hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

BOLLER P TO MTER

  • 13.02.2015, 16:41



Da er jeg kommet meg godt hjem :grin:
Formen er ikke akkurat p topp, men jeg blir gal av ikke gjre noe. Nr man stort sett har ligget i en sykeseng i tre dager, kribler det i kroppen etter bruke litt energi. Dermed ble det en bakerunde. Igjen. Baking gjr meg alltid glad!

Det er fastelavn p sndag.
Fastelavn betyr "kvelden fr fasten" og er tradisjonelt dagen som pner den kristne fasten. Ikke at jeg faster, men boller feirer jeg med!
Boller kan lages p mange mter.
I dag har jeg laget boller p to mter.
En originalversjon med oppskriften til mamma - fantastisk gode boller, og en sukkerfri, proteinrik og melkefri versjon.


Her er de originale bollene til venste og de proteinrike og sukkerfrie bollene til hyre.
Begge oppskriftene er veldig luftige, saftige og gode.



Mammas fastelavensboller
Ca 25 stykker

Boller
5 dl melk
175 g smr
50 g gjr, eller en pose trrgjr
150 g sukker
1 ts kardemomme
Ca 900 g hvetemel
Ca 200 g rosiner

Varm opp melk og smr til smret har smeltet.
Avkjl blandingen til den er blitt cirka 37 grader. Dette kjenner du ved stikke lillefingeren din ned i vsken. Rr s inn gjren.
Bland samen sukker, kardemomme og hvetemel. Tilsett vsken og elt til en smidig deig.
Rr tilslutt inn rosiner.
La deigen heve i minimum 1 time.
Del opp deigen i 25 emner og trill boller. Sett p en bakplate.
Etterhev i 45 minutter.
Stek p 225 grader i 12 minutter.
Avkjl fr du har p fyll.

Fyll
3 dl kremflte
1 ss sukker
Jordbrsyltety

Pisk kremflten med sukker.
Del bollene i to. Ha p jordbrsyltety og pisket krem.
Server og nyt!



Proteinrikefastelavnsboller
5 stykker

Boller
1 eggehvite
2egg
1,5 dl kokosmelk, eller kesam
30 g smeltet smr, kan slyfes
50 g mandelmel
30 g fiberfin
20 g kokosmel
2,5 ss sukringold
1ts bakepulver
1,5 ts kardemomme
1/2 ts salt

Pisk egg lett med kokosmelk og smeltet smr.
Bland inn trrvarene.
Stivpiske eggehviten og vend inn i rren.
Lag 5 klatter p en bakplate.
Stek p 200 grader i 15 -20 minutter.

Fyll
1 boks kokosmelk
1eggehvite
1 ts sukrin+
Sukkerfritt jordbrsyltety

Sett kokosmelken i kjleskapet.
Bland det verste tykke laget av kokosmelken med sukrin. Pisk eggehviten stiv og bland med kokoskremen.
Skjr bollene i to. Fordel jordbrsyltety og kokoskrem p bollene.
Server og nyt!


Jeg skal ikke lyve.
Selv om de proteinrike bollene er veldig gode, er de originale bollene er best!
Jegerogs av den tro at noe usunt i ny og ne, bare er sunt. Alt handler om en balansegang. Har du lyst p en ekte fastelavnsbolle - ta deg en:mrgreen:


Vil du lage fastelavnens semler ala svenskene med marsipanmasse, finner du oppskriften her.
Nydelige vaniljeboller har jeg lagt ut oppskriften p her.
Og her finner du oppskriften p deilige bokhveteboller.


Hper du finner noe som smaker.
God helg!

Kristine

Heidi

13.02.2015 kl. 18:20
Godt :-)

Maria Jansen

13.02.2015 kl. 20:40
S godt! Tusen takk for gode oppskrifter :)

Janne

13.02.2015 kl. 21:23
Det blir de ekte p meg. God helg =)=)

Kristine

13.02.2015 kl. 22:25
Janne:
Enig. Kos deg :)

Kristine

13.02.2015 kl. 22:25
Maria Jansen:
Alltid hyggelig dele :)

Kristine

13.02.2015 kl. 22:25
Heidi:
Absolutt :)

Silje S. Lopez

13.02.2015 kl. 22:47
NAM NAM NAM, dette skal lages, og det fort :D <3

Kristine

13.02.2015 kl. 22:54
Silje S. Lopez:
Kos deg Silje :)

Nina Bakke

14.02.2015 kl. 07:44
S fin oppskrift :)

Kristine

14.02.2015 kl. 09:11
Nina Bakke:
Hyggelig at du synes det :)

:)

16.02.2015 kl. 12:52
Hei!

Jeg kan ikke spise fiberfin og m erstatte bakepulver med natron, gr det bra?

Tusen takk for en fin blogg, har lest den nesten daglig i flere r :) (men ikke alltid like flink til kommentere) :)

Kristine

16.02.2015 kl. 14:35
:):
Fiberfin kan du bytte ut med en annen trrvare, ja. Feks speltmel, ect. Og jeg vil tro det gr bra med natron.

Det var hyggelig hre. Alltid veldig koselig med en kommentar :)

:)

17.02.2015 kl. 14:03
Jeg kan ikke spise speltmel heller.. gr det bra med kokosmel? Burde jeg tilsette noe nr jeg bruker natron istedet for bakepulver? Man pleier vanligvis bruker natron nr man bruker surmelk etc.. jeg gr p en diett som heter scd s derfor m jeg holde meg unna korn! Hva med yoghurt?

Kristine

17.02.2015 kl. 15:43
:):
Jyttemel da? Kokosmel trekker til seg mye mer vske, s bruker du det, fr du en helt annen konsistens.
Yoghurt? Hva?

Anne

17.02.2015 kl. 20:02
Hva er bokhvetemel?

Kristine

18.02.2015 kl. 10:28
Anne:
Mel laget p bokhvete ;)

:)

18.02.2015 kl. 16:15
Jeg kan ikke spise kornprodukter, potet, ris eller stpotet.. s det m bli nttemel eller kokosmel.. er det helt hplst da?

Jeg foreslo tilsette yoghurt som noe syrlig man kan kombinere med natron... Men jeg er kanskje helt p jordet?
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no