www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

NYBAKT TIL HELGEN

  • 26.02.2014, 18:02



Til helgen er det fastelavn.
Selve ordet fastelavn kommer i følge Wikipedia fra det nederlandske ordet 'dagen før fasten'.
Jeg faster ikke, men boller takker jeg ikke nei til :razz:


Disse er glutenfrie, sukkerfrie og ekstremt gode.
Bollene ble fantastisk gode. Luftige og saftige. Ikke langt unna originalversjonen med smør, sukker og hvetemel.
Disse smelter i munnen!
Spis bollene som de er, fyll dem med krem og syltetøy, mandelmasse eller noe annet godt.
Håper du lar deg friste!



NYDELIGE BOLLER

1 boks kesam
3 dl varmt vann, eventuelt melk
100 g bakeprotein, eventuelt mer mel
50 g gjær
500 g mel, jeg brukte 250 g bokhvetemel, 50 g fiberfin og 200 g havremel
100 g sukringold
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts vaniljepulver
1 ss fiberhusk
5 ss smeltet kokosmør eller meierismør

Bland kesam med vann, fiberhusk og bakeprotein.
Tilsett smeltet kokossmør.
Rør så inn gjær, kardemomme, vaniljepulver og sukringold.
Ha så i melet.
La deigen heve i 40 minutter.
Trill så boller og la de heve i ytterligere 20 minutter.
Stek på 225 grader i 12 minutter.
Nyt.


Normalt fylles fastelavnsboller med mandelmasse og / eller pisket krem og syltetøy.
Jeg sparer kremen til helgen.
I dag serverte jeg dem med brunost og syltetøy.
Lune boller som får brunosten til å smelte.
Mmmm.....


Da er det bare å ønske fastelavn velkommen :grin:
Ha en riktig god onsdag så lenge.

Kristine ♥   
 

Charlotte

26.02.2014 kl. 18:26
STØTT BRUNOSTEN! Jee

Ingrid

26.02.2014 kl. 18:32
Åh, gud så fristende! Fikk helt vann i munnen her nå! Du kan dette med bakst, Kristine! ;) Eller egentlig med mat forøvrig! Hadde jeg enda hatt dine kokkeferdigheter! Flinka :) Ha en strålende fin onsdagskveld! :)

Lovelylillers sunne oppskrifter

26.02.2014 kl. 19:07
Så kjempegode ut. Elsker fastelavns boller :D

janne

26.02.2014 kl. 19:38
jeg vil ta en bit. de ser så gode ut!!

Marita

26.02.2014 kl. 20:05
Kan du lage disse med annet mel enn bokhvetemel?

Kristine

26.02.2014 kl. 20:21
Marita:
Ja, du kan bruke annen tørrvare som hvetemel, speltmel, havremel eller lignende :)

Kristine

26.02.2014 kl. 20:21
janne:
Jeg sender over en bit ;)

Kristine

26.02.2014 kl. 20:22
Ingrid:
Så hyggelig å høre Ingrid. Det er alltid veldig koselig med slike tilbakemeldinger.
Ha en god kveld du også :)

Kristine

26.02.2014 kl. 20:22
Charlotte:
Det er jo så godt! :)

Kristine

26.02.2014 kl. 20:30
Lovelylillers sunne oppskrifte:
Ja, kjempe godt! Jeg spiser 1 nå :)

Anonym

26.02.2014 kl. 20:43
Ok..det så godt ut!

Etter en lang og hard dag så jeg en ny dreamis i handledisken; blåbær med sjokokjeks. Kjøpte den og spiste hele :/ føler meg litt dritt nå som spiste hele..også på en onsdag - er det ille?!

silje m

26.02.2014 kl. 21:20
Har du noen bolle oppskrift(er) som ikke trenger heving?

Anonym

26.02.2014 kl. 22:16
Hvor mange fikk du ? Og hvor mye kalorier er det i hver ? Ser veldig gode ut ! :)

vireiser

27.02.2014 kl. 01:29
Åh brunost og rundstykker... *savn*. Kan nesten ikke gå inn på bloggen din lenger. Savner å lage min egen mat når jeg er på tur! Dette skal prøves i Mai...

Camilla

27.02.2014 kl. 10:23
Hei :)

hva synes du om næringsinnholdet i disse barene?

http://www.sponser.ch/display.cfm/id/101032

Anja Karine Bjørnsen

27.02.2014 kl. 12:31
Åe! De så deilige ut. Skal prøve dem ut til helgen :)

Kristine

27.02.2014 kl. 15:31
Anja Karine Bjørnsen:
Gjør det, håper det smaker :)

Kristine

27.02.2014 kl. 15:32
Camilla:
Det er vanskelig å si når det står på tysk. Men ser at de inneholder palmefett. Det ville jeg holdt meg unna.

Kristine

27.02.2014 kl. 15:32
vireiser:
Da blir det godt med hjemmelaget igjen etter hvert kan jeg tenke meg :)

Kristine

27.02.2014 kl. 15:33
Anonym:
Jeg regner ikke kalorier, så det vet jeg ikke.
Fikk 12 boller :)

Kristine

27.02.2014 kl. 15:33
silje m:
Sjekk ut linkene, det er ikke alle der som trenger heving :)

Kristine

27.02.2014 kl. 15:34
Anonym:
Det dummeste du gjør er å kaste bort energi på noe som du ikke får gjort noe med.
Nei, det er ikke ille. Sånt skjer oss alle :)

27.02.2014 kl. 16:21
Tror du det går fint å lage de uten bakepro? Evt. bytte de ut med noe annet hvis man ikke har det?

momoiro-chan (@jannemnaess)

28.02.2014 kl. 09:47
Disse ser jo helt nydelig ut. Tror jeg skal bake litt til helgen! Det er jo perfekt med nybakte boller med brunost og syltetøy til helgefrokosten :)

Kristine

01.03.2014 kl. 11:35
momoiro:
Ja, nystekt til frokosten er en fest uansett :)

Kristine

01.03.2014 kl. 11:45
Anonym:
Ja, jeg vil tro du kan bytte ut bakepro med annen tørrvare :)

Helene w

01.03.2014 kl. 13:39
Kan jeg bruke noe annet enn vaniljepulver? som vaniljesukker eller noe? Tenker å prøve meg på disse i morgen :D

Kristine

01.03.2014 kl. 18:36
Helene w:
Vaniljesukker kan brukes, ja.
Kos deg med bakingen :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits