BOLLEBITER MED GRESSKAR



Det er høysesong for gresskar nå.
Jeg synes dette er en kjempe morsom grønnsak. Den kan brukes til så mye, søtt som salt!
Dagens gresskarmoro resulterte i disse gresskarbollene som både ble smakfulle, proteinrike, mettende og saftige.
Gresskar gjør generelt all bakst saftig. Har du ikke gresskar eller gresskarpure kan du bruke most søtpotet isteden. Det blir like godt.
Håper bollene faller i smak!

Gresskarboller

200 g gresskarpure*
1 dl kokosmelk, eventuelt annen melk
1 egg
2 ss kokosmel
2 ss havremel, eller annet mel som speltmel eller bokhvetemel
30 g vaniljeprotein**
1 ss sukringold
1 ts kanel
1 ts bakepulver

Bland sammen gresskarpure, melk og egg.
Tilsett så resten av ingrediensene.
Lag klatter på en bakplate og stek på 180 grader i 20 -25 minutter.
Avkjøl noen minutter før du serverer.

*gresskarpure kan kjøpes på boks i enkelte velassorterte dagligvarebutikker som Meny og Ultra. Du kan også lage din egen, noe jeg foretrekker. Skjær gresskaret i biter og kok i vann til gresskarbitene er myke. Dette tar cirka 20 -30 minutter. Mos bitene så med en stavmikser eller foodprosessor.
**har du ikke vaniljeprotein kan du bytte ut dette med bakeprotein eller en annen tørrvare som mer havremel.

Jeg serverte mine boller med en god klatt gresk yoghurt og yacon sirup. Helt nydelig :grin:

Kristine

12 kommentarer

Siste innlegg