www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

NY FAVORITT

  • 04.05.2014, 17:32


Hei dere.
Hper du har hatt en bra helg s langt :grin:

Jeg beklager s mye for at jeg har vrt drlig til oppdater denne uken.
Formen min har vrt drlig. Forrige helg begynte jeg flge meg rar i kroppen og utover uken har det bare blitt verre. De siste dagene har jeg vrt skikkelig drlig og ikke orket gjre stort.
Folk flest mister matlysten nr de er syke. For meg er det motsatt. Jeg blir mer sulten enn noen gang! God mat tilgjengelig er derfor viktig.


Jeg har lenge hatt lyst til lage pulled prok, men jeg har utsatt prosjektet da jeg trodde det var veldig krevende og vanskelig.
Til min store forskrekkelse (og glede)var det stikk motsatt!
Forarbeidet er kjempe enkelt, dette gjr du p knappe femten minutter.Det eneste du m tenke p er atsteketiden er lang. Kjttet skal st i ovnen i minimum 6 timer, men da kan du gjre noe helt annet. Sett det inn om morgenen og la det st til middagstider. Eventuelt kan du sette kjttet inn om kvelden og ta det ut nr du str opp.
I tillegg er det rimelig. I og med at kjttet skal st spass lenge i ovnen kan du bruke de rimeligste kjttstykkene. Vi brukte svinestek til 59,- kroner kiloen! Du kan ogs lage pulled pork med andre kjttyper, for eksempel kylling eller biff.

Pulled pork er rett og slett langtidsstekt svin som gjr atkjttet blir utrolig smakfullt, mrt og saftig.
Du kan da rive det fra hverandre, alts "pull it a part", derav "pulled".
Dette er en svrt populr rett i USA, som gradvis ogs har inntatt Skandinavia. Hurra for det!


Resultatet ble fantastisk godt.
Jeg blir ofte henrykt over mat, men denne rettet tok det til et nytt niv! Nam!
P er ogs frelst.
Vi har allerede planlagt lage pulled kjtt igjen til helgen.


I gr spiste vi pulled pork med brd og salat.
I dag ble det rester, det var enda bedre i dag,som jeg serverte med maiskolbe, smr og parmesan.
Tre og en halv kilo svin startet jeg med i gr. N er det tomt! Det sier noe om hvor godt det var.



Pulled pork
En stor porsjon

2 stk svinenakke, svinestek eller annen type svinekjtt, ca 3,5 kg
2 bokser tomatpure
1 boks hakkede tomater
1 liter vann
4 ss soya saus
1 ss sukrin
4 buljongterninger
4 lk
2 hele chili
1 hel hvitlk
2 ss rkt paprikapulver, eventuelt vanlig paprikapulver
1 ss oregano
Salt og pepper

Hakk chili og hvitlk grovt.
Del lk i terninger.
Bland sammen alle ingrediensene i en stor kjele eller form.
Legg over kjttet.
Ha eventuelt over mer vann og vsken ikke dekker kjttet.
Legg lokk p kjelen eller aluminiumsfolie over formen.
Sett i ovnen p 125 grader i minimum 6 timer. Gjerne 8 -10.
S er det bare spise og nyte de gode smakene.


Jeg har desidert ftt meg en ny favorittrett!
Ikke bare er pulled pork fantastisk godt, det er ogs enkelt, rimeligog sunt :grin:
Dette m prves. Bare husk lage en stor porsjon, slik at du har mat til flere mltider.
Restene kan ogs fryses i porsjonpakker som enten kan tines i mikroen eller i en kjele p en - to - tre.

Hper du har en fin sndag.
Ha en fortsatt god kveld.

Kristine

Karine

04.05.2014 kl. 18:15
det skal jeg lage. trodde det var mye vanskeligere. men du fr det jo til hres lett ut! :-)

Lovelylillers sunne oppskrifter

04.05.2014 kl. 18:16
Pulled pork har jo blitt sykt populrt i Norge i det siste. Trodde liksom alle visste om det fa frr, men tydeligvis ikke. Jeg synes det er veldig godt :D Ha en fin kveld :D

theresekristina

04.05.2014 kl. 19:28
S kjedelig at formen ikkje er p topp.. Mmm det sg nydelig ut :D

Marte Isaksen

04.05.2014 kl. 19:47
Oh my god! Vann i munnen! :)

Ha en nydelig sndagskveld :)

vilblifrisk

04.05.2014 kl. 21:36
Det er lov med litt bloggfri da kjre deg=D

nsker deg en fin kommende uke! Take care <3

Mattilglede

04.05.2014 kl. 21:57
Enig, pulled pork er fantastisk godt! Og som du sier, veldig lettvint! <3

Marte Hopstad

04.05.2014 kl. 22:46
Herregud, fest i munnen! :)
Begge tomler opp for deg, Kristine!

Pulled pork str no hgt p m-lage lista mi :D Eg spiste masse av det nr eg var i USA i hst, og det er s fantatsisk godt. Tanken p lage det sjlv har eg ikkje tenkt engang! Du er s flink :)

Karianne

05.05.2014 kl. 07:18
Regner med at det blir en ny favoritt hos meg oga=]

Malin Isaksen

05.05.2014 kl. 14:10
Ser fantastisk digg ut!

Siri C

05.05.2014 kl. 19:45
Vet du Kristine, jeg har ogs vrt syk og sengeliggende siden torsdag! Selv har jeg ogs hatt matlyst som en hest! Helt utrolig nr man bare ligger her og ikke har krefter til gjre stort.

M rlig innrmme at det var godt lese at dette ikke bare gjalt meg, hehe.

Hper du fler deg fort bedre og s nsker jeg deg em fin uke :-)

Stor klem

Helene

06.05.2014 kl. 11:46
god bedring!

momoiro-chan (@jannemnaess)

06.05.2014 kl. 14:23
God bedring! Hper du fler deg bedre snart :)

Viktig kose seg med litt ekstra god mat nr formen ikke er p topp! :)

Ida

06.05.2014 kl. 18:36
Oh yes! Pulled pork alts - slr fredagstacoen en hy gang, spr du meg ;)

Kristine

07.05.2014 kl. 11:25
Ida:
Jeg er s enig!

Karina

10.05.2014 kl. 18:05
For yeblikket str svinekjttet i ovnen og gjr seg klar for bli spist. Er veldig spent om dette blir bra :-)

Kristine

11.05.2014 kl. 16:50
Karina:
Ble det bra? Hper det Karina :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits