Etter å ha kost meg ute i det nydelige været, var det tid for å kose seg inne på kjøkkenet.
Jeg elsker å bake
Jeg tok en titt i bakeskuffen, som var nok så tom og skjønte at jeg ikke hadde så mange valgmuligheter.
Da var det bare å pønske ut noe nytt!
Resultatet ble hjemmelaget daim.
Karamell med sjokolade.
Fantastisk godt!
Hjemmelaget daim
2 dl fløte
6 ss sukringold
½ ts vaniljepulver
2 ss smør
60 g mørk sjokolade
Bland sammen fløte, sukrin, vaniljepulver og smør i en bolle.
Kok på full guffe i mikroen i 5 -10 minutter.
Du kan også koke det i en kjele. Da tar det 20 -30 minutter.
Karamellen er ferdig når den er blitt mørkere i fargen og tykk i konsistensen.
Smør karamellen utover et bakepapir og sett i fryseren i et par minutter.
Smelt så sjokoladen. Smør den utover karamellen og sett daimen i kjøleskapet.
Skjær i biter.
Så er det bare å nyte!
Mmmm….
Ha en fortsatt strålende søndagskveld.
Lad opp til en ny og fantastisk uke, kanskje med daim?
I morgen venter mandag og en ny og herlig uke
Kristine ♥
Hjalmfrid:
Vil anbefale å bruke sukringold. Da blir resultatet best 🙂
Blir disse sprø og trur du at jeg kan bruke vanlig sukrin eller tagatesse? 🙂
Hilde:
Jeg vil tro det.
Eventuelt kan man ha den litt i fryseren før man knekker daimen i biter 🙂
Sofia:
Så fantastisk å høre Sofia. Det var koselig 🙂
Jeg laget disse i går. Tusen takk for en kjempe god og enkel oppskrift. Jeg kommer til å lage daim mye fremover 🙂
Ser godt ut! Går det greit å “knekke” den opp i små biter for å ha i hjemmelaget “Dajm-is”?
Bente Jensen:
Jeg tror ikke du kan bruke da, da stevia ikke karamelliserer seg. Men du kan bruke vanlig sukrin 🙂
Kesia, Balanser kostholdet:
Ja, prov selv 🙂
Janne:
Da har du nok ikke kokt den lenge nok. Karamellen blir flytende om den ikke koker seg tykk 🙂
zuzanna:
Så bra. Håper det smaker 🙂
Står og koker karamellen nå 🙂
karamellen min ble ikke stiv/seig. hva gjør jeg galt?:p
så enkelt, og sååå godt det ser ut!!! 😀
Kan æ bruke Steviosa i stedet for Sukringold?
Ragnhild:
Tusen takk Ragnhild.
Det som ikke bryter deg ned, gjør deg sterkere! Det velger jeg å tro nå 🙂
Mmmm så deilig!!
Forsto på IG at familien går igjennom en vondd tid nå. Ville bare si at jeg sender mange varme klemmer deres vei♡
Karen:
Alle er spist opp allerede!
janne:
Det skal jeg love deg 😉
Stine:
Ja, det er mulig å bruke vikingmelk.
Mulig karamellen blir litt mykere da.
Tusen takk og god klem tilbake 🙂
Lovelylillers sunne oppskrifte:
Hahah… da er vi to. Jeg pleier også å plukke ut daimen fra tiwistposen 🙂
MMmm så høvelig godt ut ja 😀 Daim er favoritt twisten min 😀
Ser helt fantastisk ut! Går det an å bruke vikingmelk i stedet for fløte?
Lykke til med kneet forresten, operasjonen går nok bra 🙂
Stor klem!
Synne:
Ikke bruk hjertegod.
Ingen hjertegode produkter kommer inn i mitt kjøkken. Det er bare masse estoffer og usunnheter! Hold deg til ekte vare 🙂
ooh, så deilig ut! hvilken fløte bruker du? vanlig, hjertegod, eller spiller d ingen rolle?
naaaaaam!=)
Så fantastisk godt!