DAIMISKAKE


Jeg kom hjem rundt tre – halv fire i natt. Da var jeg for urolig til å legge meg.
Det er en ting som roer meg ned bedre enn alt annet – å lage mat!
Dermed satte jeg i gang å bake iskake.

Når solen skinte i formiddag var det herlig å sette seg ut i solen med en utrolig god daimiskake.
Solskinn, skyfri himmel, godt selskap og smakfull kake.
Da nøt jeg livet til det fulle!


Da jeg laget daim forrige uke, viste jeg med en gang at jeg ville lage daimiskake.
Resultatet ble fantastisk godt.
Dette er min nye favorittkake!



Fantastisk daimiskake

Bunn
3 eggehvitter
3 ts sukrin+
100 g kvernede mandler

Iskrem
2 dl kremfløte
200 g philadephia, eventuelt gresk yogurt / kesam
150 g gresk yoghurt eller kesam
½ ts vaniljepulver
3 eggeplommer
2 ss sukringold

Hjemmelaget daim, oppskrift her
om du ikke gidder å lage daim kan du bruke ferdig kjøpt daim eller eventuelt hakket mørk sjokolade


Lag daim.
Etter at den er avkjølt, knus eller skjær den i biter.

Til kaken starter du med bunnen.
Pisk eggehvittene stive med sukrin.
Ha så i kvernede mandler.
Ha røren utover en springform med 22 cm i diameter.
Stek på 200 grader i 20 min.
Avkjøl.

Når bunnen er avkjølt lager du iskremen.
Pisk eggedosis av egg og sukrin. Rør inn philadephia.
Pisk fløten til krem med vaniljepulver.
Rør eggedosis, kesam og kremfløte sammen.
Vend inn den hakkede daimen i ismassen. Spar noen til toppen av kaken.
Ha massen utover bunnen.
Sett i fryseren i mimum 3 timer.
Iskaken bør stå på kjøkkenbenken 15 -20 minutter før den skal serveres.


Håper det smaker.
Ha en nydelig søndag videre :grin:

Kristine

24 kommentarer

Siste innlegg