hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

PULLED FAVORITT

  • 21.05.2014, 16:52


Det ble pulled pork igjen i dag.
S fantastisk godt!
Etter at vi laget pulled pork for frste gang, se oppskriften her, har jeg desidert ftt en ny favoritt. Her i huset har vi spist det fem -seks ganger de siste ukene!
Det er enkelt, sunt og ufattelig godt!
I dag serverte jeg pulled pork med hjemmelagde tortillalefser og barbeque saus.
Nydelig!



Pulled pork

1 kgsvinenakke, svinestek eller annen type svinekjtt
1liten boks tomatpure
3 dlvann
2ss soya saus
1 ss sukrin
2buljongterninger
1lk
1hele chili
5 hvitslksfedd
1ss rkt paprikapulver, eventuelt vanlig paprikapulver
1 ss oregano
Salt og pepper

Hakk chili og hvitlk grovt.
Del lk i terninger.
Bland sammen alle ingrediensene i en stor kjele eller form.
Legg over kjttet.
Ha eventuelt over mer vann og vsken ikke dekker kjttet.
Legg lokk p kjelen eller aluminiumsfolie over formen.
Sett i ovnen p 125 grader i minimum 6 timer.
Jeg satte inn kjttet i gr kveld og tok det ut i dag tidlig.



Rask barbeque saus

3 godt modene tomater i terninger, eventuelt tomater p boks
2 hvitlksfedd
1/2 chili
1/3 lk
2 ss worchestershiresaus
1 ss sukrin
1 ss soyasaus
1 ts lime
1 ts pepper
1 ts paprika pulver

Ha alle ingredisene i en blender.
Kjr til en glatt saus.
Eventuelt kan du ogs bruke stavmikser eller foodprosessor.


Tortillalefser
4 stykker

2 dl mandelmelk, eller annen melk
2 egg
4 ss fiberfin
2 ss mandelmel
1 ss fiberhusk
1 ts salt

Visp egg og melk godt sammen.
Tilsett resten av ingrediensene.
La svelle et par minutter.
Lag 4 rundinger p en bakplate kledd med bakpapir. Jeg mtte steke i 2 omganger.
Stek p 200 grader i 8 -12 minutter.


Dette er bare fantastisk godt.
Jeg har ingen ord som kan beskrive smakene. Nydelig!
Bde jeg og P ble sittende mmmm'e.
Nr du lager pulled pork; husk lage en ekstra stor porsjon slik at du har til flere mltider. Du vil ikke angre :grin:
Hper det smaker.


Kristine

toril

21.05.2014 kl. 17:08
Hei Kristine!

Tusen takk for denne fine bloggen. Jeg er fast leser, med desverre ikke s veldig flink til kommentere. Jeg ville bare si at jeg hper du snart blir frisk som en fisk, og at du fr svar p hvorfor blodtrykket ditt er s lavt. S over til grunnen for at jeg kommenterer i dag, for jeg lurer p om det er slik at kjttet koker i ovnen? Skal vannet dekke hele svinesteiken. Igjen, tusen takk for denne fine bloggen, jeg har prvd mange av oppskirftene dine, du er kjempeflink :-)

Sebastian

21.05.2014 kl. 18:35
Grisekjtt er vel det verste kjttet en kan spise p med tanke p ernring og i forhold til dyreetikk. S lenge det ikke er frilandsgris fr vanlige griser aldri se dagens lys og lever under uten overdrive forferdelige forhold (p lik linje med industrikyllinger). I tillegg blir de foret med ting som griser ikke skal spise bla masse kraftfor fullt av soya og mais som er deleggende for bde dem og oss som spiser kjttet. Hadde nsket du kunne ha strre fokus p mat laget av nringsrike og etisk forsvarlige rvarer i bloggen din.

Lovelylillers sunne oppskrifter

21.05.2014 kl. 18:37
S godt ut som sagt :D

GoForFit

21.05.2014 kl. 19:16
It looks sooo delicious! :)

Tina

21.05.2014 kl. 19:21
M prve dette en gang. Ser supergodt ut!

Sebastian: Enig at man br velge kologisk, men kjtt er faktisk veldig sunt for menneskekroppen.

Janne

21.05.2014 kl. 19:36
skal prves. helt rlig driter jeg helt i det sebastian sier. svin er godt =)

Sebastian

21.05.2014 kl. 19:38
Har aldri sagt at kjtt ikke var bra for menneskekroppen- er ingen vegretarianer :-) Kjtt er svrt nringsrik mat men det br komme fra dyr som har levd et s bra liv som mulig og i tillegg ftt spise den maten de er ment til spise. Vet hvor vanskelig f tak i kjtt fra frilandsgris-Grstad er vel blant de eneste dersom en ikke fr tak i fra lokale bnder. kologiske griser fr ogs for med soya og mais, like deleggende, forskjellen er bare at det ikke er brukt sprytemidler. Sttt heller smskaleprodusenter som har frilandsgris og som i allefall fr en del av maten sin fra naturen. For folk som bor srp burde det ikke vre noe problem.

