BLÅBÆROSTEKAKE


Jeg har alltid vært glad i bær. De er små og søte med masse smak.
Da jeg fikk tak i økologiske blåbær i dag, var det en helt ny smaksopplevelse. Å, så godt! Disse bærene stiller på lik linje som norske skogsbær.
 

At blåbær er sunt, har du nok hørt får.
Dette er en real vitaminbombe!
Blåbær har et høyt innhold av flavonoider (antioksidanter) som styrker immunforsvaret vårt og beskytter mot frie radikaler. Bærene inneholder også antioksidanten antocyanin som kan forebygge hjerte- og karsykdommer.
Enkelte studier viser også at blåbær kan hemme kreftutvikling.
Dessuten smaker de så godt!
Godt for helsen og godt for smaksløkene.


Med deilige økologiske blåbær for hånden, laget jeg nydelige små blåbærostekaker.
Utrolig godt!
Denne ostekaken er uten bunn. Ostemassen er tross alt det beste :grin:
Ønsker du en bunn, kan du lage det av for eksempel 2 ss mandelmel, 1 ss kokosmasse, ¼ ts salt og væske til passe konsistens.  

BLÅBÆROSTEKAKE
Til 3

1 ss gelatinpulver, eventuelt 2 plater gelatin
0,3 dl varmt vann
80 g Philadelphia ost
50 g kesam
1 ss yacon sirup, kan byttes ut med 1 ss sukrin
½ ts vaniljepulver
1 ts sitronsaft, kan fløyes
Cirka 40 g økologiske blåbær

Smelt gelatinen i det varme vannet.
Bland sammen philadephia, kesam, yaconsirup, sitronsaft og vaniljepulver. Tilsett den smeltede gelatinen.
Rør inn blåbærene og fordel røren i 3 muffinsformer.
Sett kaldt i 1 -2 timer.


Da er det bare å hive innpå. Nam!
Håper det faller i smak.
Ha en fortsatt god torsdag.

Kristine

14 kommentarer

Siste innlegg