I dag har jeg ikke gjort annet enn å ligge på sofaen. I går var jeg nemlig i utdrikningslag. Når man begynner å drikke klokken elleve på formiddagen, kan man vel ikke annet enn forvente at formen ikke er helt på topp dagen etter. Jupp, denne frøkna har hangover i dag! Men moro var det, både for bruden og oss andre, og det er jo det viktigste
Ettersom jeg ligger her på sofaen og ikke har noe spennende å fortelle, tenkte jeg å dele denne deilige oppskriften på bananbrød med sjokolade som jeg bakte på fredag.
Så saftig og godt!
Håper bananbrødet faller i smak hos deg også.
Bananbrød med sjokolade
1 dl bokhvetemel*
0,5 dl vaniljeprotein**
1 banan, helst godt moden
1 egg
1 ts bakepulver
1 ts kakaosmør eller meierismør
½ ts vaniljepulver
2 ss sukringold***
1 dl melk****
1/3 ts salt
Hakket sukkerfri sjokolade, jeg bruker denne
Mos bananen. Ha i egget.
Bland i resterende ingredienser utenom sjokolade. Rør stilslutt inn den hakkede sjokoladen.
Ha deigen i en form. Jeg brukte en brødform.
Stek på 200 grader i 25 minutter.
Avkjøl noen minutter i formen før du serverer.
Alternativer:
*har du ikke bokhvetemel kan du bytte det ut med en annen meltype, som for eksempel speltmel
**vanlijeprotein kan byttes ut med mer bokhvetemel, eller en annen tørrvare som fiberfin, speltmel og lignende
****sukringold kan byttes ut med en annen type søtning som sukrin
****for en melkefri variant kan du bytte ut melk med kokosmelk, mandelmelk, vann eller annen væske
Bananbrødet er best lunket, men holder seg godt i kjøleskapet et par dager.
Jeg spiste de siste skivene i dag. Da varmet jeg dem i mikroen noen sekunder og serverte med en klatt vaniljekesam. Kjempe godt!
Ha en super søndag dere.
Lad opp til en ny uke!
Kristine ♥
Miriam Linnea:
Å, så hyggelig at det falt i smak selv om du måtte gjøre noen justeringen 🙂
Bakte den nå, og ELSKET brødet😍måtte ha ganske mye mere mel, og stekte det i 27 min, men ellers gikk det som smurt!
Marit:
Håper det falt i smak 🙂
Marie:
Å, så utrolig hyggelig å høre Marie. Alle typer mel fungerer jo 🙂
janne:
Det skal jeg love deg Janne. Kjempe godt 🙂
lovelyliller.com:
Ja, dette var super godt. 🙂 Brunost er en slager på lunt brød!
Det så helt nydelig ut! Elsker slike typer brød. Sykt godt med bringebær syltetøy og eller brunost 😀
det tror jeg absolutt faller i smak. ser skikkelig godt ut =)=)
Denne var god!
Hadde dessverre bare havremel og hvetemel(!) i skapet, litt tom for alt av annet mel, men uansett- ble mest havremel og minst hvetemel= supergodt bananbrød!
Bakingen er igang 🙂