SJOKOLADEMOUSSEKAKE




Jeg blir aldri lei sjokolade!
I dag ble det nok en bakerunde med sjokolade i tankene.
Resultatet ble denne utrolig saftige og gode sjokolademoussekaken.
Den må smakes!

Sjokolademoussekake

1 boks hvite bønner
1 stor banan, ca 150 g
2 egg
3 ss sukrin+
0,5 dl kokosmelk, eventuelt vanlig melk
4 ss kakao
1 ss kokosmel, eventuelt annet mel

Skyll bønnene godt under rennende kaldt vann.
Ha bønnene i en bolle sammen med bananen, egg og sukrin. Mos med en stavmikser. Eventuelt kan du bruke en foodprosessor eller blender. Det er viktig at bønnene og bananen blir most til en jevn pure.
Ha i resten av ingrediensene.
Fordel røren i en kakeform. Jeg brukte en rund springform med 20 cm i diameter.
Stek på 175 grader i 20 minutter.
Avkjøl før du skjærer i den.
Sever gjerne med en god klatt pisket krem.

Håper det faller i smak :grin:
Ha en fortsatt fortreffelig søndag!

Kristine

28 kommentarer
    1. Anne:
      Så hyggelige ord Anna. Tusen takk 🙂

      Håper kaken falt i smak.

      Angående kokosmelk så er det rett og slett for de som ikke tåler vanlig melk. Man kan bytte ut kokosmelk mot melk. Bruker jeg veldig mye melkeprodukter får jeg vondt i magen, men noe går. Jeg må derfor sjonglere litt.

      Det blir et slags kokosmel, men ikke slikt kokosmel du kjøper i butikken. Jeg har aldri gjort det, så jeg tørr ikke uttale meg så mye om akkurat det.

    2. Kaken står i ovnen og jeg er kjempespent! Nettopp begynt å lage sunnere søte kaker, da jeg til vanlig er veldig sunn, men litt for glad i snop…. Hva som gjør at du velger kokosmelk i mange oppskrifter? Er det sunnere, hvorfor?:)
      Og kan jeg finmale kokosmasse, blir d da kokosmel? Takk for svar. Du har en flott blogg som virkelig inspirerer.

    3. Fy søren jeg skulle ønske jeg hadde dine kunnskaper på kjøkkenet, når jeg leker meg frem så blir det
      bare søl. Jeg er avhenging av å følge oppskrifter :p
      Synes det er veldig kjekt at du blogger så ofte men håper du får slappet av og tar vare på deg selv <3

    4. Norunn:
      Skylte du bønnene ordentlig godt da?
      Første gangen jeg laget med bønner ble det ikke noe godt, men så fant jeg ut at jeg ikke hadde skylt og most dem godt nok. Da blir det en merkelig smak.
      Prøv igjen 🙂

    5. Det ser så innmari digg ut! Har bønner i skapet, men sist gang jeg prøvde meg på bakst med bønner så var det superskuff. Må kjenne hvor lenge jeg kan pine sjokoladesuget før jeg gir etter 🙂
      Håper du har en fin søndag 🙂

    6. Amalie:
      Jeg vil tro at du kan bruke en gaffel også, men da må du sørge for at du moser virkelig godt.
      Tusen takk for hyggelige ord. Det setter jeg pris på 🙂

    7. Nammi! Skal absolutt testes ut – må bare få skaffet meg en stavmikser først! Hehe, just flytta sammen med tre andre på hybel, og er mye som mangler.. Men takk for super oppskrift, det så skikkelig godt ut (også så sunt i tillegg er jo bare en bonus!)
      Ha en fin søndag videre, digger bloggen din =)

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg