventuelt kyllingkjøttdeig), 2 fedd hvitløk, 2 ss finhakket chili, 1 ss finhakket ingefær, 2 ss limesaft, 1 egg, 1/2 ts fiberhusk (kan sløyfes),1 ts red curry paste
Skjær kyllingfileten i biter og mos med en stavmikser eller en foodprosessor. Bland inn de resterende ingrediensene.
Form fire burgere og stek i en panne på middels vare 4 -5 minutter hver side. Jeg stekte i litt kokosolje for en god kokossmak.
Søtpotetbåter, til 2
400 g søtpotet - omtrent 3 stykker, 1 ss olje, hvitløk og chili krydder.
Vask potetene og skjær dem i båter.
Vend i olje og ha over krydder.
Stek på 200 grader i 20 - 25 minutter.
Thai-dressing, til 2
100 g kesam, 1 ss limesaft, 1 ss red curry paste, 1 ts finhakket chili, 1 ts finhakket hvitløk, 1/2 ts sukker
Bland alt sammen.
Server!
Se hva jeg har vært så heldig å få!
Masse deilige plommer fra hagen til svigers.
Nå knasker jeg på plommer konstant!
De Norske plommene er fantastisk gode.
Dere vet jo at jeg er en real fruktelsker.
Frukt er den matvaren jeg spiser mest av. Jeg kunne levd på frukt og synes rett og slett det er ubeskrivelig godt!
Når det kommer til enkelte frukttyper, som plommer, klarer jeg ikke begrense meg.
Sjokolade er en ting, men plommer er ti ganger verre!
Jeg mener å huske at jeg gikk på samme smellen i fjord. Det resulterte i en mage som ikke var særlig fornøyd. Likevel tror jeg dessverre ikke at jeg har lært.....
Har dere forresten noen gode tips til hva jeg kan gjøre med plommene?
Jeg synes riktig nok de er best naturelle, men jeg tviler på at jeg rekker å spise tolv kilo på noen få dager, de holder seg nemlig ikke så lenge.
Det blir desidert plommepai Mmm, plommepai er så godt.
Det hadde vært gøy å prøve noe nytt også.
Ha en god torsdagskveld.
Kristine ♥
anette
05.09.2013 kl. 17:37evt vanlig syltetøy da.. med sukker :)
jeg pleier å koke plommene også fiske ut steiner etter på.. :D
Kristine
05.09.2013 kl. 17:43Det skal prøves, takk :)
Jeg tenkte også på plommekompott. Sikker godt med litt vaniljeis til :)
Lena Ludvigsen -
05.09.2013 kl. 17:44Men det er helt nyyydelig å kutte opp å ha i wok med kylling:D
Ellers er jo varme plommer med sukrin ,kanel og iskrem fantastisk dessert :D
Lovelyliller.com
05.09.2013 kl. 18:09Nina
05.09.2013 kl. 18:09Andrealever
05.09.2013 kl. 18:12Vigdis
05.09.2013 kl. 18:51Amanda
05.09.2013 kl. 18:51etsprekereliv
05.09.2013 kl. 19:19Christine
05.09.2013 kl. 20:29Heisann! som ny leser føler jeg for å legge igjen en kommentar på denne inspirerende bloggen din :) Du bør prøve å lage plommegrøt!! det er så godt! Kan helt sikkert bytte ut sukker med annen søtning;) så blir det litt mer hverdagsdessert/mellommåltid:) Finnes sikkert flere oppskrifter, fant bare en i farta, har kun fått det servert hos besteforeldre.
Mums
05.09.2013 kl. 21:30Mari
05.09.2013 kl. 21:32Karoline
05.09.2013 kl. 21:40littespelid
05.09.2013 kl. 21:40cathrine
05.09.2013 kl. 22:30Astrid
06.09.2013 kl. 03:13Kristin
06.09.2013 kl. 07:49http://bakekona.blogg.no/1378411565_smuldrepai_med_plomme.html
:D
Sigrid
06.09.2013 kl. 17:24Det et jo bare så godt, spesielt sammen med brunost! :)