Først og fremst, tusen hjertelig takk for alle gode ord og tanker på gårsdagens innlegg ♥
Jeg gleder meg til fremtiden og det er hyggelig å høre at dere gjør det samme og heier på meg videre. Det får frem et stort smil hos meg.
Vi er kommet til onsdag og er allerede halvveis i uken.
Lillelørdag ble feiret med god middag og dessert Det synes jeg vi er vel fortjent!
Her ble det laks med stekte grønnsaker, pesto og pinjekjerner, og proteinrull med kanelkrem. Utrolig godt.
Laks med stekte grønnsaker, pesto og pinjekjerner
Til 1
200 g laks
1 ss pesto
1/2 stor squash
150 g cherrytomater
30 g pinjekjerner
Salt og pepper
Krydre laksen med salt og pepper og stek den i en panne på middels varme i 2 -3 minutter på hver side. Smør på pesto.
Skjær squash i tynne strimler. Jeg brukte en spiralizer som lager squash spagetti, men du kan gjerne skjære den i tynne staver også. Skjær cherrytomater i fire og finhakk et hvitløksfedd. Stek squashen, cherrytomatene og hvitløken i 3 minutter i en panne med høy temperatur. Jeg bruker en klatt Røros smør i pannen.
Rør inn pinjekjerner i grønnsakene, legg over laksen og server.
Dere har nok sett proteinrullen hos meg flere ganger. Dette er en gjenganger!
Denne gangen fylte jeg den med kanelkrem av skyr naturell (kesam og gresk yoghurt kan også brukes), sukrinmelis og en god dose kanel. Da smakte rullen som kanelsnurr. Veldig veldig godt!
Proteinrull
Til 1
1 egg
2 eggehviter
2 ss sukrin
10 g fiberfin*
10 g vaniljeprotein**
1 ts fiberhusk
1/3 ts kardemomme
Ca 0,3 dl vann
Pisk de to eggehvitene til hvitt skum. Ha i sukrin og pisk videre.
Bland sammen det hele egget med fiberfin, vaniljeprotein, fiberhusk, kardemomme og litt vann. Det skal bli en tykk røre.
Vend forsiktig deigen inn i de stivpiskede eggehvitene.
Ha røren over på en bakepapirkledd stekeplate og smør den tynt utover.
Stek på 200 grader i 12 -15 minutter. Med en gang kaken kommer ut av ovnen ruller du den sammen som en rullekake og legger et håndkle over. Når kaken er avkjølt drar du forsiktig av bakepapiret og fyller kaken med ønsket fyll.
Alternativer:
*fiberfin kan byttes ut med en annen tørrvare som speltmel, bokhvetemel eller lignende
**vaniljeprotein kan byttes ut med en annen tørrvare på lik linje med fiberfin. Tilsett da i tillegg litt ekstra søtning.
Kristine ♥
freshfrog:
Sånt gjør meg kjempe glad! Det var kjempe hyggelig å høre du 🙂
Testa middagstipset ditt her forleden, kjempeyummy! Takk for en superinspirerende blogg, du er flink!
Pappa Larsen:
Bare hyggelig du:)
Topp! Tusen takk for tipsene! 🙂
Linda:
Om du bor i Oslo området, har du kanskje en mulighet til det snart 😉
Skulle gjerne spist noe av din mat 😉
Pappa Larsen:
Kan forresten virkelig anbefale dette taco-krydderet 🙂
http://www.fitnesskost.no/okologisk-taco-krydder-mix-71g.html?tracking=54c0ed7eb4673
Pappa Larsen:
Jeg synes faktisk tunfisk fra boks eller torsk passer best. Bare sørg for at du ikke bruker vannet i tunfisken eller at du tørker godt av torskefiletene. Væsken fra fisken har ofte veldig “fiske-smak” 🙂
Det var lurt! Noen spesiel fisketype som passer best? Takk for tipset 🙂
Marit:
Det var det også Marit 🙂
lovelyliller.com:
Det er nok en god kombinasjon av andre ting også tenker jeg. Men mye godt du kan spise uten egg også da 🙂
Pappa Larsen:
Så hyggelig Pappa Larsen.
Har du prøvd å steke fisk med tacokrydder? Og servere det som vanlig taco? Jeg pleide å lure fisk inn i brødrene mine på denne måten når de var små 🙂
Synes det er morsomt å lese bloggen som legger ut oppskrifter, god inspirasjon! Det jeg lurte på er om du har en god fiskeoppskrift som kan spises av dem som ikke er så glad i fisk? Fisk må man ha, men er ikke alle som orker smaken 🙂
Spiste så mye proteinrull for mange år siden at jeg utviklet egg-allergi… ooops ^^ Savner det virkelig, men tåler ett egg i ny og ne nå 🙂 Middagen så virkelig frisk ut. Laks er så godt 🙂
Det så godt ut 🙂