KAKE TIL FROKOST MED SOLBÆR


….eller hvilken som helst andre bær du har tilgjengelig.
Her kan du bruke bringebær, blåbær, rips og også biter av frukt som eple, pære eller nektarin. Mulighetene er mange!


Landet vårt har så mange deilige bær å by på for tiden.
Søndag har jeg god tid til frokost og jeg bestemte meg for å lage noe godt med solbær. Jeg tok rett og slett ingrediensene til frokost; havremel / havregryn, egg og proteinpulver og laget en kake. Resultatet ble kjempe godt. Og så enkelt og sunt da dere! 
Lag gjerne dobbel eller trippel porsjon, så har du til frokost flere dager. Eventuelt lunsj eller kveldsmat. 

Kake til frokost med solbær

1 ts bakepulver
50 g havremel*
2 ss vaniljeprotein*
2 ss sukrin+
1/2 ts kardemomme
1 egg
0,7 dl melk
100 -150 g solbær

Bland alt utenom solbær godt sammen.
Tilsett eventuelt litt mer væske om deigen blir tørr. 
Ha i en form. Strø over solbær og trykk de litt ned i formen.
Stek på 180 grader i 20 -25 minutter.
Server.

*eller annet mel som spelt eller hvetemel
**kan byttes ut med mer mel


Jeg brukte en liten form med 12 cm i diameter.
Du kan også ha røren i muffinsformer. Da vil jeg tro du får 3 -4 muffins og steke tiden settes ned til 12 -15 minutter. 

Håper det faller i smak.
Ha en riktig god søndag :razz: 

Kristine ♥

8 kommentarer
    1. Tina:
      Jeg vet faktisk ikke. På Meny kanskje eller andre matvarebutikker med godt utvalg.
      Jeg har fått både solbær og rips av en gammel nabo 🙂

    2. Det ser nydelig ut 🙂
      Vet du hvor man får tak i solbær? Jeg har ikke sett det i butikk noen steder. Skulle gjerne hatt det i hagen (hvis jeg hadde hatt hage, hehe).

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg