LUSSEKATTER

I morgen er det lussia og vi er allerede halvveis til julaften!
I dag laget jeg klassiske lussekatter på den proteinrike måten.
De ble kjempe gode og saftige. En fest for munn og smaksløker.
Håper disse lussekattene faller i smak hos deg også.

Lussekatter
13 -14 stykker

3 egg
2 eggehvitter
4 ss sukrin+
1 ts safran, eventuelt gurkemeie
4 ss smeltet smør
1,5 dl kokosmelk, eventuelt melk
1/2 dl mandelmel
1/2 dl kokosmel
1/2 dl bokhvetemel, eller annet mel som speltmel
1 ts fiberhusk
2 ts bakepulver

Pynt
Gojibær eller rosiner

Visp egg, eggehvitte og sukrin luftig.
Tilsett safran, sameltet smør og kokosmelk.
Rør så inn tørrvarene.
Tilsett eventuelt litt mer bokhvete om deigen blir veldig våt. Den skal være fast og litt klissete.
La deigen svelle i 5 -10 minutter.
Ha litt mel på kjøkkenbordet. Den deigen i biter og trill pølser.
Form lussekatter. Stikk eventuelt ned gojibær eller rosiner i bollene.
Stek på 200 grader i 15 minutter.

Om du er på jakt etter en annen oppskrift på lussekatter, kan du for eksempel bruke en av disse:
Her er oppskriften på magre og proteinrike lussekatter
Lussekatter av kokosmel finner du her
Disse lussekattene er grove og gode
Oppskriften på lussekatter basert på mandelmel og fiberfin er her


Håper du finner noe som faller i smak.
Ha en riktig fin Lussia når den dag kommer i morgen :grin:

Kristine

17 kommentarer
    1. Hei!
      Finner ikke fiberhusk neon steder hvor jeg bor, og lurer derfor på om det har noe å si om jeg sløyfer det? og evt tar en ts med noe annet? 🙂

    2. Deigen var veldig rar og vrien å forme til lussekatter, nå er de inni ovnen og de er full i sprekker…Håper de smaker godt! for så veldig gode ut de du lagde. Har fulgt oppskriften til prikken, og tatt i ekstra bokhvetemel…

    3. De så kjempegode ut. Jeg har kjøpt inn ingredienser til lussekatter men begynner faktisk å bli litt lei av å bake, så det for bli med å sikle etter alle lussekattene som dukker opp på instagram og facebook.
      Håper du får en super helg

    4. Går det å bruke fiberfin istedefor bokhvete og potetmel istedefor fiberhusk? Har dessverre ikke de ingrediensene, å har såå lyst å bake nå 🙂

    5. Disse ble kjempe gode kristine. Ikke like fine som dine. Jeg må nok øve, men smaken var kjempe god. Takk 🙂

    6. Nam.. de så gode og ikke minst sunne ut! Men tror du må rette opp finerhusk, går utifra du mener fiberhusk =)

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg