hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

OSTEKAKE MED JORDBR

  • 20.07.2015, 17:47


Denne laget jeg forrige helg da vi fikk venner p besk.
Jeg valgte spare oppskriften noen dager, slik at jeg kunne publisere den mens jeg var bortreist. Et ferdigskrevet innlegg kan vre greit nr man er p ferie. Reiseflget har nemlig nsket minst mulig pc mens vi er her borte, s da fr jeg vel oppfylle det:roll:


Uansett. Over til ostekaken med jordbr.
Dette var sommer i en kake.
Og den er s god alts.
Mmmmm....



Ostekake med jordbr

Bunn
50 g havregryn
40 g mandelmel
2 ss sukringold

Ostemasse
20 -25 jordbr
200 g philadephia, light eller original
300 g gresk yoghurt, eventuelt kesam eller skyr naturell
4 ss sukrinmelis
1/2 ts vaniljepulver
2 ss limesaft
4 plater gelatin

Start med bunnen.
Bland sammen havregryn, mandelmel og sukringold.
Ha i en rundform med 20 cm i diameter og stek i ovnen p 200 grader i 15 minutter.

Lag s ostemassen.
Bltlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Varm s opp limesaften og smelt gelatinplatene i den varme saften.
Pisk sammen philadephia, gresk yoghurt, sukrinmelis og vaniljepulver. Vend inn smeltet gelatin til slutt.
Del jordbrene i 2 og legg dem pent rundt kanten p formen. Hell ostemassen over.
Sett i kjleskapet i minimum 2 timer.
Topp gjerne med noen friske jordbr fr servering.


Denne holder seg i kjleskapet i flere dager. Om den fr frem......det er nemlig ikke s lett slutte spise av den!


Hper du har hatt en bra start p uken.


Kristine♥

Sofie

21.07.2015 kl. 00:48
Fristene :-)

Karoline S.

21.07.2015 kl. 19:34
Det s kjempe godt ut Kristne. Takk for at du deler oppskrift :-)

Kristine

21.07.2015 kl. 19:59
Karoline S.:
Lag den og la deg fofrre ;)

Kristine

21.07.2015 kl. 20:00
Sofie:
Ja, kjempe godt :)

Astrid

22.07.2015 kl. 19:16
h nydelig!

Er jo fint et mltid detta 😎

Du tar ikke av springformen fr etter den har vrt i kjleskapet vel?

Har du anbefalinger ang form? 😊 hvilken/hvor? Og smrer du den eller bruker papir?

Litt nybegynner..

Kristine

22.07.2015 kl. 20:23
Astrid:
S hyggelig at du synes det :)
Nei, ta av springformen etter at den er avkjlt. Formen har jeg kjpt p ebay, det er rimlig og bra. Er en helt vanlig springform. Jeg bruker bare vanlig bakepapir fra matbutikken :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no