www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

NYBAKT TIL HELGEN

  • 26.02.2014, 18:02



Til helgen er det fastelavn.
Selve ordet fastelavn kommer i flge Wikipedia fra det nederlandske ordet 'dagen fr fasten'.
Jeg faster ikke, men boller takker jeg ikke nei til :razz:


Disse er glutenfrie, sukkerfrie og ekstremt gode.
Bollene ble fantastisk gode. Luftige og saftige. Ikke langt unna originalversjonen med smr, sukker og hvetemel.
Disse smelter i munnen!
Spis bollene som de er, fyll dem med krem og syltety, mandelmasse eller noe annet godt.
Hper du lar deg friste!



NYDELIGE BOLLER

1 boks kesam
3 dl varmt vann, eventuelt melk
100 g bakeprotein, eventuelt mer mel
50 g gjr
500 g mel, jeg brukte 250 g bokhvetemel, 50 g fiberfin og 200 g havremel
100 g sukringold
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts vaniljepulver
1 ss fiberhusk
5 ss smeltet kokosmr eller meierismr

Bland kesam med vann, fiberhusk og bakeprotein.
Tilsett smeltet kokossmr.
Rr s inn gjr, kardemomme, vaniljepulver og sukringold.
Ha s i melet.
La deigen heve i 40 minutter.
Trill s boller og la de heve i ytterligere 20 minutter.
Stek p 225 grader i 12 minutter.
Nyt.


Normalt fylles fastelavnsboller med mandelmasse og / eller pisket krem og syltety.
Jeg sparer kremen til helgen.
I dag serverte jeg dem med brunost og syltety.
Lune boller som fr brunosten til smelte.
Mmmm.....


Da er det bare nske fastelavn velkommen :grin:
Ha en riktig god onsdag s lenge.

Kristine ♥   
 

Charlotte

26.02.2014 kl. 18:26
STTT BRUNOSTEN! Jee

Ingrid

26.02.2014 kl. 18:32
h, gud s fristende! Fikk helt vann i munnen her n! Du kan dette med bakst, Kristine! ;) Eller egentlig med mat forvrig! Hadde jeg enda hatt dine kokkeferdigheter! Flinka :) Ha en strlende fin onsdagskveld! :)

Lovelylillers sunne oppskrifter

26.02.2014 kl. 19:07
S kjempegode ut. Elsker fastelavns boller :D

janne

26.02.2014 kl. 19:38
jeg vil ta en bit. de ser s gode ut!!

Marita

26.02.2014 kl. 20:05
Kan du lage disse med annet mel enn bokhvetemel?

Kristine

26.02.2014 kl. 20:21
Marita:
Ja, du kan bruke annen trrvare som hvetemel, speltmel, havremel eller lignende :)

Kristine

26.02.2014 kl. 20:21
janne:
Jeg sender over en bit ;)

Kristine

26.02.2014 kl. 20:22
Ingrid:
S hyggelig hre Ingrid. Det er alltid veldig koselig med slike tilbakemeldinger.
Ha en god kveld du ogs :)

Kristine

26.02.2014 kl. 20:22
Charlotte:
Det er jo s godt! :)

Kristine

26.02.2014 kl. 20:30
Lovelylillers sunne oppskrifte:
Ja, kjempe godt! Jeg spiser 1 n :)

Anonym

26.02.2014 kl. 20:43
Ok..det s godt ut!

Etter en lang og hard dag s jeg en ny dreamis i handledisken; blbr med sjokokjeks. Kjpte den og spiste hele :/ fler meg litt dritt n som spiste hele..ogs p en onsdag - er det ille?!

silje m

26.02.2014 kl. 21:20
Har du noen bolle oppskrift(er) som ikke trenger heving?

Anonym

26.02.2014 kl. 22:16
Hvor mange fikk du ? Og hvor mye kalorier er det i hver ? Ser veldig gode ut ! :)

vireiser

27.02.2014 kl. 01:29
h brunost og rundstykker... *savn*. Kan nesten ikke g inn p bloggen din lenger. Savner lage min egen mat nr jeg er p tur! Dette skal prves i Mai...

Camilla

27.02.2014 kl. 10:23
Hei :)

hva synes du om nringsinnholdet i disse barene?

http://www.sponser.ch/display.cfm/id/101032

Anja Karine Bjrnsen

27.02.2014 kl. 12:31
e! De s deilige ut. Skal prve dem ut til helgen :)

Kristine

27.02.2014 kl. 15:31
Anja Karine Bjrnsen:
Gjr det, hper det smaker :)

Kristine

27.02.2014 kl. 15:32
Camilla:
Det er vanskelig si nr det str p tysk. Men ser at de inneholder palmefett. Det ville jeg holdt meg unna.

Kristine

27.02.2014 kl. 15:32
vireiser:
Da blir det godt med hjemmelaget igjen etter hvert kan jeg tenke meg :)

Kristine

27.02.2014 kl. 15:33
Anonym:
Jeg regner ikke kalorier, s det vet jeg ikke.
Fikk 12 boller :)

Kristine

27.02.2014 kl. 15:33
silje m:
Sjekk ut linkene, det er ikke alle der som trenger heving :)

Kristine

27.02.2014 kl. 15:34
Anonym:
Det dummeste du gjr er kaste bort energi p noe som du ikke fr gjort noe med.
Nei, det er ikke ille. Snt skjer oss alle :)

27.02.2014 kl. 16:21
Tror du det gr fint lage de uten bakepro? Evt. bytte de ut med noe annet hvis man ikke har det?

momoiro-chan (@jannemnaess)

28.02.2014 kl. 09:47
Disse ser jo helt nydelig ut. Tror jeg skal bake litt til helgen! Det er jo perfekt med nybakte boller med brunost og syltety til helgefrokosten :)

Kristine

01.03.2014 kl. 11:35
momoiro:
Ja, nystekt til frokosten er en fest uansett :)

Kristine

01.03.2014 kl. 11:45
Anonym:
Ja, jeg vil tro du kan bytte ut bakepro med annen trrvare :)

Helene w

01.03.2014 kl. 13:39
Kan jeg bruke noe annet enn vaniljepulver? som vaniljesukker eller noe? Tenker prve meg p disse i morgen :D

Kristine

01.03.2014 kl. 18:36
Helene w:
Vaniljesukker kan brukes, ja.
Kos deg med bakingen :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits