DAGENS MENY

Hei dere.
Håper dere alle har hatt en super onsdag!
For min del har den vært hektisk, men innholdsrik .
Mye å gjøre eller ei, mat må man ha :grin:
Dagens middagsmeny bestod av tunfiskboller med grønt og skjønt tilbehør, og en frukttallerken.


Før dressingen helles på….


Etterpå….
Alt er bedre med dressing!

Tunfiskboller
1 egg
1 boks tunfisk, ca 150 g
1 hvitløksfedd
Finhakket chili, jeg brukte 1/3 chili
1 ss finhakket ingefær
1/2 ts fiberhusk, eventuelt annen tørrvare

Klem ut vannet av tunfisken og tilsett de resterende ingrediensene.
Jeg brukte stavmikseren, men du kan også blande med en gaffel.
Form boller. Det lønner seg å ta litt kaldt vann på hendene slik at deigen ikke fester seg.
Sett bollene på en bakplate og stek på 180 grader i 12 -15 minutter.
Lag gjerne mange tunfiskboller, så har du til lunsj i morgen!

Dressing
1 ss dijon sennep
1 ss sesamolje, kan sløyfes
1 ss næringsgjær* eller revet ost
2 ss hvitvinseddik
1 ss sitronsaft

Bland sammen alle ingrediensene og hell over salaten.

Salaten består av squash som jeg har spiralizert (jeg brukte denne geniale spiralizeren ), gul og rød cherrytomat og avokado.

*Næringsgjær, også kalt nutritional yeast, jeg bruker denne fra iHerb, er pulverisert uaktivt gjær. Det smaker omtrent som ost og er perfekt over salaten, i dressinger, på pizzaen eller lignende. I tillegg inneholder næringsgjær masse næring, deriblant mye B-vitaminer, spesielt B12, fiber, jern, essensielle aminosyrer og folsyre.


Nå står dette lekre fruktfatet foran meg.
Sharon, eple, kiwi, klementin, frosne bjørnebær og vannmelon – godt!
Ha en herlig kveld!

Kristine

22 kommentarer

Siste innlegg