HJEMMELAGET DAIM


Etter å ha kost meg ute i det nydelige været, var det tid for å kose seg inne på kjøkkenet.
Jeg elsker å bake :grin:
Jeg tok en titt i bakeskuffen, som var nok så tom og skjønte at jeg ikke hadde så mange valgmuligheter.
Da var det bare å pønske ut noe nytt!
Resultatet ble hjemmelaget daim.
Karamell med sjokolade.
Fantastisk godt!

Hjemmelaget daim

2 dl fløte
6 ss sukringold
½ ts vaniljepulver
2 ss smør

60 g mørk sjokolade

Bland sammen fløte, sukrin, vaniljepulver og smør i en bolle.
Kok på full guffe i mikroen i 5 -10 minutter.
Du kan også koke det i en kjele. Da tar det 20 -30 minutter.
Karamellen er ferdig når den er blitt mørkere i fargen og tykk i konsistensen.

Smør karamellen utover et bakepapir og sett i fryseren i et par minutter.
Smelt så sjokoladen. Smør den utover karamellen og sett daimen i kjøleskapet.
Skjær i biter.
Så er det bare å nyte!
Mmmm….


Ha en fortsatt strålende søndagskveld.
Lad opp til en ny og fantastisk uke, kanskje med daim?
I morgen venter mandag og en ny og herlig uke :grin:

Kristine

26 kommentarer

Siste innlegg