www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

MIDDAG OG DESSERT

  • 06.05.2015, 17:31


Frst og fremst, tusen hjertelig takk for alle gode ord og tanker p grsdagens innlegg  
Jeg gleder meg til fremtiden og det er hyggelig hre at dere gjr det samme og heier p meg videre. Det fr frem et stort smil hos meg. 


Vi er kommet til onsdag og er allerede halvveis i uken.
Lillelrdag ble feiret med god middag og dessert :grin: Det synes jeg vi er vel fortjent!
Her ble det laks med stekte grnnsaker, pesto og pinjekjerner, og proteinrull med kanelkrem. Utrolig godt.



Laks med stekte grnnsaker, pesto og pinjekjerner
Til 1

200 g laks
1 ss pesto
1/2 stor squash
150 g cherrytomater
30 g pinjekjerner
Salt og pepper

Krydre laksen med salt og pepper og stek den i en panne p middels varme i 2 -3 minutter p hver side.  Smr p pesto.
Skjr squash i tynne strimler. Jeg brukte en spiralizer som lager squash spagetti, men du kan gjerne skjre den i tynne staver ogs. Skjr cherrytomater i fire og finhakk et hvitlksfedd. Stek squashen, cherrytomatene og hvitlken i 3 minutter i en panne med hy temperatur. Jeg bruker en klatt Rros smr i pannen.
Rr inn pinjekjerner i grnnsakene, legg over laksen og server.


Dere har nok sett proteinrullen hos meg flere ganger. Dette er en gjenganger!
Denne gangen fylte jeg den med kanelkrem av skyr naturell (kesam og gresk yoghurt kan ogs brukes), sukrinmelis og en god dose kanel. Da smakte rullen som kanelsnurr. Veldig veldig godt! 



Proteinrull
Til 1

1 egg
2 eggehviter
2 ss sukrin
10 g fiberfin*
10 g vaniljeprotein**
1 ts fiberhusk
1/3 ts kardemomme
Ca 0,3 dl vann

Pisk de to eggehvitene til hvitt skum. Ha i sukrin og pisk videre.
Bland sammen det hele egget med fiberfin, vaniljeprotein, fiberhusk, kardemomme og litt vann. Det skal bli en tykk rre.
Vend forsiktig deigen inn i de stivpiskede eggehvitene.
Ha rren over p en bakepapirkledd stekeplate og smr den tynt utover.
Stek p 200 grader i 12 -15 minutter. Med en gang kaken kommer ut av ovnen ruller du den sammen som en rullekake og legger et hndkle over. Nr kaken er avkjlt drar du forsiktig av bakepapiret og fyller kaken med nsket fyll.

Alternativer:
*fiberfin kan byttes ut med en annen trrvare som speltmel, bokhvetemel eller lignende
**vaniljeprotein kan byttes ut med en annen trrvare p lik linje med fiberfin. Tilsett da i tillegg litt ekstra stning.



Kristine  

Marit

06.05.2015 kl. 18:57
Det s godt ut :-)
Spiste s mye proteinrull for mange r siden at jeg utviklet egg-allergi... ooops ^^ Savner det virkelig, men tler ett egg i ny og ne n :) Middagen s virkelig frisk ut. Laks er s godt :)

Pappa Larsen

07.05.2015 kl. 10:27
Synes det er morsomt lese bloggen som legger ut oppskrifter, god inspirasjon! Det jeg lurte p er om du har en god fiskeoppskrift som kan spises av dem som ikke er s glad i fisk? Fisk m man ha, men er ikke alle som orker smaken :)

Kristine

07.05.2015 kl. 11:20
Pappa Larsen:
S hyggelig Pappa Larsen.
Har du prvd steke fisk med tacokrydder? Og servere det som vanlig taco? Jeg pleide lure fisk inn i brdrene mine p denne mten nr de var sm :)

Kristine

07.05.2015 kl. 11:21
lovelyliller.com:
Det er nok en god kombinasjon av andre ting ogs tenker jeg. Men mye godt du kan spise uten egg ogs da :)

Kristine

07.05.2015 kl. 11:21
Marit:
Det var det ogs Marit :)

Pappa Larsen

07.05.2015 kl. 11:37
Det var lurt! Noen spesiel fisketype som passer best? Takk for tipset :)

Kristine

07.05.2015 kl. 11:39
Pappa Larsen:
Jeg synes faktisk tunfisk fra boks eller torsk passer best. Bare srg for at du ikke bruker vannet i tunfisken eller at du trker godt av torskefiletene. Vsken fra fisken har ofte veldig "fiske-smak" :)

Kristine

07.05.2015 kl. 11:49
Pappa Larsen:
Kan forresten virkelig anbefale dette taco-krydderet :)
http://www.fitnesskost.no/okologisk-taco-krydder-mix-71g.html?tracking=54c0ed7eb4673

Linda

07.05.2015 kl. 12:23
Skulle gjerne spist noe av din mat ;-)

Kristine

07.05.2015 kl. 12:55
Linda:
Om du bor i Oslo omrdet, har du kanskje en mulighet til det snart ;)

Pappa Larsen

07.05.2015 kl. 17:11
Topp! Tusen takk for tipsene! :)

Kristine

07.05.2015 kl. 17:12
Pappa Larsen:
Bare hyggelig du:)

freshfrog

10.05.2015 kl. 11:05
Testa middagstipset ditt her forleden, kjempeyummy! Takk for en superinspirerende blogg, du er flink!

Kristine

11.05.2015 kl. 01:08
freshfrog:
Snt gjr meg kjempe glad! Det var kjempe hyggelig hre du :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits