PULLED FAVORITT
Det ble pulled pork igjen i dag.
Så fantastisk godt!
Etter at vi laget pulled pork for første gang, se oppskriften her, har jeg desidert fått en ny favoritt. Her i huset har vi spist det fem -seks ganger de siste ukene!
Det er enkelt, sunt og ufattelig godt!
I dag serverte jeg pulled pork med hjemmelagde tortillalefser og barbeque saus.
Nydelig!
Pulled pork
1 kg svinenakke, svinestek eller annen type svinekjøtt
1liten boks tomatpure
3 dl vann
2 ss soya saus
1 ss sukrin
2 buljongterninger
1 løk
1 hele chili
5 hvitsløksfedd
1 ss røkt paprikapulver, eventuelt vanlig paprikapulver
1 ss oregano
Salt og pepper
Hakk chili og hvitløk grovt.
Del løk i terninger.
Bland sammen alle ingrediensene i en stor kjele eller form.
Legg over kjøttet.
Ha eventuelt over mer vann og væsken ikke dekker kjøttet.
Legg lokk på kjelen eller aluminiumsfolie over formen.
Sett i ovnen på 125 grader i minimum 6 timer.
Jeg satte inn kjøttet i går kveld og tok det ut i dag tidlig.
Rask barbeque saus
3 godt modene tomater i terninger, eventuelt tomater på boks
2 hvitløksfedd
1/2 chili
1/3 løk
2 ss worchestershiresaus
1 ss sukrin
1 ss soyasaus
1 ts lime
1 ts pepper
1 ts paprika pulver
Ha alle ingredisene i en blender.
Kjør til en glatt saus.
Eventuelt kan du også bruke stavmikser eller foodprosessor.
Tortillalefser
4 stykker
2 dl mandelmelk, eller annen melk
2 egg
4 ss fiberfin
2 ss mandelmel
1 ss fiberhusk
1 ts salt
Visp egg og melk godt sammen.
Tilsett resten av ingrediensene.
La svelle et par minutter.
Lag 4 rundinger på en bakplate kledd med bakpapir. Jeg måtte steke i 2 omganger.
Stek på 200 grader i 8 -12 minutter.
Dette er bare fantastisk godt.
Jeg har ingen ord som kan beskrive smakene. Nydelig!
Både jeg og PØ ble sittende å mmmm'e.
Når du lager pulled pork; husk å lage en ekstra stor porsjon slik at du har til flere måltider. Du vil ikke angre
Håper det smaker.
Kristine ♥
toril
21.05.2014 kl. 17:08Tusen takk for denne fine bloggen. Jeg er fast leser, med desverre ikke så veldig flink til å kommentere. Jeg ville bare si at jeg håper du snart blir frisk som en fisk, og at du får svar på hvorfor blodtrykket ditt er så lavt. Så over til grunnen for at jeg kommenterer i dag, for jeg lurer på om det er slik at kjøttet koker i ovnen? Skal vannet dekke hele svinesteiken. Igjen, tusen takk for denne fine bloggen, jeg har prøvd mange av oppskirftene dine, du er kjempeflink :-)
Sebastian
21.05.2014 kl. 18:35Lovelylillers sunne oppskrifter
21.05.2014 kl. 18:37GoForFit
21.05.2014 kl. 19:16Tina
21.05.2014 kl. 19:21Sebastian: Enig at man bør velge økologisk, men kjøtt er faktisk veldig sunt for menneskekroppen.
Janne
21.05.2014 kl. 19:36Sebastian
21.05.2014 kl. 19:38Sebastian
21.05.2014 kl. 19:49Kristine
21.05.2014 kl. 19:57Jeg vet ikke om du har lest noe på bloggen min. Jeg har skrevet om økologisk flere ganger og også nevnt at jeg selv spiser mesteparten økologisk, både når det kommer til kjøtt / fjærkre, og frukt og grønnsaker. Jeg er abonnent på økologiske matvarer og har nevnt dette flere ganger.
For øvrig må jeg som kostholdsrådigvier si at jeg ser hvor mange som sliter med å kun spise sunt. For mange av mine kunder blir det toppen av isberget å i tillegg skulle spise økologisk. Det blir rett og slett for mye for en del. I første omgang synes jeg det er viktig å vektlegge sunn og god mat, gjerne også økologisk om man føler seg klar for det.
Det kan være kjekt å sjekke hva du pirker på før du pirker :)
Kristine
21.05.2014 kl. 19:58Hver sin prioritering :)
Kristine
21.05.2014 kl. 19:58Vi mennesker er laget for å spise kjøtt, så det er jeg absolutt enig! :)
Kristine
21.05.2014 kl. 19:58Gjett om! :)
Kristine
21.05.2014 kl. 19:58Helt fantastisk godt :)
Kristine
21.05.2014 kl. 20:00Hei Toril. Tusen takk for at du la igjen noen ord. Det setter jeg virkelig pris på :)
Jeg regner med at jeg snart er tipp topp igjen, takk.
Kjøttet blir ikke dirkete kokt i og med at vannet ikke koker. Du trenger ikke dekke hele, men i hvert fall halvparten.
Håper det faller i smak :)
Malene
21.05.2014 kl. 20:33Jeg laget pulled pork i helgen. Alle vennene mine likte det også. Takk for oppskriften :-)
theresekristina
21.05.2014 kl. 20:39Marianne
21.05.2014 kl. 21:19Nå har jeg startet på modellfotograferingen, og ønsker å bruke "den vanlige jenta i gata" som modell. Har du noen tips til tema for fotoshoot tar jeg de gjerne i mot :) Gå inn på bloggen min for å se de foreløpige bildene!
maria
22.05.2014 kl. 07:53Sebastian
23.05.2014 kl. 18:23Kristine
24.05.2014 kl. 15:14Det skal sies at jeg også er veldig heldig. PØ lager også masse god mat.
Men du vet hva de sier. Veien til en manns hjerte kommer gjennom magen ;)
Kristine
24.05.2014 kl. 15:14Vi er helt betatt av pulled pork nå, spiser det hele tiden! :)
Kristine
24.05.2014 kl. 15:15Så utrolig koselig å høre Malene.
At oppskriftene blir brukt og godt likt er det som betyr mest for meg :)
Marthe
24.05.2014 kl. 17:02Malin
26.05.2014 kl. 19:59Takk for mange gode tips og drøssevis av motivasjon! :)
Kristine
27.05.2014 kl. 09:44Ja, det tror jeg absolutt Malin. Da vil jeg tro at du bare trenger rundt 3 timer i ovnen.
Håper det smaker. Takk for koselige ord :)