www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

NY FAVORITT

  • 04.05.2014, 17:32


Hei dere.
Håper du har hatt en bra helg så langt :grin:

Jeg beklager så mye for at jeg har vært dårlig til å oppdater denne uken. 
Formen min har vært dårlig. Forrige helg begynte jeg å følge meg rar i kroppen og utover uken har det bare blitt verre. De siste dagene har jeg vært skikkelig dårlig og ikke orket å gjøre stort.
Folk flest mister matlysten når de er syke. For meg er det motsatt. Jeg blir mer sulten enn noen gang! God mat tilgjengelig er derfor viktig.


Jeg har lenge hatt lyst til å lage pulled prok, men jeg har utsatt prosjektet da jeg trodde det var veldig krevende og vanskelig.
Til min store forskrekkelse (og glede) var det stikk motsatt!
Forarbeidet er kjempe enkelt, dette gjør du på knappe femten minutter. Det eneste du må tenke på er at steketiden er lang. Kjøttet skal stå i ovnen i minimum 6 timer, men da kan du gjøre noe helt annet. Sett det inn om morgenen og la det stå til middagstider. Eventuelt kan du sette kjøttet inn om kvelden og ta det ut når du står opp.
I tillegg er det rimelig. I og med at kjøttet skal stå såpass lenge i ovnen kan du bruke de rimeligste kjøttstykkene. Vi brukte svinestek til 59,- kroner kiloen! Du kan også lage pulled pork med andre kjøttyper, for eksempel kylling eller biff.

Pulled pork er rett og slett langtidsstekt svin som gjør at kjøttet blir utrolig smakfullt, mørt og saftig.
Du kan da rive det fra hverandre, altså "pull it a part", derav "pulled".
Dette er en svært populær rett i USA, som gradvis også har inntatt Skandinavia. Hurra for det!


Resultatet ble fantastisk godt.
Jeg blir ofte henrykt over mat, men denne rettet tok det til et nytt nivå! Nam!
PØ er også frelst.
Vi har allerede planlagt å lage pulled kjøtt igjen til helgen.


I går spiste vi pulled pork med brød og salat.
I dag ble det rester, det var enda bedre i dag, som jeg serverte med maiskolbe, smør og parmesan.
Tre og en halv kilo svin startet jeg med i går. Nå er det tomt! Det sier noe om hvor godt det var.



Pulled pork
En stor porsjon

2 stk svinenakke, svinestek eller annen type svinekjøtt, ca 3,5 kg
2 bokser tomatpure
1 boks hakkede tomater
1 liter vann
4 ss soya saus
1 ss sukrin
4 buljongterninger
4 løk
2 hele chili
1 hel hvitløk
2 ss røkt paprikapulver, eventuelt vanlig paprikapulver
1 ss oregano
Salt og pepper

Hakk chili og hvitløk grovt.
Del løk i terninger.
Bland sammen alle ingrediensene i en stor kjele eller form.
Legg over kjøttet.
Ha eventuelt over mer vann og væsken ikke dekker kjøttet.
Legg lokk på kjelen eller aluminiumsfolie over formen.
Sett i ovnen på 125 grader i minimum 6 timer. Gjerne 8 -10.
Så er det bare å spise og nyte de gode smakene.


Jeg har desidert fått meg en ny favorittrett!
Ikke bare er pulled pork fantastisk godt, det er også enkelt, rimelig og sunt :grin:
Dette må prøves. Bare husk å lage en stor porsjon, slik at du har mat til flere måltider.
Restene kan også fryses i porsjonpakker som enten kan tines i mikroen eller i en kjele på en - to - tre.

Håper du har en fin søndag.
Ha en fortsatt god kveld.

Kristine

Karine

04.05.2014 kl. 18:15
det skal jeg lage. trodde det var mye vanskeligere. men du får det jo til å høres lett ut! :-)

Lovelylillers sunne oppskrifter

04.05.2014 kl. 18:16
Pulled pork har jo blitt sykt populært i Norge i det siste. Trodde liksom alle visste om det fa frør, men tydeligvis ikke. Jeg synes det er veldig godt :D Ha en fin kveld :D

theresekristina

04.05.2014 kl. 19:28
Så kjedelig at formen ikkje er på topp.. Mmm det såg nydelig ut :D

Marte Isaksen

04.05.2014 kl. 19:47
Oh my god! Vann i munnen! :)

Ha en nydelig søndagskveld :)

vilblifrisk

04.05.2014 kl. 21:36
Det er lov med litt bloggfri da kjære deg=D

Ønsker deg en fin kommende uke! Take care <3

Mattilglede

04.05.2014 kl. 21:57
Enig, pulled pork er fantastisk godt! Og som du sier, veldig lettvint! <3

Marte Hopstad

04.05.2014 kl. 22:46
Herregud, fest i munnen! :)
Begge tomler opp for deg, Kristine!

Pulled pork står no högt på må-lage lista mi :D Eg spiste masse av det når eg var i USA i høst, og det er så fantatsisk godt. Tanken på å lage det sjølv har eg ikkje tenkt engang! Du er så flink :)

Karianne

05.05.2014 kl. 07:18
Regner med at det blir en ny favoritt hos meg ogaå=]

Malin Isaksen

05.05.2014 kl. 14:10
Ser fantastisk digg ut!

Siri C

05.05.2014 kl. 19:45
Vet du Kristine, jeg har også vært syk og sengeliggende siden torsdag! Selv har jeg også hatt matlyst som en hest! Helt utrolig når man bare ligger her og ikke har krefter til å gjøre stort.

Må ærlig innrømme at det var godt å lese at dette ikke bare gjalt meg, hehe.

Håper du føler deg fort bedre og så ønsker jeg deg em fin uke :-)

Stor klem

Helene

06.05.2014 kl. 11:46
god bedring!

momoiro-chan (@jannemnaess)

06.05.2014 kl. 14:23
God bedring! Håper du føler deg bedre snart :)

Viktig å kose seg med litt ekstra god mat når formen ikke er på topp! :)

Ida

06.05.2014 kl. 18:36
Oh yes! Pulled pork altså - slår fredagstacoen en høy gang, spør du meg ;)

Kristine

07.05.2014 kl. 11:25
Ida:
Jeg er så enig!

Karina

10.05.2014 kl. 18:05
For øyeblikket står svinekjøttet i ovnen og gjør seg klar for å bli spist. Er veldig spent om dette blir bra :-)

Kristine

11.05.2014 kl. 16:50
Karina:
Ble det bra? Håper det Karina :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits