I DAG

Hei dere.
Jeg er på besøk hos min kjære familie.
Kameraet var med på reisen, men det er selvfølgelig utladet.
Isteden blir det en mobil-oppdatering fra dagen i dag.


Min elskverdige proteinkaffe kommer jeg aldri utenom!
Jeg har en boks med MyoProtein som står hos min mor, slik at jeg alltid kan lage meg proteinkaffe når jeg er på besøk.
Som jobbsnacks i dag ble det tørket mango, noen sjokoladebiter, eple, druer og en stor kopp proteinkaffe.


Ettersom det er så fint vær, benyttet jeg anledningen til å ta turen ut.
Jeg vil kalle det en hviledag. Dagens aktivitet ble en tur opp og ned til vannet, en gåtur på rundt 30 minutter.
Det er så deilig å speide utover fjorden. Ren tanketerapi.  


Er dere som meg?
Blir hoppende glad av solskinn :grin:
Jeg elsker sol! Det gjør meg heller ingenting at temperaturen er steget rundt ti grader. Mr. vinter kan gjerne vente en liten stund til.


Jeg har testet en ny is i dag.
Hennig Olsen i smaken Crème cappuccino med sjokoladebiter.
Crème peanøtt og karamell og Crème brownies melkesjokolade er fortsatt favorittene mine fra Hennig Olsen, men denne var også veldig god.
Nå skal det sies at jeg er veldig glad i is, alle typer og smaker.
Jeg har hittil aldri smakt en is jeg ikke har likt. Is er nok min største synd!


Jeg har også bakt knekkebrød.
Det er altså knekkebrødet jeg holder i hånden, om dere ikke ser det.
Alle ledningene jeg går rundt med om dagen, er fordi jeg har fem elektroder på brystet som måler hjerterytmen min.


Mine nystekte knekkebrød spiste jeg med brunost og jordbærsyltetøy.
Hjemmelaget knekkebrød er så fantastisk godt!
Også er det veldig enkelt å lage. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke gjør det oftere!


Jeg laget middag til hele familien, asiatisk sweet chili laks med valnøtter, wokkede grønnsaker, poteter og urtesaus.
Det er alltid moro å lage mat til flere enn kun seg selv.
Ekstra gøy er når min sunne mat blir tatt godt imot hos både liten og stor.


Start med potetene.
Vask dem og ha i en kjele med vann. Kok i cirka 25 minutter avhengig av størrelsen.
Sett ovnen på 175 grader.
Legg laksestykker i en ildfast form, ha over sitronsaft, sweet chili saus, finhakket hvitløk og valnøtter. Stek i 12 minutter. Har du frossen fisk, må den steke i 5 -10 minutter ekstra.
Mens fisken er i ovnen gjør du klar grønnsaker og saus.
Ha litt smør i en kjele. Til 3 dl saus brukte jeg 1 ss meierismør. Tilsett 1 terning fiskebuljong, 0,5 dl vann og 1 ss maizena. Rør godt rundt til sausen er jevn. Tilsett 1 dl melk og ytterligere 1,5 dl vann. Kok opp og smak til med sitronsaft og pepper.
Kutt ønskede grønnsaker i biter. Jeg brukte brokkoli, aubergine, paprika og rødløk. Ha litt olje i en panne, tilsett finhakket chili, hvitløk og ingefær og fres et halvt minutts tid. Ha så i grønnsakene og la det frese i 3 -4 minutter.
Server.
En nydelig middag med masse deilige asiatiske smaker.

Resten av dagen skal nytes med familien.
Familie og de jeg er glad i er veldig viktig for meg. Når jeg først er på besøk, må tiden brukes best mulig.
Ha en herlig torsdag :grin: Helgen er rett rundt hjørnet!

Kristine

32 kommentarer
    1. Therese:
      Dette er bare en rutinesjekk.
      Som jeg skrev til Karoline har jeg en slitasjeskade etter spiseforstyrrelsen. Det går stort sett helt bra i uten at jeg merker noe særlig til det så lenge jeg tar godt vare på meg selv. I perioder hvor jeg stresser mye, spiser dårlig, er lite aktiv, sover lite, osv så slår det inn. Da hopper hjerte over noen slag, jeg sliter med pusten og svimer av.

      Ta vare på dere selv <3

    2. Karoline:
      Jeg har en slitasjeskade etter spiseforstyrrelsen. Jeg var veldig syk fra 11 -15 årsalderen. Det går stort sett helt bra i hverdagen så lenge jeg tar godt vare på meg selv. I perioder hvor jeg stresser mye, spiser dårlig, er lite aktiv, sover lite, osv så slår det inn.
      Håper det går bra med deg 🙂

    3. Anonym:
      Det er en utdannelse, ja. Men jeg tar også en bacholor i ernæring, da jeg føler at jeg trenger og vil ha mer kunnskap.
      Jeg er diplomert fra Pauluns näringscenter.

    4. Tror is må være min store synd også, men tenker du kunne vært mye verre 😉
      Blir alltid så sulten av å komme innpå bloggen din jeg, du har så mye gode oppskrifter på god mat 🙂

    5. Som vanlig, inspirerende og apetittvekkende. Håper alt er bra med hjertet ditt <3 Og at du får en topp helg! Klem!

    6. Hei!
      Jeg lurte på en ting; du er kostholdsveileder? kunne du fortalt litt om utdannelsen /hvordan du blir det?:-) kurs eller noe?

    7. Jeg mener å huske at Kristine har et svakt hjerte som er en årsak av spiseforstyrrelsen hun hadde som barn.
      Jakken din var så fint. Hvor er den fra?
      Kos deg med familien 🙂

    8. Hei! Fant bloggen din for en uke tilbake, og har vært innom hver eneste dag siden! Utrolig inspirerende blogg du har og veldig annerledes fra de andre syntes jeg. Du er så positiv! Kommer absolutt til å følge denne bloggen videre:)

    9. Elsker også is! Akkurat nå fortiden elsker jeg Créme isen med banan og sjokolade smak, ahh det er så godt! haha. Den litt sunnere middagen sog også veldig god ut!

    10. hvorfor har du det? jeg ha hatt problemer med hjertet, har du også det og evt hvorfor?

    11. Høres ut som en fantastisk dag 🙂 Du er en sann inspirasjon, Kristine! Kan jeg spørre hvorfor du måler hjerterytmen din?
      Ha en fin dag videre, nyt den til det fulle. Viktig å ta vare på nære og kjære <3

    12. Midt oppi alt har du det fineste og mest smittende smile. Du er et forbilde du =)=)

    13. etsprekereliv:
      Det er alltid godt å komme hjem til barndomshjemmet for et par dager.
      Kos deg i kveld du også Margrete 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg