MIDDAG OG DESSERT

Først og fremst, tusen hjertelig takk for alle gode ord og tanker på gårsdagens innlegg  
Jeg gleder meg til fremtiden og det er hyggelig å høre at dere gjør det samme og heier på meg videre. Det får frem et stort smil hos meg. 


Vi er kommet til onsdag og er allerede halvveis i uken.
Lillelørdag ble feiret med god middag og dessert :grin: Det synes jeg vi er vel fortjent!
Her ble det laks med stekte grønnsaker, pesto og pinjekjerner, og proteinrull med kanelkrem. Utrolig godt.

Laks med stekte grønnsaker, pesto og pinjekjerner
Til 1

200 g laks
1 ss pesto
1/2 stor squash
150 g cherrytomater
30 g pinjekjerner
Salt og pepper

Krydre laksen med salt og pepper og stek den i en panne på middels varme i 2 -3 minutter på hver side.  Smør på pesto.
Skjær squash i tynne strimler. Jeg brukte en spiralizer som lager squash spagetti, men du kan gjerne skjære den i tynne staver også. Skjær cherrytomater i fire og finhakk et hvitløksfedd. Stek squashen, cherrytomatene og hvitløken i 3 minutter i en panne med høy temperatur. Jeg bruker en klatt Røros smør i pannen.
Rør inn pinjekjerner i grønnsakene, legg over laksen og server.


Dere har nok sett proteinrullen hos meg flere ganger. Dette er en gjenganger!
Denne gangen fylte jeg den med kanelkrem av skyr naturell (kesam og gresk yoghurt kan også brukes), sukrinmelis og en god dose kanel. Da smakte rullen som kanelsnurr. Veldig veldig godt! 

Proteinrull
Til 1

1 egg
2 eggehviter
2 ss sukrin
10 g fiberfin*
10 g vaniljeprotein**
1 ts fiberhusk
1/3 ts kardemomme
Ca 0,3 dl vann

Pisk de to eggehvitene til hvitt skum. Ha i sukrin og pisk videre.
Bland sammen det hele egget med fiberfin, vaniljeprotein, fiberhusk, kardemomme og litt vann. Det skal bli en tykk røre.
Vend forsiktig deigen inn i de stivpiskede eggehvitene.
Ha røren over på en bakepapirkledd stekeplate og smør den tynt utover.
Stek på 200 grader i 12 -15 minutter. Med en gang kaken kommer ut av ovnen ruller du den sammen som en rullekake og legger et håndkle over. Når kaken er avkjølt drar du forsiktig av bakepapiret og fyller kaken med ønsket fyll.

Alternativer:
*fiberfin kan byttes ut med en annen tørrvare som speltmel, bokhvetemel eller lignende
**vaniljeprotein kan byttes ut med en annen tørrvare på lik linje med fiberfin. Tilsett da i tillegg litt ekstra søtning.

Kristine  

15 kommentarer

Siste innlegg