Sebastian

21.05.2014 kl. 19:49
Janne- Jepp, det er jo slik innstilling de fleste har. Spiller ingen rolle hvordan dyra vi spiser har blitt behandlet. Fr i allefall hpe du ikke blir fdt som en gris i ditt neste liv :-)

Kristine

21.05.2014 kl. 19:57
Sebastian:
Jeg vet ikke om du har lest noe p bloggen min. Jeg har skrevet om kologisk flere ganger og ogs nevnt at jeg selv spiser mesteparten kologisk, bde nr det kommer til kjtt / fjrkre, og frukt og grnnsaker. Jeg er abonnent p kologiske matvarer og har nevnt dette flere ganger.

For vrig m jeg som kostholdsrdigvier si at jeg ser hvor mange som sliter med kun spise sunt. For mange av mine kunder blir det toppen av isberget i tillegg skulle spise kologisk. Det blir rett og slett for mye for en del. I frste omgang synes jeg det er viktig vektlegge sunn og god mat, gjerne ogs kologisk om man fler seg klar for det.

Det kan vre kjekt sjekke hva du pirker p fr du pirker :)

Kristine

21.05.2014 kl. 19:58
Janne:
Hver sin prioritering :)

Kristine

21.05.2014 kl. 19:58
Tina:
Vi mennesker er laget for spise kjtt, s det er jeg absolutt enig! :)

Kristine

21.05.2014 kl. 19:58
GoForFit:
Gjett om! :)

Kristine

21.05.2014 kl. 19:58
Lovelylillers sunne oppskrifte:
Helt fantastisk godt :)

Kristine

21.05.2014 kl. 20:00
toril:
Hei Toril. Tusen takk for at du la igjen noen ord. Det setter jeg virkelig pris p :)
Jeg regner med at jeg snart er tipp topp igjen, takk.

Kjttet blir ikke dirkete kokt i og med at vannet ikke koker. Du trenger ikke dekke hele, men i hvert fall halvparten.
Hper det faller i smak :)

Malene

21.05.2014 kl. 20:33
Jeg er riktig s glad for at du ikke pusher for mye kologisk. Jeg er student og har ikke rd. Jeg skulle nske jeg hadde mer penger, da skulle jeg spist kologisk. Jeg er fattig og m prioritere pengene mine. Jeg synes sunn mat er viktigst. Jeg tenker at nr jeg fr penger skal jeg spise kologisk.

Jeg laget pulled pork i helgen. Alle vennene mine likte det ogs. Takk for oppskriften :-)

theresekristina

21.05.2014 kl. 20:39
Det ser heilt nydelig ut! :)

Marianne

21.05.2014 kl. 21:19
Dette s bde godt og lettvint ut - takk for oppskrift, m testes :)

N har jeg startet p modellfotograferingen, og nsker bruke "den vanlige jenta i gata" som modell. Har du noen tips til tema for fotoshoot tar jeg de gjerne i mot :) G inn p bloggen min for se de forelpige bildene!

maria

22.05.2014 kl. 07:53
du er en superwoman av dimensjoner! lagde du absolutt alt dette? ble helt satt ut jeg!!! hva skjedde med klare absolutt alt samtidig mehehe:) P er sren meg heldig.. blir du lei kan du alltids komme og hjelpe meg med matlagningen:D

Sebastian

23.05.2014 kl. 18:23
Jeg skjnner at ikke alle har rd til spise kologisk og jeg mener som sagt heller ikke at kologisk alltid er det beste. P mange mter er det et lureri-begrep da dyra fores med det samme minus sprytemidlene. Ta for eksempel lammekjtt som med tanke p at sauer/lam er ute strste delen av sitt liv (mye mer andre arter) og spiser fra naturen slik alle dyr burde s er det sannsynligvis det mest nringsrike kjttet en kan finne- det har ingenting si om det er kologisk eller ikke. Jeg mener at de fleste i allefall burde kjpe lite av industri-grisekjtt bde med tanke p hvordan griser blir behandlet og hva de fores med. En sulter ikke i hjel av den grunn, det finnes andre valgmuligheter. http://whole9life.com/2013/01/the-conscientious-omnivore-pork/

Kristine

24.05.2014 kl. 15:14
maria:
Det skal sies at jeg ogs er veldig heldig. P lager ogs masse god mat.
Men du vet hva de sier. Veien til en manns hjerte kommer gjennom magen ;)

Kristine

24.05.2014 kl. 15:14
theresekristina:
Vi er helt betatt av pulled pork n, spiser det hele tiden! :)

Kristine

24.05.2014 kl. 15:15
Malene:
S utrolig koselig hre Malene.
At oppskriftene blir brukt og godt likt er det som betyr mest for meg :)

Marthe

24.05.2014 kl. 17:02
Du er s flink, Kristine! Tortillalefsene var kjempegode! Ha en kjempefin lrdag. Jeg digger bloggen din!

Malin

26.05.2014 kl. 19:59
Dette s veldig godt ut :) :) Tror du det gr ann laga dette med strimlet svinekjtt? Har frysern full og lurer litt p hva jeg skal lage av det!

Takk for mange gode tips og drssevis av motivasjon! :)

Kristine

27.05.2014 kl. 09:44
Malin:
Ja, det tror jeg absolutt Malin. Da vil jeg tro at du bare trenger rundt 3 timer i ovnen.
Hper det smaker. Takk for koselige ord :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no