SUNNE OREO


Hva gjør man når du våkner en time før vekkerklokken ringer på en fredag?
Jo, du tar deg en bakerunde :mrgreen:  
For en start på fredagen dere! Jeg elsker å bake!
Resultatet ble deilige, crunchy og søte oreo kjeks, altså mørke sjokoladekjeks med vaniljekrem.
Utrolig godt.
Sammen med en god kopp kaffe er dette en av de beste frokostene jeg har hatt noen sinne!

Sunne oreo kjeks

Kjeks
3 ss kokosolje, eventuelt smeltet smør
3 ss sukrin gold, eventuelt sukrin
1 egghvitte
6 dråper stevia vanilje
20 g mandelmel
20 g mocca-protein
2 ss kakaopulver
1 ts vaniljepulver

Vaniljefyll
150 g philadelphia
50 g skyr naturell, kan sløyfes
3 ss sukrinmelis
1/3 ts vaniljepulver

Begynn med kjeksen.
Smelt kokosoljen.
Bland kokosolje med sukrin.
Tilsett stevia og eggehviten.
Bland sammen mandelmel, proteinpulver, kakao og vaniljepulver.
Tilsett det tørre i det våte. 
Lag topper på en bakepapirkledd stekeplate og stek på 175 grader i ca 10 minutter.
Avkjøl kjeksene på en rist.

Laks så vaniljefyllet.
Bland sammen alle ingrediensene.
Fyll kremen på halvparten av kjeksene og legg over resten av kjeksene.
Server og nyt.


Du vil ta en bit av denne herligheten, vil du ikke?
Riktig god fredag :grin:

Kristine

42 kommentarer
    1. Ruttesen:
      Takk for koselige ord.
      Jeg er ikke så opptatt av slik, så har ikke regnet på næringsinnholdet det dessverre. Da det er lenge siden jeg postet denne oppskriften, husker jeg ærlig talt ikke hvor mange jeg fikk. Beklager.

    2. Hei! Fantastisk fin blogg du har 🙂 Hva er næringsinnholdet i hele oppskriften, og hvor mange oreos fikk du?

    3. Haha.. Jeg ler. Så du skrev at det ble 8kjeks (dobbelt) av disse. Jeg fikk tre jeg!! Det sier litt om hvor store jeg mekka de! Men det var sinnsykt gode da :p

    4. Bakte disse i kveld og de ble ganske så gode! 😀 Skal dele dem på bloggen min i morgen, og linker selvfølgelig til dette innlegget ditt! Tusen takk for herlig oppskrift! 😀

    5. Takk for oppskrift, nettopp testet ut og de ble kjempegode! Hadde ikke proteinpulver, så brukte kokosmel og det fungerte fint men vil ha i bittelitt mer veske neste gang som du bemerket.

    6. Hei jeg lurer på om noen varianter jeg kan bytte proteinpulver med eks mandel eller kokos mel????
      Mnammm

    7. Margrethe:
      Du kan bruke sjokoladeprotein.
      Mocca-protein er bare det beste sjokoladeproteinet som finnes i mine øyne, det er derfor jeg alltid bruker det 🙂

    8. Linda Marie Stuhaug:
      Jeg må si jeg misunner deg uansett. Hadde lett byttet bort bakingen for Florida 😉 Kos deg 🙂

    9. Maja:
      I fjord sommer, altså 2012 prøvde jeg å gå opp i vekt. Etter pluss 8 kilo så jeg meg fornøyd og har ligget der siden. Nå har jeg ingen ønske om å gå opp i vekt men fokuserer heller på lean gains gjennom trening sakte men sikkert.
      Hovedgrunnen til at jeg baker med slike ting er fordi magen min (IBS, magesår, enzym mangel, osv) ikke er så veldig glad i en rekke andre bakevarer. Jeg har akkurat begynt å bruke litt bokhvetemel med stor mage-suksess så langt – jippi! Så jeg håper det fortsetter 🙂

    10. Randi:
      Burgerbrød har jeg flere oppskrifter på, men ikke på pita. Det er en utfordring jeg må prøve etter hvert 🙂
      Liker å få slike tips, man trenger alltid å få tips og inspirasjon 🙂
      Ha en herlig lørdag 🙂

    11. T:
      Jeg liker ikke vanlig oreos, synes den kremen inni er litt for ekkel. Så disse smaker ikke helt som vanlig, nei. De er kanskje litt søtere 🙂

    12. Oh hello Oreo!
      Måtte bare lage disse med en gang, og fy søren, diggere kjeks har jeg ikke smakt!
      Ny favoritt her i huset i hvert fall! 😀

    13. Lækkert endnu engang..
      Jeg tænkte på, Kristine, kunne du for sjov ikke komme med et forslag til et sundt,
      proteinrigt pita-brød ? Som er stærkt nok til at holde noget fyld. Eller måske en slags burgerbolle,
      som er lidt kraftigere end de normale brødskiver?
      Jeg ved, at der er MASSER af opskrifter i hele din blog, men jeg husker ikke så godt
      om du har lavet burgerbolle/pitabrød, og hvis ikke du kan finde på det, så ved jeg ikke
      HVEM der skulle kunne 😉
      Ha en skøn lørdag.. Kos dig 🙂

    14. En ting jeg lurer på (og nå er dette bare nysgjerrighet og vondt ment!): Du har skrevet om at du har ønsket å gå opp i vekt, og hvor vanskelig det er å spise nok. Hvorfor lager du da mat/bakverk, hvor nesten alle ingredienser er byttet mot fettfattige? Hvorfor ikke bake med grovt mel, gjerne glutenfritt, smør og hele egg? Jeg har full forståelse for at du erstatter sukker, altså!

    15. Oppskriften er lagra og skal definitivt prøvast så fort eg kjem heim til Norge igjen 😀 fikk bokstavligtalt vann i munnen og har lyst å sette igang bakinga NO, men eg er i Florida om dagane uten steikeovn (!!!) og kjem ikkje heim før i midten av Desember. Veldig kjedelig for bakeglad frøken!

    16. Hei ! Kan man bruke sjokolade protein istedenfor mocca ??? eller ett annet alternativ ? 🙂

    17. Smaker moccaproteinpulver veldig annerledes enn sjokoladeproteinpulver?
      Har bare sjokoladeproteinpulver, så lurer på om det går an å bruke det til kjeksene, eller om jeg må gå til innkjøp av moccapulver 🙂

    18. Åh, dette skal bakes til i kveld 😀
      Det går vel greit kanskje å ta litt kesam i stedet for skyr naturell eller tror du det blir rart? 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg