UKESTART

Hei og hopp.
Håper du har hatt en kanonstart på uken!
Jeg for min del, skal absolutt ikke klage denne mandagen.


Jeg våknet lenge før vekkerklokken ringte.
For å være ærlig vet jeg ikke helt om det er positivt eller negativt. Ja, det er deilig å våkne av seg selv, men jeg skulle gjerne hatt et par timer ekstra på øyet.
Jeg dro på meg smilet, kledde på meg og gjorde meg mentalt klar for en ny uke.
Jada, litt vel trøtt, men likevel – dette blir en bra uke!


Slik ser omtrent hver morgen ut hos meg:
Svare henvendelser og spørsmål fra klienter, mens jeg har tent lys, en kaffekopp og BCAA.
Jeg synes det er hardere å stå opp nå som det er mørkt og kjølig om morgenen. Derfor tenner jeg lys og gjør morgningene til en gledesstund.
En god start på dagen, gjør virkelig resten av dagen bedre.

Gleden er som et lys – tenner du det for andre, faller skinnet tilbake på deg selv.
Carit Etlar.


Nå er jeg godt i gang med middagen.
Jeg er inne i en havregrøt periode, hvor jeg har lyst på havregrøt til alle døgnets tider.
Som jeg har nevnt før, spiser jeg så og si alltid det jeg har lyst på.
Jeg slet mye med overspising og spisekick for fire -fem år siden. Å nekte seg selv noe fungerer ikke for meg. Jeg har funnet ut at jeg må følge magens lyster. Ellers er jeg nesten like sulten og sugen etter at jeg har spist opp.
Om det så er en sjokoladebit på en tirsdag og en bolle på en torsdag. Disse små tingene har ingenting å si i den store sammenhengen. Det er mye verre når man går amok og spiser alt en kommer over. Når alt kommer til alt, handler det om å finne en god balansegang.


I dag hadde jeg lyst på havregrøt til middag, selv om jeg også spiste det til frokost.
Dermed ble det en stor bolle havregrøt toppet med proteinfluff, bananbiter, go raw cookies (disse) og peanøtter, sammen med et eple og en salat med spinat, tomat, gul paprika, rødløk, erter, indisk kylling og sennepsdressingen.
En merkelig, men veldig god miks.

Proteinfluff
Ha 100 g frosn bær i en bolle, jeg brukte bringebær, sammen med 0,5 dl melk og 20 g jordbærprotein.
Miks med en kjøkkenmaskin eller el-visp til du får en luftig og fin konsistens.

Indisk kylling
Til 4 kyllingfileter blander du sammen 3 -4 ss olje, gjerne peanøttolje om du har det, 1 ts spisskummen, 1 ts hvitløk, 1 ss tandoori masala krydder, 1/2 ts malt muskat, 1 ts chili og 1/2 ts gurkemeie.
Legg kyllingen i marinaden i minimum 1 time.
Ovnsbak kyllingen med marinaden på 150 grader i 35 -50 minutter avhengig av størrelsen på kyllingen. Eventuelt kan kyllingen også stekes i panne.

Sennepssaus
Bland sammen 1 ss dijon sennep, 1 ss eddik, litt persille og hakket hvitløk.
Denne dressingen gjør all salat mer spennende.

Ha en fortsatt flott mandag :grin:
Kristine

16 kommentarer
    1. er som å lese om mege selv på anoym oppfor her! angående overspising
      om du kunne ha fortalt hvordan du fikk deg ut av det og fikk en slik fin balanse?
      du er flott kristine, og et kjempe flott forbilde i holdninger til seg selv,mat og generelt! 🙂

    2. Super inspirerende å lese bloggen din Kristine! Vet hva jeg skal lage meg til frokost i morgen:D he he.. Men et spørsmål. Syntes å huske at du tok utdanning innen ernæringsfysiologi for en stund tilbake. Gav du deg med det eller er du ferdig:)?

    3. Får jeg lov å spørre hvordan du kom deg ut av overspising? Jeg sliter så innmari med det, og aner ikke hva jeg skal gjøre for å jobbe meg ut av det. Det gjelder egentlig nesten all type mat, hvis jeg ikke tvinger meg selv til bestemte mengder kan jeg spise og spise og spise OG spise uten å bli mett før magen nesten sprekker, og da er jeg egentlig heller ikke mett, bare oppblåst. Føler nærmest at jeg må nekte meg de tingene du sier man ikke skal nekte seg, for spiser jeg en sjokoladebit på en tirsdag, spiser jeg ikke bare en bit, men en hel plate. Var ganske “flink” en periode, og det ble nærmest en vane å spise mindre, men så slapp jeg opp for et par måneder siden, og har gått opp nesten 10 kg. Føles ikke bra.

    4. Hei! Jeg har et lite spørsmål. Når spiser du quest-barene? Er det feks et lurt måltid etter en treningsøkt?

    5. Her startet dagen med eksamen.. Kanskje ikke den beste starten på uka, men så UTROLIG deilig å endelig være ferdig 😀 Så kan jeg slappe av med god samvittighet noen kvelder fremover 🙂
      Ønsker deg en fin uke!

    6. Så fantastisk å se at noen innrømmer sannheten: nemmelig at det er lov med sjokkis en gang i blandt selvom det ikke er lørdag, og at det viktigste er alt det andre som blir spist;)!

    7. Merker godt på middagene dine at du blander godt etter hva du har lyst på – jeg tror det er lurt!
      Og det å unne seg ting for å unngå de spisekickene man ofte får (spesielt etter å ha ligget litt lavt på maten..)
      Jeg prøver meg på å spise litt ting jeg ikke har ”hatt lov til” før, som tebriks eller rundstykker til frokost til tross høyt energinivå, og selv om det gir litt dårlig samvittighet ser jeg på det som en seier til friske meg: D Elsker at du deler balansegangen din, det hjelper på når andre sliter. Om jeg føler jeg spiser ”for mye” går jeg ofte inn her – for dine porsjoner er som regel veldig like mine:P
      Tusen takk for at du skriver som du gjør og er som du er, det er til stor hjelp for både meg, og sikkert mange andre der ute. Håper du får en flott uke <3

    8. Thea:
      Du, jeg skal ærlig innrømme at juleduken har vært der siden i fjord! Så nå er jeg klar for årets jul uten å gjøre noe som helst 😉
      Ha en god uke du også Thea 🙂

    9. Det så kjempe deilig ut:) Viktig å følge kroppen og ikke bare fornuften (selvom havregrøt ikke akkurat er det værste). Har du virkelig ønsket julen velkommen allerede? hehe, måtte smile litt når jeg så noe som lignet en juleduk?:)
      Ønsker deg en fin mandag og ikke minst en nye uke.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg