Mazarinkake er populær svensk kake med smak av mandel og marsipan. Ofte med en melisglasur på toppen.
Første gang jeg spiste mazarintårta, som det heter på svensk, var da jeg var seks og gammel og var på ferie i Liseberg. Etter det har jeg spist den hver gang jeg er i Sverige.
I dag fikk jeg plutselig lyst på en slik kake og bestemte meg for å forsøke og bake en.
Resultatet ble en saftig og god kake med smak av søt mandel.
Kjempe godt!
Mazarinkake
30 g smør
2 egg
4 ss sukrin+
1 dl melk
1 dl mandelmel
2 ss kokosmel
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
1/2 ts mandelaroma, kan sløyfes
Smelt smøret.
Bland i egg og sukrin.
Tilsett melk, aroma og tørrvarene.
Hell deigen i en form. Jeg bruke en rund form med 20 cm i diameter.
Stek på 175 grader i 18 -20 minutter.
Som glasur brukte jeg 4 ss philadephia, 2 ss vann og 3 ss sukrinmelis.
Kaken er absolutt god uten glasur, og blir ekstra god.
Håper det smaker!
Kristine ♥
Jeg kommenterer vanligvis aldri på blogger, men prøvde å lage denne kaka i dag, og fy søren den var god! Takk for oppskriften:-)
rems:
Absolutt kjempe god! 🙂
Janne:
Da må du jo prøve! 😉
Delirious:
Prøv selv 🙂
Nina Bakke:
Ja, det er kjempe godt 🙂
Sofia:
Takk 🙂
V:
Gjør det du. Håper det smaker 🙂
Den så kjempegod ut, så tenker at jeg må prøve meg på denne oppskriften og i nærmeste fremtid 😛
Nam! Flink du er 🙂
Spennende oppskrift, så veldig godt ut 🙂 Husker smaken av mazarin, ganske godt 🙂
Ååh den så supergod ut!
aldri hørt om men ser jo så godt ut =) =)
Kaken så kjempe god ut! 😀