BANANBRØD MED SJOKOLADE


I dag har jeg ikke gjort annet enn å ligge på sofaen. I går var jeg nemlig i utdrikningslag. Når man begynner å drikke klokken elleve på formiddagen, kan man vel ikke annet enn forvente at formen ikke er helt på topp dagen etter. Jupp, denne frøkna har hangover i dag! Men moro var det, både for bruden og oss andre, og det er jo det viktigste :grin:

Ettersom jeg ligger her på sofaen og ikke har noe spennende å fortelle, tenkte jeg å dele denne deilige oppskriften på bananbrød med sjokolade som jeg bakte på fredag.
Så saftig og godt!
Håper bananbrødet faller i smak hos deg også.

Bananbrød med sjokolade

1 dl bokhvetemel*
0,5 dl vaniljeprotein**
1 banan, helst godt moden
1 egg
1 ts bakepulver
1 ts kakaosmør eller meierismør
½ ts vaniljepulver
2 ss sukringold***
1 dl melk****
1/3 ts salt
Hakket sukkerfri sjokolade, jeg bruker denne

Mos bananen. Ha i egget.
Bland i resterende ingredienser utenom sjokolade. Rør stilslutt inn den hakkede sjokoladen.
Ha deigen i en form. Jeg brukte en brødform. 
Stek på 200 grader i 25 minutter.
Avkjøl noen minutter i formen før du serverer.


Alternativer:
*har du ikke bokhvetemel kan du bytte det ut med en annen meltype, som for eksempel speltmel
**vanlijeprotein kan byttes ut med mer bokhvetemel, eller en annen tørrvare som fiberfin, speltmel og lignende
****sukringold kan byttes ut med en annen type søtning som sukrin
****for en melkefri variant kan du bytte ut melk med kokosmelk, mandelmelk, vann eller annen væske


Bananbrødet er best lunket, men holder seg godt i kjøleskapet et par dager.
Jeg spiste de siste skivene i dag. Da varmet jeg dem i mikroen noen sekunder og serverte med en klatt vaniljekesam. Kjempe godt!

Ha en super søndag dere.
Lad opp til en ny uke!

Kristine 

10 kommentarer
    1. Bakte den nå, og ELSKET brødet😍måtte ha ganske mye mere mel, og stekte det i 27 min, men ellers gikk det som smurt!

    2. Denne var god!
      Hadde dessverre bare havremel og hvetemel(!) i skapet, litt tom for alt av annet mel, men uansett- ble mest havremel og minst hvetemel= supergodt bananbrød!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg