BABYSHOWER

Hei herlige dere ♥ Og god søndagskveld. Har helgen din vært bra?
Jeg har virkelig hatt en super helg og fylt dagene med mye glede. Jobb, kino, sosialt, god mat og hygge.
Jeg kom akkurat inn døren hjemme. Nå blir det en liten bloggrunde, før det er tid for å lage matpakker til i morgen og planlegge uken. 


I dag har jeg vært på babyshower. 
Ikke for meg naturligvis, men for flotte Line som venter en liten jente, Olivia, om cirka fire ukers tid. 


Her var det masse gode og flotte kaker.
Faktisk så er nesten alle sukker og glutenfrie!!



Yes, it’s a girl!



Dyktige Live, laget rosekaken og browniemuffinensene.
En fest både for syn og smak!


Det var ønsket at jeg skulle lage en sunn kake og valget falt på sunn sitronostekake.
Den falt i smak både hos meg og de andre.

Sitronostekake

Bunn
8 dadler uten sten
50 g nøtter, jeg brukte en nøtteblanding
1 ss vann
1/3 ts salt
1,5 dl havregryn

Ostekakefyll
300 g skyr naturell, eventuelt kesam eller gresk yoghurt
300 g philadephia light eller original 
2 eggehvitter
3 ss sukrin+
5 gelatinplater
3 ss varmt vann
2 sitroner

Start med bunnen.
Kjær dadler i en foodprossesor eller blender til de er kuttet i biter. Ha så i resten av ingrediensene.
Dekk en springform med bakepapir, jeg brukte en med 20 cm i diameter. Trykk massen ned i springformen.

Lag ostekakefyllet.
Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter. Smelt i så i 3 ss varmt vann.
Press ut saften av sitronene. Bland sammen skyr, phildephia og sitronsaft.
Stivpisk eggehvitene med sukrin+. Vend så inn ostemassen. Hell den smeltede gelatinen i massen i en tynn stråle mens du pisker forsiktig.
Fordel fyllet over bunnen.
Sett kaldt i minimum 3 timer.
Server og nyt!

Kristine 

12 kommentarer

Siste innlegg