LØRDAGSPIZZA


Hei og riktig god lørdag dere.
I dag tenkte jeg å dele en utrolig god pizza med dere.
Denne spiste vi riktignok i går kveld, så det var egentlig en fredagspizza. Kanskje det blir din lørdagspizza?
Sprø og grov bunn med litt ekstra proteiner og masse deilig topping.

Pizzabunn

50 g havregryn
100 g bokhvetemel, eller annet mel
50 g bakepro, eller annen tørrvare
1 ss olje
1 ts salt
1/2 pose gjær
1,5 -2 dl lunkent vann

Bland sammen havregryn, bokhvetemel, bakepro, salt og  gjær.
Tilsett olje og det lunkene vannet, litt om gangen.
Kna deigen til den blir fast.
La den heve i 60 minutter.
Kjev den så ut til en stor rektangel og stek på 225 grader i 3 -4 minutter før du har på sausen.

Tomatsaus

1 boks hakkede tomater
1 løk i biter
2 fedd finhakket hvitløk
1 cm finhakket chili
1/2 ts kanel

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp.
Jo lenger sausen koker, jo bedre blir den.

Topping

Du kan i grunn bruke det du ønsker.
Vi brukte:
Serranoskinke
Tomat i skiver
Rødløk i skiver
Sopp i skiver
Jarlsbergost
Parmesan

Ha på ønsket fyll på den forstekte bunnen og stek i ytterligere 15 minutter.
Jeg valgte å ha på skinken etter at pizzaen ble stekt, da jeg synes det er best. 
Nyt.


I går ble det en hviledag.
Rett og slett fordi jeg kjente at kroppen trengte det.
I dag er jeg veldig klar for en hard benøkt!
Først skal jeg lade opp på lørdagsvis.


Ellers så har jeg ikke så mange sunne desserter på lur dessverre.
Akkurat nå har jeg denne på fanget. Lørdag er hellig :mrgreen:  
Da er det alltid ekte vare i dette huset.
Jeg ønsker deg en fantastisk helg!

Kristine

21 kommentarer

Siste innlegg