hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

RDT, HVITT OG BLTT

  • 11.05.2014, 16:40


                                                                                                                                                                                              Reklame // inneholder ad-linker


*Hvor hen du gr i li og fjell,
ved fjord og fossevell,                     
fra eng og mo med furutrr,
fra havets bryn med fiskervr
og til de hvite skjr,
mter du landet i trefarvet drakt,
svpt i et gjenskinn av flaggets farveprakt.
Se, en hvitstammet bjerk oppi hei -  en
rammer striper av blklokker inn
mot den rdmalte stuen ved veien;
det er flagget som vaier i vind!
Ja, s hvit som hvite er sne - en,
og det rde har kveldssolen ftt,
og det bl gav sin farve til breen,
det er Norge i rdt, hvitt og bltt*
Finn B.


Denne sangen inspirerte meg til lage en nydelig 17 mai festkake i dag.
Jeg fr fra tid til annen kakebestillinger fra nre og kjre. Ved anledninger som 17 mai, bursdager og andre selskaper blir jeg ofte spurt om jeg kan bake. Det som er moro er at foresprselen ofte er om jeg kan lage bde en sunnifisert kake og en vanlig kake. Ja, takk begge deler. Valgmuligheter til folket!
Nr jeg skal bake til strre anledninger, m jeg alltid prve meg ut p forhnd. Om jeg ikke treffer blink p frste forsk, m jeg gjre noen forbedringer.
I dag vde jeg meg alts til 17 mai.
Denne kaken blir det ikke gjort noen endringer p! Den var rett og slett fantastisk god :grin:
P mente det var en av de beste kakene jeg har laget p lenge.
Jeg er enig! Vi spiste den opp p kort tid.  
Kaken minner rett og slett veldig om en bltkake med sukkerbunn og fyldig krem. Friske br p toppen gir en perfekt smakskombinasjon.



17 mai fest kake
Jeg brukte en liten form med 17 cm i diameter.
Skal du lage en strre kake vil jeg doblet oppskriften.

Bunn
3 egg
2 ss sukrin+
ts vaniljepulver
1 ss xantana gum*
1 ss mandelmel
ts salt

Fyll
1 dl flte
1 dl nyr krem
1 ss sukrin+
Br

Skill eggeplommene fra eggehvitene.
Stivpisk eggehvitene med sukrin+, salt og vaniljepulver. Rr s inn eggeplommene.
Vend forsiktig inn mandelmel og xantana gum.
Ha rren i en form.
Stek p 180 grader i 15 minutter.

Pisk flten stiv med sukrin+.
Vend s inn nyr.
Fordel kremen over den avkjlte kaken.
Pynt med br.


*kan byttes ut med for eksempel jbk-mel eller fiberhusk
**kan byttes ut med for eksempel gresk yogurt, skyr  eller kesam.


Ser det ikke godt ut?
Dette er en sunn, vakker og smakfull kake som desidert vil f mange munner til lpe i vann.
Jeg hper den faller i smak hos deg ogs. Det jeg er sikker p at den vil!


Da krysser jeg fingrende for fin vr. Forelpig er det i hvert fall meldt oppholdsvr her p stlandet.
God stemning og masse godt humr blir det uansett :grin:
Hipp hurra for vrt praktfulle land!


Kristine

Monika

11.05.2014 kl. 16:54
Hei, kaken ser fantastisk ut! :D

Hvor pleier du kjpe `Nyr` forresten :)?

Karine

11.05.2014 kl. 16:56
Dam. Den skal jeg helt klart lage. Jeg fr vann i munn bare av bildene ;-)

theresekristina

11.05.2014 kl. 17:25
det sg nydelig ut :D

vilblifrisk

11.05.2014 kl. 19:40
For en st liten kake =D Kjente litt p 17 mai feelingen n.

Ha en fin kveld fine :)

Greta Oldfield

11.05.2014 kl. 20:19
Du er s flink og kreativ. S deilig og lekker kake! P er heldig som fr prvesmake :)

Kristine

11.05.2014 kl. 20:38
Greta Oldfield:
Jeg elsker st p kjkkenet. Det er noe av det beste som finnes.
Takk :)

Kristine

11.05.2014 kl. 20:38
vilblifrisk:
Hjertelig takk.
Ha en fin kveld du ogs :)

Kristine

11.05.2014 kl. 20:39
theresekristina:
Gett om det var. Fantastisk godt :)

Kristine

11.05.2014 kl. 20:39
Karine
S herlig hre.
Hper det smaker :)

Kristine

11.05.2014 kl. 20:39
Monika:
Det var den virkelig ogs Monika.
Jeg kjpte Nyr p Ultra :) Frste gangen jeg har brukt den. Det blir absolutt ikke den siste.

Monika

11.05.2014 kl. 21:08
okei, s spennende! :) M prves, tusen takk for svar :D

Maiken

12.05.2014 kl. 11:27
Den var kjempefin! N ble jeg inspirert til lage kake til 17. mai :)

Madde

14.05.2014 kl. 22:23
Hei!

Jeg har ikke sukrin+, men har sukrin gold. Tror du d blir ca samme ml, eller br jeg ha dobbelt m sukrin gold, kanskje?

Kristine

15.05.2014 kl. 12:33
Madde:
Ja, det vil jeg tro. Da burde du kanskje ta litt mer sukringold, ja. Smak deg til :)

Kristine

15.05.2014 kl. 13:05
Maiken:
S herlig hre Maiken :)

Kristine

15.05.2014 kl. 13:06
Monika:
Hper den faller i smak Monika :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no