MEATFREE


Da er det mandag :grin: Hurra!!
Jeg er klar for å sette i gang en ny og herlig uke, med mange spennende gjøremål og masse energi. Håper du er det samme.
Her blåste det forferdelig surt i dag. Det var bare å pakke på seg høstjakken og tulle seg inn i skjerfet.
Selv om jeg ikke liker at gradestokken går nedover, elsker jeg den friske og deilige høstluften! Noe positivt er det i alt.


Mandag bringer også Meat Free Monday!
Jeg laget en grønn og skjønn spinat- og brokkolisuppe.
Mens suppen kokte rørte jeg inn egg. Det gjorde at den ble kremet og fyldig.
På toppen har jeg fetaost og grillet paprika.
Masse deilige smaker.


Spinat- og brokkolisuppe
Ha litt olje i en kjele og fres finhakket hvitløk, ingefær, basilikum og hakket løk. Du kan bruke tørket krydder isteden om du ønsker det.
Når løken er gyllen har du i godt med spinat, brokkolibuketter, buljongterning og vann.
Kok til grønnsakene er møre. Kjør så suppen jevn med en stavmikser eller en foodprosessor.
Rør inn rå egg og kok opp suppen.
Server.


Til dessert laget jeg vaniljemousse med karamelliserte nøtter og en questbar i browniesmak.
Karamelliserte nøtter er kjempe enkelt å lage og så godt!

Vaniljemousse
Smelt 1 gelatinplate i 3 ss varmt vann.
Stivpisk 1 eggehvite, spar på eggeplommen.
Bland sammen 1 scoop vaniljeprotein med 3 ss gresk yoghurt eller kesam og 1 eggeplomme. Du kan sløyfe eggeplommen om du vil spare kaloriene, men den gir en gulaktig farge og en ekstra god smak. Tilsett gelatinen.
Vend vaniljeblandingen inn i eggehviten og sett i fryseren i 20 minutter, eventuelt i kjøleskapet i 1 timestid.


Karamelliserte nøtter
Du trenger nøtter, jeg brukte mandler, og sukrin, gjerne en blanding av sukrin gold og vanlig sukrin. Tilsett også gjerne litt vaniljepulver for en ekstra god smak.
Sett en panne på middels til høy varme. Når pannen er varm har du i nøttene og sukrin. Rør om til sukrinen smelter og karamelliserer seg, det tar ikke mange sekundene.
Ha massen over på et bakepapir. I løpet av noen få minutter vil massen stivne og da kan du hakke de karamelliserte nøttene i biter.
Disse er kjempe gode å spise som de er, eller til å strø over havregrøten, kesamen eller moussen.


Nå skal jeg komme meg på trening.
Jeg har hatt treningsfri hele helgen og ladet opp til en hard og tung benøkt i dag.
Let’s do it – jeg gleder meg!
Ha en fantastisk uke.
Vær stolt over deg selv og gled det over hver dag :grin:
Fortsatt god mandag.

Kristine

16 kommentarer
    1. Therese M:
      Ble det spinatsuppe på deg? Håper det smaker.

      Det er ikke noe veldig spesielt med Quest. De smaker godt, har et godt næringsinnhold og inneholder for det meste naturlige ingredienser. De fleste av dem er også søtet med stevia. For min del så er det nok smaken. Jeg har alltid noen liggende i vesken 🙂

    2. Anonym:
      Om det ikke er min oppskrift er det vanskelig å si hva som er riktig eller galt, men jeg vil tro at den skal i røren.

    3. Hei.
      Jeg så en oppskrift på fitnessbloggen, sjokolademuffins. Er det sånn at kesamen skal i røra eller er det toppingen?
      🙂

    4. Karmalliserte mandler er allerede laget Kristine 🙂 Det ble veldig godt. Igjen takk for gode oppskrifter 🙂

    5. Her var det masse som fristet, men det som fanget meg var at du var en veldig positiv jente, du fant alltid noe positive i noe som kanskje er mindre postivt for noen.
      Stå på videre

    6. Den suppa kom akkurat i riktig tid! Det blir spinatsuppe her i gården også!
      Jeg lurer på hva som er så bra med Questbar? Ser at det er flere som spiser denne, men hva er så bra med den, og hva skiller den fra andre proteinbarer eller naturlige matvarer?

    7. Digger deg, og digger bloggen din, men det svir litt i auga når eg leser “meetfree”:) Trur nok det skal stå “meat”:) Men maten såg digg ut, og eg elsker at du har innført kjøttfri mandag!:) Herlig for oss som ikkje spiser kjøtt å få inspo!:)

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg