GRESSKARPAI


Gresskar er rett og slett fantastisk.
Etter at jeg laget masse gresskarpuré, les mer her, har jeg testet ut gresskar i alt fra kesam og havregrøt til salatdressing og kaffe.
For å si det pent, det meste har ikke vært fult så vellykket.


I dag prøvde jeg meg på gresskarpai.
Gresskarpai er en tradisjonell dessert i USA og Canada. Paien er ikke fult så vanlig i Norge enda, men gresskar og gresskarpai blir stadig mer brukt her også.
Tradiskjonelt består gresskarpai av et gresskarbasert fyll, bakt i et paiskall, smaksatt med muskatt, kanel, nellik og ingefær.
Med denne informasjonen, som jeg forøvrig fant på Wikipedia, laget jeg min egen versjon.
Sprø bunn og mykt fyll. Sukkerfritt, proteinrikt og veldig godt.
Krydrene i gresskarpaien gjør at det lukter jul i hele huset.
Det er første gangen jeg har spist gresskarpai, og det blir ikke den siste – så godt!

Gresskarpai
4 små former med diameter på 8 cm.

Bunn
40 g kokosmel
2 ss sukringold
1 egg
1/3 ts vaniljepulver
Cirka 0,5 dl melk

Fyll
500 g gresskarpuré, eventuelt mos av søtpotet eller banan
100 g cottage cheese
3 eggehviter
3 ss sukrin gold, eventuelt sukrin
1/2 ts kanel
1/4 ts ingefær
1/4 ts nellik
1/4 ts muskatnøtt

Start med bunnen.
Bland sammen kokosmel, sukrin og vaniljepulver.
Tilsett egget. Ha så i melk, litt og litt av gangen til det blir en tykk masse.
Trykk massen utover i 4 små former, jeg brukte crême brulé former med 8 cm i diameter, eller eventuelt en stor form.

Lag så fyllet.
Blend alle ingrediensene i en foodprosessor eller med en stavmikser.
Hell massen over bunnen.
Stek på 170 grader i 30 minutter.
La paiene avkjøle seg litt før du server.


Da er det bare å nyte hver munfull.
Lukk gjerne øynene og ta frem juleminnene :grin:
Ha en herlig søndagskveld.

Kristine

14 kommentarer

Siste innlegg