www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

BLOMKÅLPIZZA

  • 16.10.2013, 17:57



Siden det er lillelørdag og vi er halvveis til helg, slo jeg til med pizza til middag.
Jeg prøvde meg på blomkålbunn for første gang.
Det ble en slager :grin:
Jeg skal ærlig innrømme at jeg var skeptisk, men smaken var kjempe god og bunnen ble sprø.
Jeg spiste opp hele pizzaen.
Med denne oppskriften kan jeg spise super sunn pizza hver dag!



Blomkålpizza
For en sulten eller to småspiste.

Bunn
1 blomkål, ca 150 g
1 egg
100 g cottage cheese
2 ss mandelmel, eller annet mel
2 ss revet parmesan, kan sløyfes
 Salt og pepper

Tomatsaus
1/2 boks hadde tomater
2 ss tomatpure
1/2 ts sukrin
Oregano
Hvitløk

Topping - det du ønsker!
Jeg brukte squash, paprika, rødløk og parmesan

Del blomkålen i biter og kjør i foodprosessor til du har små biter. Du kan også rive blomkålen.
Mos cottage cheese med en stavmikser eller bruk en gaffel. Ha i egg, mandelmel, krydder og blomkål.
Fordel blandingen utover en bakplate og stek på 225 grader i 20 - 25 minutter nederst i ovnen.

Bland sammen alle ingrediensene til tomatsausen.
Når pizzabunnen er ferdig stekt, smører du over tomatsaus og har på ønsket topping.
Stek i ytterligere 10 -15 minutter.
Nyt.


Jeg kom meg aldri på trening i går.
Kvelden ble isteden tilbrakt i sofaen med PØ mens vi så på Sleepy Hollow. Jeg er tydeligvis blitt hektet på den serien!
Da jeg våknet i dag, kriblet det i hele kroppen etter en treningsøkt.
Jeg dro like så godt til gymmet med en gang :mrgreen: For en start på dagen!
Det ble en knall bra benøkt.
- Frontbøy
3 sett * 5 -7 repetisjoner
- Knebøy
2 sett * 10 repetisjoner
- Leg extension
2 sett * 10 repetisjoner
- Markløft
2 sett * 5 -6 repetisjoner
- Leg curl
2 sett * 9 -10 repetisjoner


Dere har klag sånn på at jeg ikke har på meg sminke på de fleste bildene mine.
Vel, here it is! I dag er masken på.
Nå er det kinotiden.
Lillelørdag på sitt beste!
Ha en herlig onsdagskveld.


Kristine

Lovelyliller.com

16.10.2013 kl. 18:06
Blomkålsbunn er blitt veldig populært for folk som ønsker lavkalori pizzabunn. Godt er det også! Jeg bruker bare vanlig ost og egg sammen med bk. i min bunn, men hørtes gøy ut med CC. Looove CC ^^ Så godt ut!

Silje M

16.10.2013 kl. 18:31
Kan man bruke Brokkoli istedet for blomkål? Kjenner man blomkål smaken mye?

ritahobbyfoto

16.10.2013 kl. 19:43
nammm..

Hilde

16.10.2013 kl. 20:09
Trist å høre at noen klager på det ang sminke,for jeg syns du er nydelig uten også ❤️

Camilla teigen

16.10.2013 kl. 20:11
Er det virkelig noen som KLAGER over at du ikke har sminke på?! Synes det er fantastisk jeg! Endelig noen som tørr! Jeg synes du er like fin uten altså! ;)

Silje

16.10.2013 kl. 20:27
Så geniiiialt!! Har blitt hekta på tunfiskpizza. Nå blir sikkert dette det neste :)

Men har ikke foodprocessor :/ Funker blender?

Hilde M

16.10.2013 kl. 20:38
wow! dette må jeg virkelig prøve! :D ser kjempegodt ut! :) Tusen takk for tips!

Lisa

16.10.2013 kl. 21:28
Haha klager på at du ikke bruker sminke?!! Det er jo bare et pluss! Ikke trenger du sminke heller :)

Amalie

16.10.2013 kl. 21:44
Takk for super oppskrift! skal testes ut i morgen :)

Du er nydelig - med eller uten sminke! ELSKER bloggen din - det er den første nettsiden jeg sjekker når jeg slår på dataen^^

Margrethe

16.10.2013 kl. 22:19
Alltid like fin! :)

Gleder meg til å teste denne pizzaen!

Kos deg/dere på kino! :)

Jona

17.10.2013 kl. 00:34
Å herlig! Dette må testes en dag!

En annen bunn som jeg kan anbefale er min trofaste kombo:

5ss kikertmel, 3ss mandelmel, 3ss kruskakli, 2 egg, 3ss revet ost 2ss kesam,

oregano og rosmarin. Jeg moser alt sammen med stavmikser.

Smør tynt på bakepapir og forstek i 5-7min. Blir sprø og god! :)

Ha en fortsatt fin uke Kristine. Du inspirerer som alltid!

ps: du er strålende vakker både med og uten sminke! ;)

Cicci

17.10.2013 kl. 07:32
Åhh vad smarrigt! Brukar också göra min pizza på blomkål, men mitt recept ser lite annorlunda ut:

För 1 plåt:

4 st äggvitor (ca: 1,3 dl)

30 g Bake Pro (eller annat bakprotein)

100 g kvarg (jag använde 0,1 %)

1 dl mixad (rå)blomkål (uppmätt efter att du mixat och pressat ur vätskan)

1/2 dl Pofiber

1/2 msk fiberhusk

1/2 tsk bakpulver

Kryddor, t.ex. oregano etc

Sätt ugnen på 220 grader

Vispa upp äggvitorna till ett hård skum, tänk maräng. Tillsätt ytligare ingredienser och vispa försiktigt, använd gärna en slev i slutet.

Kleta ut smeten på ett bakplåtspapper. Kan vara smart att smöra det lite innan med t.ex lite rapsolja.

In i ugnen ca: 15-30 min (beror på ugn) tills det har fått en fin, gyllende yta.

Ta ut och låt svalna

På med topping och in i ugnen: 200 grader 5 ? 10 min (tills osten har smält)

För pizzabotten: E=190 kcal, P= 35 g, K= 9 g, F= 1g

Ingvild

17.10.2013 kl. 08:26
Den så jaggu god ut!

Men; hvor lenge varer ca treningsøktene dine(de hvor du ikke kjører cardio)? Jeg bruker å beregne en drøy time, men det er liksom aakkurat så det passer uansett hvor mange eller få reps og sett jeg har, hahahaha

Marie

17.10.2013 kl. 11:16
Namnam! Tunnfisk pizza anbefales også virkelig! Fantastisk god, sprø og saftig :D

http://fitliving.blogg.no/1376937588_oppskrift_tunfiskpizz.html

Mona

17.10.2013 kl. 18:06
Tusen takk for en kjempe bra blogg.:-) Og du er vakker uten sminke også!:-)

unique

19.10.2013 kl. 11:18
Hvorfor rynker du panna alltid på bildene? Du får fort rynker da

Kristine

19.10.2013 kl. 11:29
unique:
Om du mener så.
Rynker er vakkert, det er et tegn på livets gang :)

Kristine

19.10.2013 kl. 11:50
Ingvild:
Jeg gjør nesten aldri kardio.
Styrkeøktene tar alt fra 30 -50 minutter :)

Kristine

19.10.2013 kl. 11:50
Cicci:
Takk for tipset, det skal testes :)

Kristine

19.10.2013 kl. 11:50
Jona:
Det blir nok pizza i kveld, da skal jeg teste oppskriften din :)
Tusen takk.

Kristine

19.10.2013 kl. 11:51
Amalie:
For en herlig kommentar, tusen hjertelig takk Amalie :)

Kristine

19.10.2013 kl. 11:51
Lisa:
Det er alltid noen som finner et aller annet å klage på ;)

Kristine

19.10.2013 kl. 11:51
Silje:
Blender fungerer nok like bra, ja :)

Kristine

19.10.2013 kl. 11:52
Camilla teigen:
Jeg er jo meg uansett, med sminke eller ei ;)

Kristine

19.10.2013 kl. 11:52
Silje M:
Det vil jeg tro du kan :)

Mia

20.10.2013 kl. 23:12
Takk for fin-fin oppskrift!!! :)

jeg har prøvd den to ganger allerede... men får ikke til at bunnen blir sprø!!! :(

Blir kun sprø i kantene liksom... hva kan jeg ha gjort feil?

Steiker på nederste rille som du sa.. kan det være at den er for tykk?

Kristine

22.10.2013 kl. 12:06
Mia:
Prøv å stek den lenger, eventuelt lag bunnen tynnere.
Du steker den nederst i ovnen? Om du bruker en baklate kan det også være bedre med en rist :)

Mari

08.04.2014 kl. 21:12
Min blir heller ikke sprø.. Den kan ikke bli tynnere eller steke lenger, men må den bli kald før du tar på fyllet?

Ingrid T

20.05.2014 kl. 20:44
Mmmmmmmm denne var overraskende god! Skal steke litt tynnere bunn neste gang ;)

Kristine

21.05.2014 kl. 20:02
Ingrid T:
Så herlig å høre. Ja, lag bunnen tynn og fin. Og stek den gjerne på nederste rille :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits