Jeg har laget med stikkelsbær, men du kan gjerne bruke andre bær du har tilgjengelig
Blåbær, jordbær, bringebær, rips og lignende vil fungere like bra. Oppskåret frukt som eple, banan eller for eksempel pære, kan også brukes isteden for stikkelsbær.
Nå som norske bær er i full sesong – jordbær, bringebær, blåbær, multer, stikkelsbær, rips og solbær, er det fantastisk å ta disse herlighetene i bruk. Jeg elsker norske bær, det er så mye smak i dem!
Denne bolle focacciaen er forøvrig så god at du fint kan lage den uten bær eller frukt.
Strø litt kanel over og spis som den er. Smaken av bolledeig blir man aldri lei. I hvert fall ikke jeg!
Bolle focaccia med stikkelsbær
eller andre bær
200 g kesam*
1 egg
2 ss smeltet smør, ca 30 g
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
1/2 ts kardemomme
3 ss sukringold
100 g havremel**
100 g speltmel***
100 -150 stikkelsbær, eller andre bær
Bland sammen tørrvarene. Ha så i det våte. Bland godt sammen.
Ha deigen i en brødform. Trykk den ned slik at den er cirka 2 cm tykk.
Del stikkelsbær i to og stikk dem ned i røren.
Stek på 180 grader i 20 minutter.
Avkjøl noe før du server.
*kesam kan erstattes med yoghurt naturell, skyr eller gresk yoghurt
**istedenfor havremel kan du bruke andre meltyper som spelt, bokhvete eller hvetemel
***speltmel kan erstattes av andre meltyper
Håper det smaker!
Kristine ♥
marie:
Nei, det vil få en helt annen konsistens og smak da.
Kan jeg i bakepulverbakst erstatte speltmelet med samme volummengde proteinpulver?
Angela:
Så hyggelig at du synes det Angela 🙂
Anonym:
Anbefales på det varmeste 🙂
Karoline:
Så herlig å høre 🙂
Laget denne med kanel oppå. Sykt digg! Takk for at du deler 🙂
Åh, så digg dette så ut! Alltid så inspirerende å titte innom her 🙂
Fristene 🙂