www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

BOLLE FOCACCIA MED BÆR

  • 05.08.2015, 15:09


Jeg har laget med stikkelsbær, men du kan gjerne bruke andre bær du har tilgjengelig :razz: 
Blåbær, jordbær, bringebær, rips og lignende vil fungere like bra. Oppskåret frukt som eple, banan eller for eksempel pære, kan også brukes isteden for stikkelsbær.


Nå som norske bær er i full sesong - jordbær, bringebær, blåbær, multer, stikkelsbær, rips og solbær, er det fantastisk å ta disse herlighetene i bruk. Jeg elsker norske bær, det er så mye smak i dem! 


Denne bolle focacciaen er forøvrig så god at du fint kan lage den uten bær eller frukt.
Strø litt kanel over og spis som den er. Smaken av bolledeig blir man aldri lei. I hvert fall ikke jeg!



Bolle focaccia med stikkelsbær
eller andre bær

200 g kesam*
1 egg
2 ss smeltet smør, ca 30 g 
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
1/2 ts kardemomme
3 ss sukringold
100 g havremel**
100 g speltmel***
100 -150 stikkelsbær, eller andre bær

Bland sammen tørrvarene. Ha så i det våte. Bland godt sammen.
Ha deigen i en brødform. Trykk den ned slik at den er cirka 2 cm tykk.
Del stikkelsbær i to og stikk dem ned i røren.
Stek på 180 grader i 20 minutter.
Avkjøl noe før du server. 


*kesam kan erstattes med yoghurt naturell, skyr eller gresk yoghurt
**istedenfor havremel kan du bruke andre meltyper som spelt, bokhvete eller hvetemel
***speltmel kan erstattes av andre meltyper


Håper det smaker!


Kristine ♥

05.08.2015 kl. 17:44
Fristene :-)

Angela

05.08.2015 kl. 20:09
Åh, så digg dette så ut! Alltid så inspirerende å titte innom her :-)

Karoline

06.08.2015 kl. 09:05
Laget denne med kanel oppå. Sykt digg! Takk for at du deler :-)

Kristine

06.08.2015 kl. 15:26
Karoline:
Så herlig å høre :)

Kristine

06.08.2015 kl. 15:26
Anonym:
Anbefales på det varmeste :)

Kristine

06.08.2015 kl. 15:27
Angela:
Så hyggelig at du synes det Angela :)

marie

06.08.2015 kl. 18:13
Kan jeg i bakepulverbakst erstatte speltmelet med samme volummengde proteinpulver?

Kristine

07.08.2015 kl. 14:26
marie:
Nei, det vil få en helt annen konsistens og smak da.
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits